İlgili yetkililer her ne kadar aslında kötü değiliz iyi mücadele ediyoruz ama skora yansıtamıyoruz deseler de Silivrispor'da işler iyi gitmiyor.
Kazanmak için mücadele etmek yetmiyorsa bazı eksiklikler, yetersizlikler söz konusudur.
Sevk ve idare konularında yardım alarak durumu toparlayabilirler.
İlerleyen haftalarda atılacak birkaç golle alınacak üç puanlar moralleri düzeltecek puan cetvelinde yükseltecektir ama ülkemizde futbol kısa dönemli yararlar gözetilerek yönetildiği için skorlar üzerinden bakarak bolca vakit ve nakit tüketiliyor.
Bunca teşvik destek, yardım, özveri karşılığında üretilen katma değer veya geri dönüşümüne bakmıyoruz.
Yıllar önce dönemin İlçe Spor Müdürü Adnan Güneysu, golfta bir hamle başlatmış, okullarda yapılan tarama sonucu 40-50 öğrenci tespit edilerek Seymen Klasis Golf'te eğitilmişti.
Golf Milli Takımı yaş gruplarında Silivrili çocuklardan oluşuyordu. Birçoğu yurt içinde ve yurt dışında önemli başarılar elde etti. Klasis Golf'ün kapanmasına rağmen bazıları sporcu antrenör, eğitmen olarak golf federasyonunda hizmete devam ediyorlar.
Uzun dönemli yararlar gözetilerek imkân ve fırsat verildiğinde yatırımın boşa gitmediğini gösteren önemli bir örnektir. Üstelik maliyeti futbolla kıyaslanmayacak kadar da düşük…
Benzer bir hamle Fikret Özdemir'in kişisel gayretleri neticesinde teniste yaşanıyor. Yüzlerce çocuk hiçbir yerden destek yardım almadan tamamen ailelerinin özverileriyle tenis oynamayı öğreniyor.
Bunların arasından sıyrılan biri bugün Milli Takım seviyesinde ve yaş grubunda ülkenin en iyilerinden biri. Katıldığı yurt içi ve uluslararası turnuvalarda sayısız ödül sahibi İrem KURT.
Henüz 13 yaşında ve teniste uluslararası boyutta yer alabilecek potansiyele sahip. akranları sosyal medyalarda hikaye atarken İrem her gün 5-6 saat servis atıyor, topa vuruyor…
Hani alttan gelen oyuncuların bir hedefi olmalı onun içinde Silivrispor'un profesyonel ligde olması kalması gerekiyor diyoruz ya bu da öyle bir şey.
Tenisin yaygınlaşması özendirilmesi bakımından İREM küçük tenisçiler için rol model olabilecek ideal bir örnektir.
Katıldığı her turnuva kazandığı her maç sıralamadaki seviyesini yükseltiyor. Çok çalışması ve turnuva kaçırmaması lazım.
Bu güne kadar kendi imkanlarıyla geldi ancak bundan sonrası için bir sponsora ihtiyacı olacak. Çünkü seviye yükseldikçe sponsorlar devreye giriyor. Sponsorluk deyince öyle büyütülecek bir şey değil.
İREM seviyesindeki bir tenisçinin yıllık masrafı sıradan bir futbolcunun yıllık masrafının çok altında her sene 40-50 futbolcuya bakan Silivri bir tenisçiye, bir golfçüye, bir güreşçiye bakabilmeli.
Dolayısıyla meseleye bir de sportif faaliyetlere yapılan yatırımların geri dönüşümü var mı? Artı katma değer üretiyor mu?
Silivri'nin sosyoekonomik hayatına etkisi katkısı nedir?
Açılarından bakmakta fayda var, zira günlerini biçtiğin hasatla değil ektiğin tohumla yargıla diyen üstat yanılmış olamaz…