Silivri’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Silivri’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

16.07.2024 10:18:07

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Silivri'de anlamlı etkinliklerle kaydedilerek, şehitlerimizin hatıraları yaşatıldı ve gazilerimiz onurlandırıldı.
15 Temmuz Pazartesi günü, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Silivri'de anlamlı etkinlikler gerçekleştirildi. Silivri Yeni Mezarlık'ta şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi. Programa İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Salim Çavdar, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, kurum müdürleri, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan ve üyeleri katıldı.
MEZARLIK ZİYARETİ VE DUALAR
Yeni Mezarlık'ta yapılan ziyarette, şehitlerin kabirleri başında dualar edilerek onların aziz hatıraları yâd edildi. İlçe Müftüsü İsa Sağlam'ın okuduğu dualara katılımcılar eşlik etti. Ziyaret sırasında duygu dolu anlar yaşandı, kabirlere karanfil bırakıldı.
PİRİ MEHMET PAŞA CAMİSİ'NDE KURAN-I KERİM TİLAVETİ
Mezarlık ziyaretinin ardından, Piri Mehmet Paşa Camisi'nde Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Hatim duasının yapıldığı bu anlamlı etkinlikte, tüm şehitlerimiz için dualar edildi. Camiyi dolduran vatandaşlar, birlik ve beraberlik mesajları vererek dua ettiler.
OĞUZ ARAL SANAT GALERİSİ'NDE 15 TEMMUZ SERGİSİ
Günün devamında, Oğuz Aral Sanat Galerisi'nde “15 Temmuz” konulu sergi açıldı. Sergide, 15 Temmuz hain darbe girişimine dair fotoğraflar, gazilerin ve şehitlerin hatıraları ve çeşitli sanat eserleri sergilendi. Sergi açılışına katılan protokol üyeleri ve vatandaşlar, sergiyi gezerek eserleri inceledi.
Buket KARAHIZIR

YORUM YAP