Silivri’de çiftçilere 570 torba Kanola tohumu dağıtıldı

Silivri’de çiftçilere 570 torba Kanola tohumu dağıtıldı

25.09.2024 10:51:11

İstanbul İl Tarım Müdürlüğü tarafından başlatılan “Ekilsin Kanola İstanbul Şen Ola” projesi kapsamında, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 155 çiftçiye toplam 570 torba kanola tohumu dağıtıldı. Silivri'nin Gazitepe Mahallesi'nde düzenlenen dağıtım programına, birçok önemli isim katıldı.

Programa; İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Seda Gören Bölük, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, MHP İlçe Başkanı Hakan Bakmaz, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk ve Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer katılım gösterdi.

BAŞKAN BALCIOĞLU: 11 BİN DÖNÜMLÜK ALANA KANOLA EKİLECEK

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, törende yaptığı konuşmada, proje kapsamında 155 çiftçiye 570 torba kanola tohumu dağıtılacağını duyurdu. Bu tohumların Silivri'de toplamda 11 bin dönümlük alana ekileceğini belirten Balcıoğlu, projenin çiftçilere önemli ekonomik kazançlar sağlayacağını ve üretim verimliliğini artıracağını ifade etti.
Başkan Balcıoğlu, kurumlar arası iş birliğine vurgu yaparak, “İl Tarım Müdürlüğümüz ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile çiftçilerimizin üretimlerini artıracak projeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. İş birliği yaparak çiftçilerimize en iyi desteği sağlayabilir ve ilçemizi tarımda lider bir merkez haline getirebiliriz” dedi. Ayrıca, tarım arazilerinin korunması gerektiğini belirten Balcıoğlu, “Ranta, betona ve plansız yapılaşmaya izin vermeyeceğiz. Tarımın gücüyle ilçemizi büyütmeye devam edeceğiz” diye ekledi.

KAYMAKAM TOĞAN: SİLİVRİ'DE TARIMSAL ETKİNLİKLER ARTACAK
Silivri Kaymakamı Tolga Toğan da törende yaptığı konuşmada, Silivri'nin 431 bin dönümlük ekilebilir ve dikilebilir araziye sahip olduğunu ve bu toprakların verimli şekilde kullanılmasının önemine dikkat çekti. Tarım alanlarının kaçak yapılar ve plansız projelerden korunacağını belirten Toğan, ilçede daha fazla tarımsal etkinlik düzenlemek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.
PAMUK: ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Ekrem Pamuk ise, törene katılarak çiftçilere destek mesajı verdi. Pamuk, "Hem çiftçilerimizin yanında olduğumuzu göstermek hem de tarımsal üretimi desteklemek adına bu tür projelere olan desteğimiz artarak devam edecek. Silivri'mizin bereketli topraklarında çiftçilerimizin üretimine katkı sağlayacak her adımda yanlarındayız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
Bu proje, Silivri'de tarımsal üretimi artırmayı ve çiftçilere destek olmayı hedefleyen adımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Kanola tohumu dağıtımı, ilçede tarımsal faaliyetlerin canlanmasına katkı sunacak.
Sevginar Sali

YORUM YAP