Silivri'de Cumhuriyet coşkusu sanatla buluştu

Silivri'de Cumhuriyet coşkusu sanatla buluştu

25.10.2024 09:49:51

Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şube ve Silivri Temsilciliği, 29 Ekim'de kaydedeceğimiz Cumhuriyet'imizin 101. Yılını Utku Erişken'in “Beni hatırlayınız” adlı tek kişilik gösterisiyle kutladı.

Eğitim İş İstanbul 3 No'lu Şube ve Silivri Temsilciliği, Cumhuriyet'in 101. yılını düzenledikleri anlamlı bir etkinlikle kutladı. Eğitim İş 3 Nolu Şube Başkanı Oğuz Akkaş, Silivri Temsiclilik Başkanı Yasin Agin, yönetimi ve üyeleri katılanlar arasındaydı. Önder Yılmaz Sahnesi'nde buluşan Eğitim İş temsilcileri sanatçı Utku Erişik'in “Beni Hatırlayınız” adlı tek kişilik performansını izleyerek Atatürk'ü ve değerlerini, Cumhuriyet'in kazanımlarını bir kez daha hatırladı.
Etkinlikte konuşan Eğitim İş Silivri Temsilcilik Başkanı Yasin Agin, Cumhuriyet'in sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda adaletin, bilimin ve akılcılığın teminatı olduğunu belirtti. Cumhuriyet değerlerini gelecek nesillere aktarmanın önemine dikkat çeken Agin, “29 Ekim'de Cumhuriyetimizin 101. yılını kutlayacağız. Daha aydınlık, eşit ve adil bir toplum için Atatürk'ü anlamak, yaşamak ve anlatmak hepimizin görevidir” dedi.
Agin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçmişin ateşiyle meşalemizi aydınlattık ve bugünün sorunlarına dünden cevap aramaya devam ediyoruz. Ata'mızın gösterdiği yolda umutla yürüyoruz. Bugünkü anlamlı gösteri, bu değerleri bir kez daha hatırlamamıza vesile oldu. Değerli sanatçımız Utku Erişik'e bize bu duyguyu yaşattığı için teşekkür ediyoruz.”
Etkinlikte sahne alan Utku Erişik'in “Beni Hatırlayınız” adlı gösterisi, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Tek kişilik performansı ile izleyicilere Atatürk'ün mücadelesini ve Cumhuriyet'in anlamını bir kez daha hatırlatan Erişik, büyük alkış aldı.
Eğitim İş üyeleri, etkinliğin ardından Cumhuriyet'in değerlerine olan bağlılıklarını yineleyerek, daha adil ve eşitlikçi bir gelecek için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Cumhuriyet coşkusunun sanatla buluştuğu bu özel etkinlik, Eğitim İş'in Atatürk ilke ve devrimlerine olan kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP