“Silivri’de eğitim Odak’tan önce ve sonra…”

“Silivri’de eğitim Odak’tan önce ve sonra…”

17.08.2023 12:13:22

Bu bir tanıtımdır

Yeni eğitim-öğretim yılı oryantasyon programında kurumun eğitimcileri ve medya mensupları önünde konuşan Odak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, önemli bir iddiayı “Odak Okulları açıldığı günden beri akademik olarak, rakipsiz şekilde her yıl açık ara farkla Silivri'de en üstte ve İstanbul'un da en üst okulları arasında. Uyguladığımız yabancı dil sistemi tüm ekonomik parametrelerden bağımsız olarak devam ediyor ve gelişiyor” şeklinde ortaya koyarken, başardıkları ve hedeflerini anlattı.5_147

Odak Okulları 2023-2024 eğitim-öğretim yılı açılış ve oryantasyon programını, 16 Ağustos 2023 tarihinde Ramada Plaza byWyndham Silivri'de düzenledi.
Programa Odak Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, Genel Müdür Gülgün Narinç, Yönetim Kurulu üyeleri Kemalettin Yazıcı ve Ayça Erkmen, İlkokul Müdürü Zehra Şener, koordinatörler ve öğretmenler katıldı.1_91
YAZICI: KADROMUZU HER YIL GENİŞLETİYOR VE BÜYÜTÜYORUZ
Programın açılış konuşması Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı tarafından yapıldı. Yazıcı konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “2023-2024 eğitim öğretim yılı açılış ve oryantasyon programımıza hepiniz hoş geldiniz.
Her yıl kadromuzu geliştiriyor ve büyütüyoruz. Bu yıl da aramıza yeni katılan öğretmenlerimiz ve okulumuzun diğer yönetim kademelerinde bizimle çalışacak, emek verecek olan çalışma arkadaşlarımız var. Onlara da hepinizin huzurunda hoş geldiniz diyorum. Uyumlu ve verimli bir süreci paylaşacağımıza inanıyorum. Programımızın devamında onları daha da yakından tanıma fırsatı bulacağız.2023-2024 eğitim-öğretim yılının ülkemiz, milletimiz ve Silivri'miz açısından hayırlı ve uğurlu bir yıl olmasını diliyorum.
“ODAK OKULLARI HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI YAPTI, YAPMAYA DA DEVAM EDECEK”
Evet, farkındayız, son yıllarda yer küremiz çok sıkıntılı periyotlardan geçiyor. Bu durumdan kimi ülkeler çok etkileniyor kimi ülkeler daha az. Maalesef bizim ülkemiz çok etkilenenler arasında. Bu sıkıntıların neler ve neden olduğuna veya bizim niye gelişmiş ülkelere nazaran daha çok etkilendiğimize değinip canınızı sıkmayacağım, çünkü hepimiz yeterince farkındayız.Bu can sıkıcı konuları birer mazeret olarak asla kabul etmiyoruz. Böyle durumlar maalesef daha önce de olmuştu bundan sonra da olacaktır. Önemli olan biz bu şartlarda nasıl davranıyoruz ve bu süreci nasıl yönetiyoruz. Bu zor şartlar karşısında, bir avuç tuzun bir bardak suya dökülmesiyle ortaya çıkan acı bir tada mı dönüşüyoruz yoksa bu şartları, aynı bir avuç tuzun bir göle dökülmesiyle ortaya çıkan farksızlık gibi mi karşılıyoruz. Bardaktaki su gibi mi olacağız yoksa bir göl gibi mi? Şundan emin olunuz ki kurumumuz, hem velilerimiz, hem de siz değerli yönetici ve öğretmenlerimiz için şartların ne olup olamadığına bakmaksızın her türlü fedakârlığı yaptı ve bundan sonra da yapmaya devam edecektir.”
“ODAK OKULLARI, HER ZAMAN GÜVENİN BİR LİMANI OLDU, OLMAYA DEVAM EDECEKTİR”
“Odak Okulları, her zaman güvenin bir limanı oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir” diyen Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Odak Okulları, her zaman sevginin saygının bir limanı oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir.Odak Okulları, her zaman huzurun bir limanı oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir.Odak Okulları, her zaman ahlakın, nezaketin bir limanı oldu, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Odak Okulları, her zaman vefanın bir limanı oldu bundan sonra da olmaya devam edecektir.Kıymetli öğretmenlerim ve yöneticilerimiz, bunları bir yönetim kurulu başkanının sıradan bir konuşması olarak almayınız. Konuştuğumuz her kelimeyi, her cümleyi iliklerimize kadar hissettiğimizi, içselleştirdiğimizi ve bunun gerekliliklerini yerine getireceğimizi aklınızdan çıkarmayınız.”
“ODAK OKULLARI HER DAHA GÜÇLÜ VE DAHA BAŞARILI OLACAK”
“Bildiğiniz gibi Odak Okulları 2017-2018 eğitim- öğretim yılında faaliyetine başladı. O yıllar kendimize yedi temel hedef koymuş ve çeşitli vesileler ile kamuoyuyla paylamıştık. Peki, neydi bu hedefler?” diyen Yazıcı, “Odak okulları her yıl bir önceki yıldan daha güçlü ve daha başarılı olacak'' dedik. Bunun gereğini de yaptık.
“UMUTLARIN SÖNDÜĞÜ PANDEMİ DÖNEMİNDEKENDİ OKULUMUZU İNŞA ETMEYE KARAR VERDİK”
Umutların söndüğü pandemi dönemlerinde Odak Okulları kendi yatırımını Silivri'de yaptı ve bir okul inşa etmeye karar verdi. Tüm okulların ve ticarethanelerin kapandığı, insanların işten çıkarıldığı dönemde biz bu kararı verdik ve buna inatla sıkı sıkıya sarıldık.
“İSTANBUL'UN SEÇKİN OKULLARINDAN BİRİSİ OLDUK”
Sizlere de okulumuzu gezdireceğiz, gerçekten ilçemize yakışan, Silivri'nin insanlarına yakışan, belki de İstanbul'da fiziki şartları itibariyle İstanbul'un çok seçkin okullarından birisi oldu. Tabi ki bunu Odak Okulları yapmaya karar verdi ancak Yazıcı Yapı'nın desteklerini inkâr edemeyiz. Kemalettin Bey ve onun çok değerli yöneticilerine, teknik elemanlarına çok teşekkür ederiz.7_29
“RÜYALARIMIZ FARKLIYDI”
Biz bunu ticari bir faaliyet olarak düşünseydik bu hiçbir iş insanının aklına yatmayan bir iş. Bir iş insanı arkadaşım bana “Celalettin biz seni yetenekli bir iş insanı olarak bilirdik. Böyle bir yere, böyle bir okulu yapmak ne kadar mantıksız bir şey. Mevkii, lokasyon olarak burada daha farklı organizasyonlar ile çok farklı gelirler elde edebilirsin'' dedi. Ancak bizim rüyalarımız farklıydı. Biz eğitime ve bu işe o kadar gönül koyduk ki en değerli yerimizi buraya veriyoruz. Ve bu arada Yazıcı Yapı da gereğini yaptı sağ olsun. Gece gündüz çalışıyorlar. Artık sona yaklaştık. Bürokratik işler de sonlandı gibi. Orada sizlerle birlikte gezip açılış yapmaktan onur duyacağımızı da belirtmek isterim.
“ODAK OKULLARI, SÜREKLİ VE KALICI BİR KURUM OLARAK DEVAM ETTİRECEK YOL, YÖNTEM VE TEDBİRLERİ ALACAK”
Odak Okulları, sürekli ve kalıcı bir kurum olarak varlığını devam ettirecek yol, yöntem ve tedbirleri alacak.Bizler belki ileride bu işin başında olmayabiliriz. Hayat ne getirir ne götürür bilinmez. Fani insanlarız. Ancak öyle bir sistem kurmalıyız ki bizim yerimize yeni yöneticiler gelmeli. Değerli yönetici arkadaşımızın, yol arkadaşım değerli Gülgün Hanım'ın sözleri ile söyleyeyim “İyi bir yönetici kendi yedeğini yetiştiren yöneticidir''. Evet, bu çok doğru. Odak Okulları'nda ben dahil herkesin bir yedeği olmalı. Bu inançla ve özgüvenle bu işe devam ediyoruz.
“İNSAN İNANDIĞI ZAMAN TÜM MATEMATİK DENKLEMLERİNİ TERS ÇEVİREBİLECEĞİNE İNANIRIM”
Aynı zamanda Odak Okulları kendi sürekliliğini devam ettirecek finansal bağımsızlığa da sahip olmalı. İnanın bu enflasyon ortamında o kadar zor ki bunları yapabilmek. Ben mühendisim, matematiğe inanırım, bilirim. Ancak bir insanın inandığı zaman tüm matematik denklemlerini ters çevirebileceğine de inananlardanım” dedi.
“YABANCI DİL VE AKADEMİK BAŞARI”
“Silivri'nin çocukları, kaliteli ve nitelikli bir eğitim-öğretim hizmeti almak için ilçe dışında başka bir adres aramalarına gerek kalmayacak. Kurumumuzun yoğunlaştığı iki temel disiplin var. Bunlardan biri yabancı dil kazanımı, diğeri ise akademik başarıdır” diyen Yazıcı sözlerine şöyle devam etti: “Bu konularda rakipsiz olmayı iddia ediyoruz. Bazıları öyle sıradan bir yöneticinin konuşması gibi bunları anlayabilir veya bir reklam çalışması olarak da görebilir.
“ODAK OKULLARI, AKADEMİK OLARAK RAKİPSİZ”
Geldiğimiz noktada Odak Okulları açıldığı günden beri akademik olarak, rakipsiz şekilde her yıl açık ara farkla Silivri'de en üstte ve İstanbul'un da en üst okulları arasında. Uyguladığımız yabancı dil sistemi tüm ekonomik parametrelerden bağımsız olarak devam ediyor ve gelişiyor.
“YURT İÇİ VE YURT DIŞI PROGRAMLARIMIZ OLACAK”
Yabancı dil ile ilgili daha yenilikçi daha inovatif davranışlarımız olacak. Yurt içi ve yurt dışı programlarımız olacak. Odak Okulları serüvenlerine devam edecek.”13_4
“SİLİVRİ'DE EĞİTİM ODAK'TAN ÖNCE VE ODAK'TAN SONRA”
“Dördüncü madde olarak “Kendi alanında güçlü bir çekim merkezi olacak'' dedik. Şu anda Silivri'den 300-400 öğrenci Milli Eğitim Müdürümüzün dediğine göre dışarıda eğitim alıyorlar. Silivri'de böyle bir değerli kurum olduğunu düşünmüyorlar ya da yeterli hizmeti alamayacaklarını düşünüyorlar. Evet, geçmişte haklıydılar, ancak her şey değişti” iddiasını ortaya koyan Yazıcı, “Silivri'de eğitimi Odak'tan önce ve Odak'tan sonra olarak konuşmamız gerekir. Biz bu insanların bir kısmını inandırdık, bir kısmını inandıramadık.
“YOL ALMAMIZ GEREKEN SÖYLEMLER VAR”
Bu konuda yol almamız gereken söylemler var. İnsanlar zor inanıyorlar. Her yıl 2 tane birinci çıkarıyoruz. Bu yıl da yerleştirme bakımından o anlı şanlı okulların hepsinin üzerindeyiz. Tabi bunun için zamana ihtiyacımız var. Öncesinde belki fiziki durumumuzda eksikler vardı. Artık spor salonları ile modern laboratuvarları ile belki bu hedefe daha iddialı yaklaşabiliriz” şeklinde konuştu.
“Beşinci olarak hedefimiz de “Silivri'de bir sözü, ideali, fikir olan, etrafına değer katmak isteyen her kim varsa; öğretmen, yönetici, ilçe dışında başka adres aramalarına gerek kalmasın'' şeklindeydi” diyen Yazıcı açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Odak okulları, onların kendilerini ifade edebilecekleri bilgi, birikim ve tecrübelerini aktarabilecekleri güvenli bir liman olacaktır. Şu anda bu hedefe de çok hızlıca yürüyoruz.
“ÜRETEN VE ÇALIŞAN KİM VARSA KAPIMIZ HERKESE AÇIK”
Odak Okulları çok tercih edilen bir okul oldu. Ve artık buranın öğretmenleri ve yöneticilerinin uzaklarda çalışıp, sabahın erken saatlerinde işe gidip geç saatlerde evlerine, çocuklarının yanlarına dönmelerine gerek kalmıyor. Üreten çalışan kim varsa kapımız herkese açık. Tüm Silivri'ye bunu ilan ediyoruz.
“ODAK OKULLARI'NDA YETİŞEN YÖNETİCİ VE ÖĞRETMENLER, İLÇEMİZE DEĞER KATACAK”
Odak okullarından yetişen yönetici ve öğretmenlerimiz, ilçemize değer katacak. Biz Odak Okulları'nı sadece iyi eğitim versin, iyi İngilizce öğretsin diye hedeflemiyoruz. Bu sadece başkalarının zirve olarak gördüğü şey bizim için sadece bir basamak. Kendi dünyamızı, kendi hayallerimizi, kendi rüyalarımızı gerçekleştirmek için bir basamak. Bunu şöyle ifade edebilirim, evet, bir mekanik bir robot her şeyi yapıyor. Güçlü, kuvvetli, kaslı ama içinde ruh olmazsa, milli bir ruh olmazsa, manevi inanç olmazsa, değerlerini bilmezse,ne olabilir ki?
“BİLGİ BİRİKİMİ GELİŞTİRSİNLER AMA ÜLKELERİNE HİZMET ETSİNLER”
Geçen senelerde çok iyi öğrenciler yetiştirdik ve bunlar Türkiye'nin en iyi liselerine girdiler ama üzüntüm şudur ki, o girdikleri üniversiteler alacak onları yurt dışına götürecek ve yabancı memleketlerde yabancı insanlara hizmet verecekler. Yabancı ülkelere ait olma riskiyle karşı karşıyayız. Biz çocuklarımıza öyle inanç, ümit ve güç vermeliyiz ki tarihimizde,geçmişimizde onların bu topraklara ait olduklarını asla unutmamalılar.Gitsinler,bilgi birikimigeliştirsinler ama ülkelerine hizmet etsinler. Bu bilinci vereceğiz çocuklarımıza.
“ODAK OKULLARI'NA AYAK UYDURMAK ZORUNDA KALIYORLAR”
Öğretmenlerimiz zaman zaman belki görüyorsunuz, başka organizasyonlarda da görev almaya başladılar. Tercih edilen öğretmenler. Hatta, burada eğitim alanına bizden daha önce girmiş okullar ya da okul bizim bir yöneticimizden haftada yarım gün ders almayı büyük bir hamle olarak Silivri sponsorlu olarak duyurdu. Evet, işte bizim hedefimiz buydu. Bundan inanılmaz mutlu olduk. Artık herkesin çıtası yükselmek zorunda. Onlar da kendilerini değiştirmek zorunda kalıyorlar. Odak Okulları'na ayak uydurmak zorunda kalıyorlar. Odak Okulları'nın eğitim sistemine yaklaşmak zorunda hissediyorlar kendilerini. Yoksa bunun başka çaresi yok, iyi olmak zorundasınız. Her türlü maddi hesapların üzerinde bir şeyi yapmak zorundasınız. Onlar da bunu istemişler ve bundan da çok büyük keyif duyuyoruz. Odak Okulları'nın Silivri'de bir şeyi değiştirmek idealine yaklaştığını da böylece görmüş oluyoruz. Odak Okulları, Silivri'nin önemli bir değeri olacaktır.”
“MARKA OLMANIZ İÇİN GÜÇLÜ KURUMLARIMIZIN OLMASI LAZIM”
“Bildiğiniz gibi belediyemizin, Marka Kent olma gibi bir hedefi var. Bu hedefe ulaşmak, Silivri'yi değerli kılmak için Belediye, yönetim, meclis elinden geleni gece gündüz yapmaya çalışıyor” diyen Yazıcı, “Gördüğünüz gibi parkları, otoparkları, binaları yeniliyor. Sokak iyileştirmeleri yapılıyor, resimler boyamalar yapılıyor, etkinlikler yapılıyor. Peki, bununla marka olabilir misiniz? Hayır, bunlar çok değerli şeyler. Olması gereken temel hedefleriniz ama marka olmanız için sizin güçlü ve değerli kurumlarınızın olması lazım. Sanatta, sporda, edebiyatta, eğitimde çekim alanı olmanız lazım. Güçlü olmanız lazım. Birisi bir yere gittiği zaman, ilçe dışına gittiği zaman, “Ben Silivri'deyim dediğiniz zaman karşı tarafta nasıl canlanıyor? Ben mesela söylediğim zaman bu algıyı anlayabiliyorum. Bu algıdan da inanılmaz rahatsız oluyorum.
“ODAK DA BU HEDEFE YALAŞABİLİYORSA MADDİ DEĞER ÖLÇÜLEMEYECEK KADAR İNANDIĞIMIZ BİR KAVRAM OLACAK”
Güçlü kurumlarımız olursa, güçlü insanlarımız, yetenekli sporcularımız olursa işte Odak Okulları da okyanusta bir damla kadar bile bu hedefe eğer Silivri'yi taşıyabiliyorsa eğer yaklaştırabiliyorsa, bu bizim zaten hiçbir maddi değer ölçülemeyecek kadar inandığımız bir kavram olacak. Bu hedeflere Silivri'nin bu hedeflerine koşmak isterim. Odak Okulları da kendine düşeni yapmaya çalışacak” şeklinde konuştu.2_268
NARİNÇ: YENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI HEPİMİZE HAYIRLI OLSUN
Programda söz alan Odak Okulları Genel Müdürü Gülgün Narinç konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Tüm dünyanın bildiğini bilmek, bilmek değildir. Bilmek, herkesin görmezden geldiğine bakarak başlar.” Remy de Gourmont'un sözüyle bilmeyi, bakmayı ve dünyayı öğreten, değerleri benimseten, Ata'mızın da belirttiği gibi "Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim." sözünün tam anlamıyla karşılığını veren değerli Odak Ailem, yeni eğitim-öğretim yılının hepimize hayırlı olması dileklerimi iletirken, herkese merhaba diyorum, hoş geldiniz.
“TOPLUMUN GELECEĞİNİ BİLGİ VE BECERİYLE DONATMA SORUMLULUĞUNUZ VAR”
İnsan her şeyi anlayıp düşünebilen en seçkin varlıktır. Ben okumadım diye geçiştirip öğretileni yok saymak mazeret değildir.Çünkü bizlere verilen yetenekleri kullanmama yolunu seçmenin, öğrenmeyi öteleyip bilgisizliği kabullenmenin ağır bir bedeli vardır.Her türlü sıkıntı, yıkım, hastalık hep bilgisizliğin yanındadır. Eğer bilgiye sahipseniz ve ona göre yaşamıyorsanız da bedelini ödemek zorundasınız. Bilgiye sahip olmak kaçınılmaz bir şekilde sorumluluk getirir. Bu sorumluluğu yerine getirmeyince de hakkaniyet temelli anlayış oluşmaz. Tüm bu verilerin rehberliğinde eğitim meşalesini elinizde tutan sizlerin hayati bir sorumluluğu bulunmaktadır; toplumun geleceğini bilgi ve beceriyle donatmak.
“ADALET VE BİLGİ, MESLEKİ YOLCULUĞUNUZUN DAYANDIĞI EN SAĞLAM REHBER OLSUN”
Sad-i Şirazi'nin "Ne kadar okursak okuyalım, bilgimize yakışır şekilde yaşamıyorsak cahiliz demektir." sözüyle de bilgimizin, yaşam şeklimize, ailemize ve öğrencilerimize nasıl etki etmesi gerektiğini çok net anlamalıyız. İçinde tüm evrenin sırrını taşıyan güce sahipken, ömrünü cehaletlegeçirmemesi için var gücüyle öğrencisini, bilgisinin ışığıyla parlatan değerli arkadaşlarım; Adalet ve bilgi, mesleki yolculuğunuzun dayandığı en sağlam rehber olsun.”
ODAK OKULLARI AKADEMİK YÖNETİM VE ÖĞRETMEN KADROSU TANITILDI
Odak Okulları'nda 2023-2024 eğitim-öğretim yılında görev alacak yeni öğretmen ve mevcut öğretmenler, koordinatörler eşliğinde tanıtıldı. Öğretmenler, kendilerini tanıttılar.3_256
ODAK OKULLARI'NDA BEŞ YILLIK HİZMETTE BULUNAN ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ
Odak Okulları'nda beş yıllık hizmet dönemini tamamlayan öğretmenler; Burcu Buse Yazıcı, Devrim Ergün Şentürk, Feyza Şentürk, Gonca Çankaya, Nihan Köprülü, Semra Öğütçü, Uğur Alaner, Yeşim Güvenç ve Ayşe Kaya teşekkür plaketleriyle ödüllendirildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP