Silivri’de kuyumcu soygunu

Silivri’de kuyumcu soygunu

11.10.2024 10:25:55

Silivri çarşı merkezinde yer alan Altıntaş Kuyumculuk, 11 Ekim 2024 Cuma sabaha karşı 04.00 sularında gerçekleşen bir hırsızlık olayıyla sarsıldı.Kimliği belirsiz dört kişi tarafından gerçekleştirilen soygunda, yaklaşık 2 kilo altın çalındığı iddia ediliyor. Olayın ardından polis ekipleri geniş çaplı bir soruşturma ve araştırma başlattı.

KEPENGİN ELEKTRONİK ANAHTARINI KOPYALAYARAK İŞ YERİNE GİRDİLER
Sabaha karşı meydana gelen soygun sırasında, hırsızlar ilk belirlemelere göre otomatik kepengi kopyalayarak içeri girmeyi başardı. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, şüpheliler hızla iş yerindeki altınları toplayarak olay yerinden kaçtı.
YAKLAŞIK OLARAK 2 KG ALTIN ÇALINDIĞI İDDASI
Yaklaşık olarak 2 kg altın çalındığı iddia ediliyor. Soygunun planlı bir şekilde yapıldığı ve hırsızların kısa sürede kuyumcudan çıkıp kayıplara karıştığı belirtildi.
Silivri İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, olayın ardından çevrede güvenlik kameralarını incelemeye alarak hırsızların kimliklerini tespit etmeye çalışıyor. Olay yerinde parmak izi araştırması ve delil toplama işlemleri de sürüyor. Ayrıca, şüphelilerin kaçış güzergahlarını belirlemek için bölgedeki MOBESE kameraları inceleniyor.
SOYGUN BİR DAKİKADAN KISA SÜRDÜ
Altıntaş Kuyumculuk'un sahibi, olay nedeniyle büyük bir şok yaşadığını belirtirken çalınan altınların iş yerinin vitrininde sergilenen çeşitli takılardan oluştuğunu, soygunun iş yeri kamerasına yansıyan bölümünde bir dakikadan kısa sürdüğünü ifade etti. İş yeri sahibi alarmın çalmasıyla olay yerine kısa sürede intikal ettiğini ifade etti.
İŞ YERİNİN SİGORTASI YOK
İş yerinin yüksek tutar sebebiyle sigortalanmadığı da edinilen bilgiler arasında.
Polis, hırsızların kısa sürede yakalanması için soruşturmayı derinleştirirken, vatandaşları da şüpheli kişiler ve olayla ilgili olabilecek her türlü bilgi konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Silivri'de yaşanan bu soygun, ilçede endişe yaratırken, benzer olayların önüne geçilmesi için güvenlik tedbirlerinin artırılması gerektiği yorumlarına yol açtı.

 

YORUM YAP