Silivri’de Muhlama Festivali

Silivri’de Muhlama Festivali

15.10.2024 15:43:51

Silivri Trabzon ve Trabzonlular Derneği Başkanı Aydın Karabina, 16-20 Ekim 2024 tarihlerinde Silivri Belediyesi iş birliği ile düzenlenecek olan Muhlama Festivali hakkında bilgiler paylaştı. Festivalin hazırlıkları kapsamında Karabina, gazetemizi ziyaret ederek, festivale dair detayları ve halka açık daveti duyurdu.

Silivri Trabzon ve Trabzonlular Dernek Başkanı Aydın Karabina, festivale tüm Silivri halkını davet ederken, Karadeniz'e özgü tatların ziyaretçilere sunulacağını belirtti. Etkinliğin ana teması, Karadeniz'in meşhur yemeği olan "muhlama" olsa da, festivale farklı Karadeniz yöresine ait lezzetler de eşlik edecek. Festival boyunca misafirler, bölgeye özgü yemeklerin tadını çıkarabilecekler.
Festival, Silivri Öğretmenevi önündeki otopark alanında gerçekleştirilecek. Beş gün sürecek program, 16 Ekim Çarşamba günü başlayarak 20 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek. Festivalin protokol programı ise 19 Ekim Cumartesi günü saat 14.00'te düzenlenecek. Karabina, bu renkli ve eğlenceli festivalin her yaştan katılımcıya hitap edeceğini ifade etti.
Festival süresince Karadeniz kültürüne ait müzikler, halk oyunları gösterileri ve çeşitli etkinlikler de düzenlenecek. Başkan Karabina, Karadeniz kültürünü tanıtmak ve bölgenin lezzetlerini Silivri halkı ile buluşturmak amacıyla düzenlenen bu festivalin, bölgedeki kültürel çeşitliliği ve dayanışmayı pekiştireceğini vurguladı. Sevginar Sali

YORUM YAP