Bu durumu, Silivri’de siyasi çalışma yapan her partide gözlemek mümkün…
Ama…
Biliyoruz ki, Siyasi Partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. O nedenle, her yerde olduğu gibi Silivri’de de siyaset onların eliyle yapılacak. O nedenle de, eğer Silivri’de siyaseti konuşacaksak en başta Siyasi Partileri konuşmamız lazım. Ve onlar üzerinden Silivri Siyasetine bakmamız lazım diye, düşünüyorum.
Ve şunu da unutmadan!
12 Haziran Genel seçimleri yapıldı… Aradan henüz (2) ay geçti…
***
Seçimlerden bu güne önümüzdeki resme baktığımızda gördüğümüz manzara, siyaset ve siyasetçi uykuda, diyebiliriz. Bilhassa, Ağustos ayı başından bu yana Ramazan ayı içinde siyasetin yapıldığı yer olan, siyasi parti ilçe örgütlerinde gözle görülür bir etkinlik yok…
İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin bazı mahallelerde verdiği “İftar Yemekleri” yapıldı yapılıyor. AKP bu yemekleri, kendi parti faaliyetiymiş gibi göstermek istiyor. O nedenle de yemekleri sanki Silivri AKP veriyormuş havasında davranıyor. Oralarda siyasileri görü-yoruz…
Bir de…
Ramazan ve yaz ayları olması nedeniyle Silivri Beldelerinde ve Silivri Sahilinde, Silivri Belediyesi etkinlikleri var. Belediye, bağımsız veya siyasi partilerin aday gösterdiği, seçimle gelenlerin egemen olduğu bir kurum. Etkinliklere daha çok o partiye gönül verenler katıldığı için o faaliyetler de, siyasi gibi görülebilir.
***
Ayrıca…
Sırada İftar yemekleri var…
Her ne kadar bu etkinlikler siyasete bulaştırılmamalı dense bile aldıran pek yok...Bal gibi siyasete alet ediliyor bu yemekler. Veya başka amaçlar için kullanılıyor. İftar yemeği davetiyesi verilirken ayni anda basına da haber salınıyor. Daveti alan Basın çalışanı davete icabet edip geliyor. Gece boyunca, fotoğraf makinesi elinde masaları dolaşıyor. Sabahında, çalıştığı o Gazete de, sayfa, sayfa resimlerle güçlendirilmiş kocaman bir başlık” şu kişinin verdiği Muhteşem iftar yemeği”…
Evet…
Herkes biliyor ki, bu iftar yemekleri, insanların karnını doyurma amaçlı veya hiçbir çıkar gözetmeden yapılan etkinlikler değil…
***
Ramazan çadırının Silivri çarşısından kaldırılmasına çok sevindim…
İtiraf ediyorum, çok sevindim…
Ha…
Silivri’de bunu isteyen yok mu?
Gayet tabi vardır.
Olabilir de…
Ve…
İstanbul’da da çoğu ilçede kaldırılmış, ona da sevindim…
Bakın!
Var sayalım ki, içeri yüzlerce insan girdi, bulduğu bir masada, bulduğu bir sandalyeye oturdu. O kadar kişi için lavabo, havalandırması vs.
Özetle HİJYEN…
Ayrıca…
Kuruluş amacıyla da çelişir hale gelmişti. Amacı dışına çıkmıştı birçok yerde...
Hem sonra…
Ramazan ayında İlla yemek verilecekse bir veya birkaç lokanta ile görüşülür, anlaşılır. Daha sonra, o kişi ve kişilere fiş verilir, o kişi veya kişilerde hangisinde isterse orada yemeklerini yerler, iftarlarını açarlar... Böylece, Silivri ekonomisine de katkı sağlanmış olur. Hem de kişi veya kişiler bir yere mahkûm olmaz, beğendiği Lokanta da yerler. Yanlış mı?
***
Sonuç…
Yazımın başlığına “Silivri’de siyaseti” koyarken, siyasi partilerin günübirlik etkinlikleri üzerine, konuşalım istedim. Olmadı.
Nedeni…
Dediğim gibi…
12 Haziran Genel seçimleri yeni bitmiş…
İnsanlar yorgun…
Siyasetin malzemesi de insan olduğuna göre…
Siyasi Partilerde hareketsiz…
Bir yardan da mevsim yaz ve yılın en sıcak ayları…
Ve…
Üstüne üstlük…
Ramazan ayı…
İyi haftalar…
Haberin devamı 22.08.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…