Silivri'de Sokak Hayvanları İçin Eylem: 'Kanlı Yasaya Hayır'

Silivri'de Sokak Hayvanları İçin Eylem: 'Kanlı Yasaya Hayır'

26.07.2024 11:03:21

Silivri Demokrasi Platformu, Kanlı Yasaya hayır demek üzere 26- 27 Temmuz saat 21.00'da Silivri Atatürk anıtı Meydanı'nda yapılacak olan basın açıklaması ve oturma eylemine davette bulundu.

Silivri Demokrasi Platformu, Kanlı Yasaya hayır demek üzere düzenlenecek basın açıklaması ve oturma eylemine katılım çağrısında bulundu.
“TOPLUM VİCDANI AYAKTA”
Platform tarafından konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle; “5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununun yetersiz kalması iddiasıyla iktidar milletvekillerinin imzasıyla gündeme gelen ve komisyondan geçen, sokak hayvanlarına yönelik kanunun insanı, ahlaki ve yaşam hakkının kutsallığına saygı temelinde iyileştirilmesi beklenirken, uyutma, ötenazi gibi kıyım ve öldürme refleks ile ülke gündemine oturan yasa teklifinin görüşülmesi ve komisyondan geçmesi toplum vicdanını harekete geçirmiştir.
Anlıyoruz, yurttaşlar arasındaki sosyal, siyasal,dini, etnik ve cinsiyet farklılıklarına tahammül gösteremeyenlerin sokak hayvanlarına tahammül edebilmeleri beklenemez.
Yer yüzünün sadece insanlara ait olmadığı, hayvan, börtü böcek her türlü canlı varlıkların eşit hak ve yaşama sahip oldukları gerçeğini kabul edemeyenlerin tarihten beri uyguladıkları hayvan kırımı yeni değildir.
Yakın tarihimizin Hayırsız Ada faciası hala vicdanları yaralamakta, tarihe bir dönemin kara bir barbarlığı olarak geçmiştir.
Siyasal iktidar durup dururken bunca sosyal siyasal, uluslararası sorun varken, neden sokak hayranlarıyla uğraşıyor?
“EKONOMİK KRİZİN ETKİLERİ”
Zam, hayat pahalığı, paranın alım gücünün yerlerde sürünmesi gibi nedenlerle köpek, kedi ve diğer ev hayvanı besleyen insanlar kendilerini geçindiremez olunca bakıp barındırdıkları hayvanları sokaklara bırakmaya mecbur bırakmış, sahipsiz sokaklarda başı boş gezen hayvan artmıştır. Bunun sorumlusu ne hayvanlardır nede hakkımızdır. Bunun sorumlusu bir fiil bu ekonomik yoksullaşmayı yaşatanlardır.
İktidar ve destekçileri, içinde çıkılmaz hale getirdikleri ekonomik yıkımın faturasını, işçilere, emeklilere, köylüye, memura, esnafa çıkarırken hayvan katliamı yasalarıyla güya vatandaşın "güvenliği ' için sokak hayvanlarını hedef almıştır.
Yönetim aczine düşen iktidar, hıncını muhaliflere ve sokak hayvanlarına yöneltmektedir.
Bu gün sokak hayvanlarına yarın kime? Sorusu ülkenin gündemine oturmuştur.
EYLEM ÇAĞRISI
Bu nedenle başta platformumuz bileşenleri olan bütün kurumların ve temsil ettiği tüm üye, dost müttefiklerimizin, Silivri'nin tüm hayvan ve insan yaşam hakkı savunucusu vicdan sahibi halkımızın;
26- 27 Temmuz saat 21.00'da Silivri Atatürk anıtı Meydanında yapılacak olan basın açıklaması ve oturma eylemini desteklemeye, yanlarında olmaya çağırıyoruz.
Kanlı yasaya hayır. Yasayı geri çek.”

Buket KARAHIZIR

 

YORUM YAP