Silivri heyeti Bulgaristan’da anmalara katıldı

Silivri heyeti Bulgaristan’da anmalara katıldı

31.05.2024 11:06:57

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği temsilcileri, hafta sonu, Ercan Çalışkan'ın Başkanlığında, Silivri Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü, aynı zamanda dernek yöneticisi Gizem Dönmez Alibaş'ın da katılımıyla Bulgaristan'da 1984 yılındaki isim değiştirme olaylarındaki şehitleri anma ve kültürel etkinliklerine katıldılar.

Silivri Bulgaristan Göçmenleri heyeti asimilasyon şehitlerini anma ve kültürel etkinliklere katılmak üzere hafta sonu Bulgaristan'daydı.
İSPERİH VE KAOLİNOvo'DA ANMA, RUEN'DE GÜREŞ ETKİNLİKLERİNE KATILDILAR
İsperih Belediye Başkanı Belgin Şukri'nin evsahipliğinde gerçekleştirilen anma etkinlikleri Demirbaba Tekkesinde Türk nüfusunun yoğun ilgisiyle yapıldı.
Şumen Kaolinovo Belediye Başkanı Nida Ahmedov'un bölgesinde düzenlenen anma etkinliklerinde de katılım gösteren Silivri heyeti ertesi gün Ruen Belediye Başkanı Ahmed Mehmed'in düzenlediği güreş müsabakalarını izlediler.
Son Bulgaristan temasları hakkında değerlendirmede bulunan Çalışkan, “1984-1989 yılları arasında isim değiştirme politikalarına karşı direnerek dinleri, dilleri uğruna şehit olan Müslümanlarımızı anma etkinlikleri kapsamında Hak ve Özgürlükler Hareketi Eş Genel Başkanı Cevdet Çakırov, Genel Başkan Yardımcıları, Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri, Bulgaristan Milletvekilleri, İl Başkanları, Belediye Başkanları, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları ile bir araya gelerek kapsamlı istişarelerde bulunduk. 9 Haziran'da gerçekleştirilecek milletvekili ve Avrupa Parlamentosu seçimleri üzerine değerlendirmeler yapıldı.
“BALCIOĞLU'NUN SELAMLARINI İLETTİK”
Gittiğimiz her yere Silivri Belediye Başkanımız Bora Balcıoğlu'nun selamlarını ilettik.
9 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE OY KULLANMANIN TARİHİ ÖNEMİNE VURGU
Bu vesile ile bir kez daha çift vatandaşlarımıza 9 Haziran seçimlerinin tarihi önemini hatırlatıyor, olanağı bulunanların Bulgaristan'daki adreslerinde oy kullanmalarını, imkanı olmayanlar için Türkiye'de bölgelerinde kurulacak sandıklarda mutlaka bu sürece katkı sunmayı ihmal etmemelerini rica ediyorum. Silivri'de iki sandık da Esen İbak Engelliler Okulunda kurulacak. Sandıklarda oy verme işlemi için tüm hazırlıkları biz de dernek ve HÖH Silivri Temsilciliği olarak yerine getireceğiz” dedi.
Sevginar Sali

YORUM YAP