“Silivri, İstanbul’un en büyük tarım ve hayvancılık ilçesi”

“Silivri, İstanbul’un en büyük tarım ve hayvancılık ilçesi”

16.05.2024 11:29:25

14 Mayıs Çiftçiler Günü töreninde konuşan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, “Silivri 18 milyon İstanbul nüfusuna üretim yapabilecek kapasiteye ve heyecana sahiptir” dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, 14 Mayıs Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen törende, tarımın tarihçesinden bahsetti, ilçemiz verimli toprakları ve tarım potansiyelinden bahsetti, çiftçilere desteklerinin devam edeceğini belirtti.
ERTUĞRUL: ÇİFTÇİLİK, 8 MİLYAR NÜFUSUN GIDA İHTİYACINI KARŞILAYAN MESLEK GRUBU HALİNE GELDİ
Ertuğrul; katılımcılara şöyle seslendi: “İnsanoğlunun tarımla olan serüveni tam 14.000 yıl önce başladı. Tarım, herkesin çiftçi olduğu o yıllardan, şimdi 8 milyar nüfusun gıda ihtiyacını karşılayan bir meslek grubu haline geldi çiftçilik. Dünya üzerindeki birçok problemlerin, savaşların, sıkıntıların, huzursuzlukların merkezinde gelecekteki gıda endişesi yatmakta. Sizler ürettikçe, var oldukça bu topraklar, tohumlarla buluştuğu müddetçe dünya üzerindeki savaşların insanlar arasındaki bu huzursuzluk da ortadan kalkacaktır yani sizler, siz çiftçilerimiz barışın, huzurun teminatısınız sizler görünmeyen kahramanlarsınız.
“SİLİVRİ, İSTANBUL'UN EN BÜYÜK TARIM VE HAYVANCILIK İLÇESİ”
İlçemiz Silivri'de de 400.000 dönüme yakın tarım arazisi, 60.000'e yakın büyükbaş ve küçükbaş küçükbaş hayvan varlığı ile İstanbul'un en büyük tarım ve hayvancılık ilçesidir Silivri artık adını bir tarım ilçesi olarak, hafızalara kazımıştır. Tarım sayesinde Silivri doğallığın, huzurun, yeşilin, mavinin sembolü olmuştur. İlçemizin toprakları ülkemizin en verimli toprakları olması yanında, sizler de en tecrübeli en bilgili, en çalışkan çiftçilerimizsiniz.
“GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZE ÇOK BÜYÜK SORUMLULUKLAR DÜŞMEKTE”
İlçemizdeki bu kadim tarım anlayışını devam ettirmekte, gençlerimize genç çiftçilerimize, çok büyük sorumluluklar düşmektedir.
“YANINIZDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Bizler de tüm kurum ve kuruluşlar olarak, STK olarak, siz genç bu verimli topraklara sahip çıkarak sizlerin en fazla kazancı sağlamanıza destek olacağız. Bugüne kadar Tarım Bakanlığı olarak ayni ve nakdi desteklerle sizin yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz
2023 yılı üretim döneminde siz Silivrili çiftçilerimize 140 milyonluk nakdi desteğin yanında yazlık fide kışlık fide ayçiçek tohumu, Kanola tohumu, buğday yulaf tohumu, yem bitkisi tohumu, soya fasulyesi tohumu, sera naylonu projeleriyle sizlere destek olduk. Bu sene de bu projelerle ek olarak Değirmenköy domatesi, Selimpaşa topatan kavunu, Sayılar kırmızı biber projelerini gerçekleştireceğiz.
“SİLİVRİ, 18 MİLYON İSTANBUL NÜFUSUNA ÜRETİM YAPABİLECEK KAPASİTEYE SAHİP”
Bakanlığımızın fide projeleri belediyelerimizin dağıttığı fidelerle, çiftçilerimizin sebze yetiştiriciliğine verdiği önemle birlikte,10.000 dönüme yakın açıkta ve Örtüaltı yetiştiriciliğimiz bulunmaktadır. İlçemiz Silivri 18 milyon İstanbul nüfusuna üretim yapabilecek kapasiteye ve heyecana sahiptir. Silivri'nin ikinci bir Antalya olmaması için hiçbir sebep yoktur.
Yine bu sene çiftçilerimiz, muhtarlıklarımız, Silivri Belediyemiz ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzle birlikte, il müdürlüğümüz koordinesinde, Değirmenköy, Akören, Yolçatı, Büyük Sinekli Mera Islah Projeleri gerçekleştireceğiz.
Bugüne kadar, şahsım ve İlçe Tarım Müdürlüğümüz olarak siz çiftçilerimizin yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz. Sözlerime son verirken Dünya 14 Mayıs Çiftçiler gününüzü kutluyor tüm çiftçilerimize bir karış ekilmeyen toprak bırakmadan üretimi gerçekleştirdiği için şükranlarımı sunuyorum. Rabbim sizlere bol bereketli ve kazançlı bir sezon geçirmenizi nasip etsin.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP