Kavaklı'da Yerli ve Milli Tohumluk Arpa dağıtım töreninde çiftçilere seslenen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “420 km2 ekilebilir arazisiyle tarım ve hayvancılık potansiyeli olan, İstanbul'un en büyük ilçesi Silivri. 20 milyonluk İstanbul'un gıda ve hayvancılık üssü olabilme potansiyeline sahibiz. Biz bunu başarabilir ve hayata geçirebilirsek topraklarımızdan refah, huzur eksik, kırsaldan şehre göç olmaz” dedi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İlçe Kaymakamı Tolga Toğan'ın da katılımı ile Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtımına Gazitepe'den sonra Kavaklı'da devam etti. Çiftçilerin desteklerine kavuştuğu törene ayrıca AK Parti Meclis Üyesi Sefer Ölçer, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, MHP Kadın Kolları Başkanı Zerrin Çimen de katılanlar arasındaydı.
YILDIZ, TEŞEKKÜR ETTİ
Kavaklı Muhtarı Gökan Yıldız, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Silivri Belediyesinin Çiftçiye Tohum Desteği Projesi kapsamında bu sene 3.'sü düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Törenine hepiniz hoş geldiniz. Tohumluk arpa, ayçiçek yağı, saman, ot, silajlık mısırımız geldi. Mahalleli çiftçilerim adına çok teşekkür ediyorum.”
ÖZER: KOLUMUZUN KUVVETLENMESİNİ, SABANIMIZIN IŞILDAMASINI DİLİYORUM
Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, sözlerine Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Kılıç kullanan kol yorulur, sonunda kılıcı kınına koyar, ancak saban tutan el güçlenip saban ışıldar.” sözüyle başlayarak şöyle devam etti: “Silivri Belediyemizin üretmiş olduğu bu tohumlan şu anda çiftçilerimize dağılıyor. Kolumuzun kuvvetlenmesi, sabanımızın ışıldamasını diliyorum. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”
YILMAZ: SİLİVRİ'NİN POTANSİYELLERİNDEN HABERDAR OLARAK ŞEHRİ YÖNETMEK İSTEDİK
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, çiftçileri şöyle selamladı, “Bu topraklara alın terini akıtmaya devam eden çiftçilerimiz hoş geldiniz. Tarım ve hayvancılıkla ilgili yaptığımız çalışmalar üçüncü yılına giriyor.
Silivri yalnızca merkez ve sahilinden ibaret olduğu anlayışında olmayacağımızı göreve başladığımızda söylemiştik. Silivri'nin beldeleri, köyleri var. Bütüncül anlayışımızın yanı sıra Silivri'nin potansiyellerinden haberdar olarak şehri yönetmek istedik.
“SİLİVRİ 20 MİLYONLUK İSTANBUL'UN GIDA VE HAYVANCILIK ÜSSÜ OLABİLME POTANSİYELİNE SAHİP”
420 km2 ekilebilir arazisiyle tarım ve hayvancılık potansiyeli olan, İstanbul'un en büyük ilçesi Silivri. 20 Milyonluk İstanbul'un gıda ve hayvancılık üssü olabilme potansiyeline sahip. Biz bunu başarabilir ve hayata geçirebilirsek topraklarımızdan refah, huzur eksik, kırsaldan şehre göç olmaz. Gün gelecek tarım toprakları imarlı arazilerden daha değerli olacak. Bu şiarla yola çıktığımızda Silivri için üreteceğiz, Türkiye için geliştireceğiz dedik. Çiftçimize yeni bir soluk ve omuz vermek için Silivri Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünce 300 dönümle işe başladık. Daha önce kimin ekip biçtiği bilinmeyen toprakları tespit edip Silivrililere kazandırdık. Bu topraklar Silivri'de yaşayan vatandaşların toprakları diyerek el koyduk. Alın terimizi bu topraklardan aldık. Emeği geçen bütün mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
“PARMAKLA GÖSTERİLEN BELEDİYE HALİNE GELDİK”
Türkiye'de örnek, öncü ve önder politikayla parmakla gösterilen bir belediye haline geldik.
Bugün yerli ve milli sertifikalı arpa tohumu dağıtıyoruz. Alın teri ve emek katınca bu işte başarılı olunuyormuş. Bugün Silivri Belediyesi 100 bin balya saman, 20 bin balya yem bezelyesi, bu yıl 100 bin litre Ayçiçek yağı, fide, silajlık mısır, yerli ve milli sertifikalı arpa tohumu ile çiftçilere 25 Milyonluk ayni desteği sizlerle paylaşacağız. Omuz vermek, genç çiftçileri ve kadın çiftçileri özendirmek ve bu işe dahil etmek bizim için önemliydi. Selimpaşa'da kadın çiftçilerimize ücretsiz yer tahsis ettik. Tükenmiş, unutulmuş barbunyayı Danamandıra'da tekrar üretilmesi için kadın çiftçilerimize alt ve üst gübre ile alım garantisini de vererek ektirdik.
İnatla Silivri'nin bir tarım kenti olduğunu, yatırım yapıldığında, alın teri ve teknolojiyle buluşturduğumuzda inanın tüm İstanbul'u besleyecek tarım ve hayvancılık üssü yapabileceğimizin altını çizmek istiyorum. Hayvan yetiştiricilerimize silaj, saman dağıttık. İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü ile protokol yaptık. Hayvanı olan herkese aşı desteğinde bulunduk. Aşılara ücret ödemek zorunda kalmadılar.
“CANLI HAYVAN PAZARINDA 15 AĞUSTOS'TAN İTİBAREN HER HAFTA PAZARTESİ
ÜRETİCİ VE TÜKETİCİ BİR ARAYA GELECEK”
İstanbul'da ilk ve tek olarak Canlı Hayvan Pazarı'nı açtık. İnşallah 15 Ağustos'ta Pazartesi günü, her hafta Pazartesi günü üretici ve tüketici bir araya gelecek. İnanıyorum ki bu pazar Trakya ve İstanbul'da en önemli yere sahip olacak. Muradımız hayvancının ürününü değerinde satması. Aynı zamanda kamusal açıdan veteriner hekimlerin gözetimi altında sağlıklı bir hizmeti sunuyoruz.
“BU KARDEŞİNİZ
MEZBAHANE YAPILANA KADAR BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAK”
Ucuz ve sağlıklı et yiyeceğiz ama bir mezbahane gerçeği ortada duruyor. Bu yatırımın bir ayağı da mezbahaneyle taçlanması gerekiyor. Buradan aldığınız ürünü kestirmek için mezbahaneye götürmek zorundasınız. Mezbahane, İBB'nin görev ve yetkisinde. Ekrem beyin kendisine de söyledim, Canlı Hayvan Pazarı'mızın yanına mezbaha yapılmasını önerdim. Oradaki arsamızı vereceğiz, yeter ki yapılsın. Cevap alamadık. Görev ve sorumlulukla ilgili yetki istedik. O konuda da cevap alamadık. Burada yapılacak mezbahanenin kime ne zararı var? Bölge halkına yararı olacak. Hiç merak etmeyin bu kardeşiniz mezbahane yapılana kadar bu işin peşini bırakmayacak. İBB meclis üyeleri size geldiğinde “Siz mezbahane için niye mücadele etmiyorsunuz?” diye sorun. Sorun ki siyasetçiler terlesin, çalışsın. Yalnızca seçim zamanı gelip konuşum arkalarını dönüp giden siyasetçilere soru sorun. Onlardan hizmet isteyin. Size hizmetkar olmak adına bize görev verdiniz.
“7/24 SİZE HİZMET ETMEYE YEMİN ETMİŞ BİRİYİM”
Göreve geldiğim günden bu güne kadar 7/24 size hizmet etmek şiarından hareketle koltuğumda oturmamaya, yürümemeye koşmaya yemin etmiş biriyim. Yapılan çalışmalara katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum.
Yeni bir projemiz daha olacak. Yerli ve milli sertifikalı arpa tohumlarımızın, bu yıl yanılmıyorsam 800 ton bir hasılat olacak, 500 tonunu dağıtacağız. Ayçiçek tohumlarını da sizlerle paylaşacağız.
Hepinizi sağlıkla, sıhhatle cenabı-ı Allah'a emanet ediyorum.”
Renginar SALİ