Silivri Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’ne hazırlanıyor

Silivri Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri’ne hazırlanıyor

21.08.2024 11:28:42

Başkan Balcıoğlu, 19. Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri öncesi hazırlıkları değerlendirdi.

Silivri, 24 Ağustos 2024 tarihinde tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Bu yıl 19'uncusu düzenlenecek olan güreşler öncesinde, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, etkinliğin Güreş Ağası seçilen Şenol Fidan ve güreş komitesi ile bir araya gelerek kapsamlı bir hazırlık toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantıda, 24 Ağustos 2024 Cumartesi günü saat 11:00'de Kavaklı Mahallesi'nde başlayacak olan güreşlerin planlama ve organizasyon detayları gözden geçirildi. Etkinlikte, Türk güreşinin önde gelen isimleri arasında yer alan altın kemerli başpehlivanlar Mustafa Taş, Recep Kara, İsmail Balaban, Orhan Okulu, Fatih Atlı, Mehmet Yeşil Yeşil, Yıldıray Pala, Serhat Gökmen, Nedim Gürel, Hamza Özkaradeniz, Tanju Gemici ve Serhat Balcı er meydanında kıyasıya bir mücadele verecek isimler arasında.
BALCIOĞLUNDAN YAĞLI GÜREŞLERE AÇIK DAVET
Başkan Balcıoğlu, toplantıda yaptığı açıklamada, “Bu hafta 19'uncusunu düzenleyeceğimiz Kavaklı Yenici Mehmet Yağlı Güreşleri'nin Güreş Ağası Şenol Fidan! Şenol Fidan, bu önemli görevi üstlenerek güreşlerimize ayrı bir değer katacak. Tüm Silivri halkını ve güreş severleri bu anlamlı etkinliğe davet ediyoruz,” ifadelerini kullandı.
FİDAN: BU ETKİNLİK BÜYÜK BİR FIRSAT
Güreş Ağası Şenol Fidan ise, bu önemli etkinliğe katkı sağlamaktan gurur duyduğunu belirterek, "Güreşlerimizin başarılı geçmesi için güreş komitemizle birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Bu etkinlik, hem ilçemizin hem de geleneksel sporlarımızın tanıtımı için büyük bir fırsat" dedi.
Toplantı sonunda, katılımcılar, hazırlık sürecini daha da hızlandırarak, etkinliğin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için tüm çabayı göstereceklerini vurguladılar. Silivri, 24 Ağustos'ta bir kez daha Türk güreşine olan tutkusunu ve bağlılığını gösterecek.

YORUM YAP