“Silivri’nin topraklarını ranta ve betona kurban etmeyeceğiz”

“Silivri’nin topraklarını ranta ve betona kurban etmeyeceğiz”

8.07.2024 15:07:46

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İBB'nin hasat etkinliğinde yaptığı konuşmada: "Tarımı ve üretimi güçlendirmek geleceğimiz için hayati öneme sahiptir" dedi ve ekledi: “Silivri'nin bereketli tarım topraklarını ranta ve betona kurban etmeyeceğiz. Bu toprakları koruyarak, yeşiline ve mavisine sahip çıkarak geliştireceğiz.”

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) ilçedeki hasat etkinliğinde açıklamalarda bulundu. Balcıoğlu, Atatürk'ün "Çiftçi ve köylü milletin efendisidir" sözünü rehber alarak tarım ve üretimin önemine vurgu yaptı.
"Tarımı ve üretimi yeniden güçlendirmek, geleceğimiz için hayati bir öneme sahiptir. Atatürk'ün 'Çiftçi ve köylü milletin efendisidir' sözü bizim için rehberdir. Bizler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu ile bu sözün ışığında hareket ederek çiftçimizi yeniden milletin efendisi yapmalıyız," diyen Balcıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tarım ve üretime verdiği desteği takdirle karşıladıklarını belirtti.
Balcıoğlu, "Ekrem Başkanımız sağ olsun, tarım diyor, üretim diyor ve bizleri bu konuda asla yalnız bırakmıyor. İşte görüyorsunuz, burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin eliyle dağıtılan yerli tohumların hasadını hep birlikte yapacağız" ifadeleriyle İBB'nin tarım desteklerini vurguladı.
Silivri'nin bereketli tarım topraklarını koruma ve geliştirme sözü veren Balcıoğlu, "Silivri'nin bereketli tarım topraklarını ranta ve betona kurban etmeyeceğiz. Bu toprakları koruyarak, yeşiline ve mavisine sahip çıkarak geliştireceğiz. Ekrem Başkan, kendisini İstanbul'un muhafızı olarak ilan etmişti, ben de kendisiyle birlikte Silivri muhafızı olacağıma söz vermiştim sizlere" dedi.
Sevginar Sali

YORUM YAP