“Silivri, topraklarına sahip çıkar!”

“Silivri, topraklarına sahip çıkar!”

29.08.2024 12:04:14

SİLİVRİ KENT KONSEYİ'NDEN ALİPAŞA'DAKİ TARIM ARAZİLERİ İÇİN TEPKİ: “Silivri, topraklarına sahip çıkar!”
Silivri Kent Konseyi Başkanı Nursel Erel, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 03 Haziran 2024 tarihinde askıya çıkarılan 1/5000 nazım imar planı ve 1/1000 uygulama imar planı kapsamında Silivri Alipaşa Mahallesi'nde yer alan 100 dönüme yakın tarım arazisinin "konut dışı kentsel çalışma alanı" olarak belirlenmesine sert tepki gösterdi.
Erel, yaptığı basın açıklamasında, Silivri'nin verimli tarım topraklarının gelecekteki nesiller için korunması gerektiğini vurgulayarak, İstanbul'un hızla artan nüfusu ve betonlaşma tehlikesine dikkat çekti. Silivri'nin, İstanbul'un gıda ihtiyacını karşılayabilecek potansiyele sahip olduğunu belirten Erel, bu değerli toprakların depo, sanayi veya konut gibi özel imar projeleri ile talan edilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.
Ayrıca, Alipaşa'daki bin yıllık mera alanının imara açılmasına karşı olduklarını belirten Erel, bölgedeki taşkın alanı için uydurulan gerekçeleri kabul etmediklerini söyledi. Tarım alanlarının korunması gerektiğini vurgulayan Erel, “Bu yanlış uygulamadan dönülüp, 1000'lik ve 5000'lik planlarda olduğu gibi Tarım Alanı olarak kalmasını şiddetle talep ediyoruz” dedi.
Silivri Kent Konseyi, tüm vatandaşları tarım alanlarının gaspına karşı başlatılan imza kampanyasına katılmaya davet ederek, “Silivri, Topraklarına Sahip Çıkar!” sloganıyla bu mücadelenin devam edeceğini belirtti.

 

YORUM YAP