
Tıbbi ve aromatik bitkiler; Anason, Adaçayı, Fesleğen, Biberiye, Isırgan Otu, Lavanta, Kekik, Melisa (oğul otu), Enginar, Kudret Narı, Ekineziya ve Nane yetiştirilen merkezde Arı otu ve arıcılık faaliyetleri üzerine eğitim de büyük ilgi ve katılım ile devam ediyor... Silivrilileri fındık üreticiliği ile tanıştırmak için yeni girişimler de gündemde.
Türkiye'nin birçok bölgesinden ziyaretçilerin akın ettiği merkezi Silivrililerin de mutlaka görmesinde fayda var... Üretim sürecine herkes kendi çapında dilerse iştirak edebilir de terapi niyetine toprağın zengin imkanlarını görmek bile çok iyi geliyor.
TARIM DESTEKLİ YEREL KALKINMA MODELİ
Silivri Belediyesi 2010 yılından bu yana tarım arazilerine sahip çıkmak, çiftçiye örnek model oluşturmak adına bir yerel kalkınma modeli olarak Gümüşyaka’da kurduğu Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’nin çalışmalarını genişleterek ve geliştirerek sürdürüyor. Satın alma garantili üretim imkanıyla tarımda üreticiler için devrim etkisi yaratacak uygulamalar örnekleriyle sunuluyor ve talep halinde destek sağlanıyor.
YOL GÖSTERİCİ BİR MERKEZ
Gümüşyaka’da 255 dönüm arazi üzerinde, çiftçilerin görüp, destek alabileceği yeni ürünlerle daha verimli tarım faaliyetleri konusunda örnek bir çalışma devam ediyor. Yol gösterici olmak amacıyla kurulan Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi genişletilmiş seraları, üretim alanları, eğitim ve toplantı salonlarıyla hizmette. Yapılan çalışmaların tanıtımı için toplantıların ve ziyaretlerin sıklaştırıldığı merkezde, Silivri Belediyesi Sertifikalı Arıcılık Kursu da teorik ve uygulamaları olarak verilmeye devam ediyor.
Yapılan son düzenleme çalışmaları kapsamında Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi’ne güneş enerjisi panelleri de kuruldu. Merkezin sulama sistemleri, aydınlatması ve diğer tüm enerji ihtiyacı, yenilenebilir enerji olan güneş enerjisi ile karşılanacak. Projenin devamında bölgeye bir rüzgâr tribünü yerleştirilerek, Doğa Dostu Tarım yenilebilir enerji ile bir adım daha ileriye taşınması planlanıyor.
Haber Merkezi