Sınava tam çalışmış olarak girmeniz sizi kaygılı olmaktan kurtaracaktır. O zaman sınavlara tam hazır bir şekilde giriniz.
Sınavdan önceki gece iyi bir uyku sizi sınav esnasında rahatlatacaktır.
Mutlaka sabah kahvaltısını yapınız, aç karnına sınava girmeyin. Sınav gününe kadar yani son ana kadar asla ders çalışmayın. Sınavdan bir iki gün önce çalışmalarınızı bırakın.
Sınav için olumlu düşünün, zihninizde geçmişteki başarısızlıkları değil, başarılarınızı vurgulayın ve bu şekilde sınava kendinize güvenerek girin.
Sınava gireceğiniz okulu ve binayı önceden mutlaka görün ve sınav sabahı sınav salonuna belirtilen saatte ulaşılabilecek şekilde evden çıkın. Sınava acele içinde girmeniz sizi strese sokacaktır.
Soruları ve yönergeleri dikkatlice okuyun, anlamadığınız noktalarda sınavdan önce görevlilerden açıklama isteyin.
Sınav esnasında zaman zaman oturuş şeklinizi değiştirin.
Sınav esnasında arkadaşlarınız sınavlarını erkenden bitirdiğinde paniğe kapılmayın. Siz size ayrılan sınav süresini en iyi şekilde değerlendirin.
Unutmayın erken bitiren değil doğru yapanlar sınavı kazanıyor.
Sınav Esnasında yapacaklarınız
Sınav ile ilgili olumlu düşünce geliştirin.
En iyi bildiğiniz sorulardan başlayınız.
Soruları dikkatli okuyun.( Bazen çeldirici, hataya düşürücü sorular çıkmaktadır.)
Soru cümlesinin sonunda “değildir” “olamaz” gibi kelimeler var ise ve siz bunlara dikkat etmediğiniz zaman soruyu yanlış cevaplarsınız.
Bilmediğiniz zor olan sorular ile anlamsız bir şekilde inatlaşmaya girmek size zaman kaybettirecektir. Eğer vaktiniz kalırsa sınav sonunda o sorulara tekrar dönüp göz atabilirsiniz
İlk akla gelen seçenek genelde doğrudur!
Sınav Sonrası Yapmanız Gerekenler
Başkalarının ne yaptığı çokta önemli değil. Önemli olan sınavda senin ne yaptığındır. O sebeple sınavlarda başkalarıyla değil önce kendinizle yarışın.
“Unutma bütün güç sende ve her şey senin elinde ”
Tüm öğrencilere başarılar dilerim..