Büyüksinekli ve Küçüksinekli Mahallelerinde Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtımının startını veren Başkan Volkan Yılmaz, çiftçilerimize üreterek destek olmayı sürdüreceklerini belirtirken, “Siyaseti, siyasetin baronlarıyla köseli ayakkabılarla yapmayacağız. Biz siyaseti Sineklilerle, ilçemizin köylüleriyle beraber yapacağız” dedi ve ekledi: “Önümüzdeki dönem de Silivri'mizde başlattığımız hikâyeyi taçlandırmak için daha büyük hedeflere yelken açmak için bir dönem daha sizlerin oyuna talip olacağım.”
Silivri Belediyesinin Çiftçiye Tohum Desteği Projesi kapsamında, 2 Ağustos 2023 Çarşamba günü, Büyüksinekli ve Küçüksinekli Mahallelerinde Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni düzenlendi.
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer, Büylüksinekli Mahalle Muhtarı Birol Balcı, Küçüksinekli Mahalle Muhtarı Turgut Demiroğlu katılan çiftçiler ve hayvan yetiştiricileri arasındaydı.
Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşması Büyüksinekli Mahalle Muhtarı Birol Balcı tarafından yapıldı.
BALCI: BİZDEN DESTEKLERİNİ ESİRGEMEYEN BAŞKANIMIZIN HER ZAMAN ARKASINDAYIZ
Balcı, Büyüksinekli çiftçilerine ve hayvan yetiştiricilerine verdiği desteklerden dolayı Volkan Yılmaz'a teşekkür ederken, “Başkanımız bizlere desteklerini esirgemediği için biz de her zaman arkasında olup desteklerimizi esirgemeyeceğimizi bilmesini isterim. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı. Herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
DEMİROĞLU: KÖYLÜYE DESTEK OLDUĞUNUZ İÇİN ÇİFTÇİLİĞE DEVAM EDECEKTİR
Küçüksinekli Mahalle Muhtarı Turgut Demiroğlu da saman, silaj, arpa destekleri için Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve ekibine teşekkür etti. “Köylüye böyle bir destekte bulunduğunuz için çiftçiliğe devam edecektir. Teşekkür ederim” ifadeleriyle sözlerini noktaladı.
YILMAZ: MİLLETİN EFENDİSİ KÖYLÜNÜN BEREKETİNİN VE REFAHININ ARTTIĞI SİLİVRİ'Yİ HAYAL ETTİK
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Büyüksinekli ve Küçüksinekli üreticilerine şu sözlerle seslendi: “Dört yıldır geleneksel hale getirdiğimiz, içerisinde alın teri, gözyaşı ve emek olan üretim toplantılarımızın ve tohum dağıtım törenlerimizin bir yenisinde sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum.
Her şeyin hayal etmekle başladığını düşünerek, göreve geldiğimiz ilk gün de hayaller kurarak kalkınmanın yerelden, kırsaldan, köylerden başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Tekrar üretimin bollaştığı, hayvancının ve çiftçinin, kısacası milletin efendisi olan köylünün bereketinin, huzurunun, refahının arttığı bir Silivri'yi hayal ettik.
“ATALARIMIZIN YAZDIĞI HİKAYEYİ, TEKRAR YAZABİLİRİZ”
Tabi bu hayali ayaklarımız yere basarak kurduk. Silivri'nin insanlarında yatan potansiyeli bilerek, daha önce yazılan hikayeleri görerek, dibe vurmuş bir şekilde olan üretimin canlanması gerektiğini, İstanbul'un Gıda ve Hayvancılık üssü olabileceğimizi düşündük. Dedelerimizin 6 milyonluk İstanbul'u bu topraklardan beslediğini, şu an 20 milyona dayanan mega kentin de bu toprakların etiyle, sütüyle, maruluyla beslenebileceği düşündük.”
“TAM DA AMACIMIZ, ÜRETİCİLERİMİZİN MORAL VE MOTİVASYONLARINI YÜKSELTMEK”
“Biraz önce çınarın altındaki kahvehanede çay simit eşliğinde üreticilerimizle sohbet ettik” diyen Başkan Yılmaz, “Bir ağabeyimiz, “Bu yaptıklarınızın tabi ki parasal değeri olabilir ama en önemlisi bize moral verir. Bu yalnız olmadığımızı, bu işleri bırakmamamız ve çocuklarımızın bu işe devam etmesi gerektiğini anlamamızı sağladınız. Moral ve motivasyonumuzu artırıyorsunuz” dedi. Tam da amacımız bu.
“SİZLERE YOL ARKADAŞLIĞI YAPMAK İSTİYORUZ”
Silivri Belediyesinin imkânlarıyla ilçedeki bütün tarımsal üretimin yükünü taşıyabilecek imkanımız yok. Böyle bir bütçemiz de yok ama size nefis olmak için elinizden tutmak, yüreklerimizi birleştirip, tarımdan kopan gençlerimizi ve hanımefendileri tekrar toprağa döndürebilmek için yol arkadaşlığı yapmak istiyoruz. Belediyemizin imkanlarını seferber ederken sizlere Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzün yetişmiş personeliyle kılavuzluk yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.
“AKTÖR VE KILAVUZ OLMALI, ÇİFTÇİNİN ÖNÜNE DÜŞMELİYİZ DEDİK”
“Üretimi canlandırma hadisesi dört yılda çok önemli bir yere geldi” diyerek açıklamalarını sürdüren Yılmaz, “Silivri'nin dışında çok farklı yerlerde, Edirne'den tutun Diyarbakır'a kadar değişik mecra ve alanlarda burada yaptıklarımız konuşuluyor. Yapmış olduğumuz çalışmalar, merkezi idareden beklenen, yerel yönetimlerin pek girmediği faaliyetler.Bunların kamusal hizmet görevimiz olduğunu düşünerek aktör ve kılavuz olmalıyız, çiftçinin ve köylünün önüne düşmeliyiz dedik.
“KAFAMIZA KOYDUĞUMUZ HER ŞEYİ HAYATA GEÇİRDİK”
“Yapamazsınız, edemezsiniz, bu işler zor, şehir merkezinde ve sahilde gezmeye benzemez” denildi.“Belediyenin personeli ve hantal yapısıyla bu işi beceremez, elinize yüzünüze bulaştırırsınız” dediler.Bu güne kadar Allaha çok şükür ki kafamıza koyduğumuz her şeyi hayata geçirdik.
“VERDİĞİMİZ SÖZLERİ, HATIRLATAN SİZLER DEĞİL, BİZLER OLDUK”
Vaatlerde bulunup, unutanlardan olmadık. Bilakis Sinekli'ye kahvehaneye geldiğimizde verdiğimiz sözleri hatırlatanlar sizler değil, bizler olduk. Yapamadıklarımızı niye yapamadığımızı anlattık. Yaptıklarımızı daha fazla yapacağımızı ifade ettik.
“SÖZ VERMEDEN HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ ONLARCA PROJE VAR”
Dolayısıyla sizlerin huzuruna çıktığımızda vaat ettiğimiz projelerin neredeyse tamamını dört yıl içinde tamamladık. Vaat etmediğimiz ve hayata geçirdiğimiz de onlarca proje var. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü olarak yaptığımız projeler de esasından bunlardan” dedi.
“BUNLARIN SÜRDÜREBİLİRLİĞİ OLABİLMESİ İÇİN ÜRETİM OLMALI”
“Silivri Belediyesi bugün üreterek çiftçi ve hayvan yetiştiricisine destek oluyor” şeklinde açıklamalarını sürdüren Başkan Bey, “En önemli kısmı üretmek. Bütçeden alıp, kredi çekip size tohum dağıtmak dünyanın en kolay işi. Hayvan gübrelerinizi ahırınızdan almanın, silaj, gübre, mazot dağıtmanın sürdürebilirliği var mı? Balık vermek mi, balık tutmak mı hadisesi var ya? Bunların sürdürebilirliği olabilmesi için üretimin olması lazım” ifadelerini kullandı.
“ELDE ETİTĞİMİZ ÜRÜNLERİN TAMAMINI YERLİ VE MİLLİ SERTİFİKALI TOHUMLAR OLARAK SİZLERLE PAYLAŞIYORUZ”
Başkan Bey açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Size ait olan topraklarda, kimin nerede nasıl ektiği veya birilerine ektirdiği alanların tamamında bugün Silivri Belediyesi belki de ilçenin en büyük çiftçilerinden bir tanesi olarak faaliyet gösteriyor. Dört bin dönüm arazide alın terimizi döküyor, emeğimizi veriyoruz ve elde ettiğimiz ürünlerin tamamını yerli ve milli sertifikalı tohumlar olarak sizinle paylaşıyoruz.
“1000 TONUN ÜZERİNDE ARPA TOHUMU ELDE ETTİK”
Geçtiğimiz yıl 1750 dönüm arazide ektiğimiz yerli ve milli Seymen marka arpa tohumundan elde ettiğimiz tohumların bu yıl 1000 tonun üzerinde tohum elde ettik. Bunun 600 tonunu sizlerle paylaşmayı düşünüyoruz. Bir kısmını masraflarda, kalan kısmını da yine geçtiğimiz yıl ilk defa dağıtımını yaptığımız Türkiye'nin pazarında hemen hemen olmadığı yerli ve milli Ayçiçek tohumuyla trampa ederek, yaklaşık 50 bin dönüm Ayçiçek ekilebilecek tohum olarak sizlerle paylaşacağız.”
“80 BİN DÖNÜM ARAZİ, BELEDİYEMİZİN ÜRETEREK ELDE ETTİĞİ TOHUMLARLA BULUŞACAK”
“Bugün dağıtım startını Büyüksinekli ve Küçüksinekli'den verdiğimiz 600 ton arpayla yaklaşık 30 bin dönüm araziyi yerli ve milli sertifikalı arpayla buluşturacağız” diyen Başkan Yılmaz, “Bu şu demek oluyor; Silivri'nin ekilebilir arazisi 400 bin dönümün biraz üzerinde. Bunun 80 bin dönümü, Silivri Belediyesinin üreterek elde ettiği tohumlarla buluşacak” bilgisine dikkat çekti.
“SİLİVRİ BELEDİYESİ ÜRETEREK, ÇİFTÇİYE BU YIL 30-35 MİLYONLUK DESTEK OLDU”
“ ‘Silivri için üretiyoruz, Türkiye için geliştiriyoruz' diyoruz ya, bu sloganın altını doldurarak sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz” şeklinde sözlerine devam eden Silivri Belediye Başkanı, “Yem bezelyesi, silaj dağıtıyoruz. 50 Bin balya saman dağıtacağız. İlk yıl 5 bin saman balyası dağıttık. Bunu yapıyoruz diye bizimle dalga geçenler oldu. Esasında gülünmesi gereken hallerine, bizimle dalga geçmeye çalıştılar. Bugün 50 bin balya samanın ekonomik değeri belki de 2-2.5 milyon TL. Dağıtacağımız tohumların ekonomik değeri 12 milyon TL'nin üzerinde. Bu yıl Silivri Belediyesi üreterek 30-35 milyon TL çiftçiye destek oldu” dedi.
“SİYASETİ, AYAĞIMIZDAKİ ÇARIKLARLA SİZİNLE BERABER YAPACAĞIZ”
“Üretmeye ve çalışmaya devam edeceğiz” diyen Yılmaz, “Silivri'yi yalnızca sahilden ibaret görmeyeceğiz. Siyaseti ayağımızdaki çarıklarla sizinle beraber yapacağız. Siyaseti, siyasetin baronlarıyla köseli ayakkabılarla yapmayacağız. Biz siyaseti Sineklilerle, ilçemizin köylüleriyle beraber yapacağız.
“BÜYÜK HEDEFLERE YELKEN AÇMAK İÇİN OYUNUZA TALİP OLACAĞIM”
4.5 Yılı bitirdik. Seçimlere kısa bir süre kaldı. Son dakikaya kadar hep sizinle beraber dertlenen, sevinen bir kardeşiniz olacağım. Allah ömür verir, büyüklerimiz de takdir ederse, önümüzdeki dönem de Silivri'mizde başlattığımız hikâyeyi taçlandırmak için daha büyük hedeflere yelken açmak için bir dönem daha sizlerin oyuna talip olacağım.
“SİLİVRİ, MANDIRALARI, SERALARI VE AİLE İŞLETMELERİYLE FARKLI HİKÂYELER YAZMALI”
“Silivri, bu silkinmeyle birlikte önümüzdeki dönem çok farklı hikâyeleri yazması lazım. Mandıralarıyla, seralarıyla, aile işletmeleriyle bu mümkün olur” şeklinde konuştu.
“İSTANBUL'U YÖNETENLERİN VE BİZLERİN AYIBI”
“700 km uzaktan İstanbul'a domates geliyorsa ve biz o domatesi İstanbul haline götüremiyorsak, o bizim ayıbımız” diyen Başkan Yılmaz, “Utanmamız gerek. İstanbulluya Antalya domatesi yediriyorsak bu bizim ayıbımız.
İstanbul'u yönetenlerin Şile'den, Çatalca'dan, Silivri'ye kadar kırsalın potansiyelini göremeyenlerin ayıbı.
“İŞLERİNE GELMİYOR”
İBB'den her seferinde sizlerin hak ve hukukunu savunuyoruz. Fosseptiklerin, evsel atıkların derelere gitmesinden, 2B sorunundan, pahalı su kullanımınızdan tutun da bütün problemlerinizi dile getirirken bazı arkadaşların suratları ekşiyor. “Yine mi Silivri, yine mi köyler, yine mi kırsal, yine mi çiftçi ve hayvancı?” Konuşmaktan usanmayacağız ama onlar dinlemekten usandılar çünkü işlerine gelmiyor.
“BİZ KIRSALI SIRTLARINDA YÜK OLARAK GÖRÜYORLAR”
İBB'nin önceki döneminde yapılan 33 tane park var. Yeni park yapmayı bırakın 4.5 yılda 3 tanesi yenilenebildi. Diyoruz ki buraya halı saha, mahalle evi, çocuk oyun alanı da yapılmalı ama bizi, kırsalı sırtlarında küfe görüyorlar. Sırtlarında yüküz biz. Suratları ekşiyor” şeklinde İBB yönetimini eleştirdi.
“HAFRİYAT, ÇÖP VE MEZARLIK ALANI İÇİN AKILLARINA SİLİVRİ GELİYOR”
İBB'ye yönelik tepkisini sürdüren Başkan Bey, “Ne zaman bir hafriyat alanı, çöp depolama tesisi, mezarlık yapılması gerekiyor hemen akıllarına Silivri geliyor. Hizmet etmeye gelince niye Silivri aklına gelmiyor da İstanbul'un bütün yükünü, pisliğini, tozunu, kokusunu çektirmek gelince aklına Silivri, Çatalca, Şile geliyor. Binlerce tır, yollarımızı bozdu, çevremizi kirletti. Seymen'de çöp kokusundan oturamazsınız. Köylere ne yaptınız Allah aşkına? Neyi bu köyleri görmezden geliyorsunuz?
“İBB'NİN HİZMET YAPTIĞI NOKTADA ÖN AÇICI OLDUK”
Bu köydeki en büyük sorunlardan biri evlerdeki kanalizasyonları, derere karışması, oradan da denize akması. İSKİ,“Mülkiyet problemleri var” dedi. Doğrudur, olabilir ama Silivri Belediyesi olarak İBB'nin hizmet yaptığı her noktada ön açıcı olduk, tıkaç oluşturmadık.
“HİZMETİN ÖNÜNE TIKAYAN BİR SİYASETÇİ DEĞİLİM”
Siyaset bir kenara, hizmet bir kenara. Yerel yönetimlerde siyaseten hizmetin önünü tıkayan doğru bulan bir siyasetçi değilim. Bu anlayışla da siyasetime yön vermiyorum. Kim ne derse desin umurumda değil. Buraya bir hizmet gelecekse, ki bu hizmeti babamızın kasasından yapmıyoruz. Sizin vergilerinizle yapılıyor. Böyle yapılırken ağalık paşalık olmaz. Biz size hizmet etmeye devam edeceğiz.
“KENDİLERİ DE YAPICILAR”
Paket arıtmaların hızlıca yapılması için Genel Müdürümüzle defaten görüştük. Kendileri de yapıcılar. Mülkiyet sorunlarını çözüp inşallah bu sıkıntı da ortadan kalkmış olacak.
“TAHIL KURUTMA YERLERİ BU AY İÇERİSİNDE YAPILACAK”
Ürünlerinizi kurutmak için bir yer yapmıştık. Büyüksinekli muhtarımız yetersiz olduğunu söyledi. Yine Küçüksinekli muhtarımız da aynı dertten muzdarip. Çok hızlı bir şekilde bu ay içerisinde iki köyümüzün de tahıl kurutma alanlarını yapacağız.
“BÜYÜKSİNEKLİ MAHALLESİ'NE HALI SAHA HEDİYE EDECEĞİZ”
Bütün köylerimize halı sahalar yapıyoruz. Muhtarımızın talebi üzerine, kısa bir süre içinde Eylül ayında gençlerin spor yapabilmeleri için Büyüksinekli Mahallemize de bir halı sahayı hediye edeceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.
“10 TON ARPA TOHUMU DAĞITACAĞIZ”
Gündemimiz tarım ve üretim. Büyüsinekli ve Küçüksinekli'deki yaklaşık 50 üreticimize 200'er kg'lık dilimlerle 10 ton arpa tohumu dağıtımın bugün burada gerçekleştireceğiz. Mali değeri 200 bin TL.
“DESTEKLERİN DEVAM ETMESİ İÇİN BİZE YARENLİK ETMENİZ GEREKİYOR”
Üreticilere destek olmaya devam edeceğiz. Bu desteklerin artarak devam etmesi için sizin de bize yarenlik etmeniz gerekiyor. Özellikle de genç kardeşlerimiz, dedelerine, babalarına destek olup daha teknik, bilimin ışığında çiftçiliği ve hayvancılığı sürdürmemiz gerekiyor.
“YÜZYILIN EN ÖNEMLİ SİLAHLARI: TOHUMCULUK VE ÜRETİM”
Önümüzdeki yüzyılın en önemli silahlarından biri tarımda tohumculuk, ikincisi de tarımda üretim olacak. Tohum olmadan üretim de olmaz. Biz her geçen gün azalan ve üretemeyen tarım topraklarına inanmaya devam edeceğiz.
“ÜRÜNÜNÜZ KALİTESİNİN ARTMASI VE REKOLTENİN YÜKSELMESİ İÇİN İLAÇLADIK”
Bu yıl size dağıtacağımız tüm ürünleri Sistiva ilacıyla ilaçladık. Bu, ürününüzün kalitesinin artması, ilaç maliyetinden sizi kurtarmamız demek. 1 milyon lira vererek bu tohumları Sistiva ile ilaçladık. Amacımız rekoltenin yükselmesi. 850 kg arpa alınan yerler var. Dolayısıyla bu toprakların kıymetini bilmemiz lazım” şeklinde sözlerini tamamladı.
Sevginar Sali