“Sizin çocuklarınız, ülkenin yararı için çalışıyoruz”

“Sizin çocuklarınız, ülkenin yararı için çalışıyoruz”

4.02.2024 12:27:05

Gümüşyakalı kadınlarla buluşmasında konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “Esasında gören gözler, duyan kulaklar, vicdanlı yüreklerin inkâr edemediği mesai arkadaşlarımla 5 yıldır sahadayız. Yan gelip yatmadık hep sizin çocuklarınız, gençlerimiz, bu ülkenin yararı, sözde değil, özde bir çağdaş ülke, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin ikinci yüzyılını Türk Yüzyılı, Türkiye'nin yüzyılı yapmak için çalıştık, çalışıyoruz, yine çalışacağız” mesajını verdi. 425419666_947774450043888_4659542662110109735_n

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, kadınlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Eser Diamond Otel'de 700'e yakın Gümüşyakalı kadınla buluşan Başkan Yılmaz programda, Silivri'de yapılan hizmetler, çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi verdi. Toplantı kapsamında kadınlar, Başkan Volkan Yılmaz'a talep ve önerilerini iletti. Kahvaltı programına; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve eşi Ezgi Yılmaz, 27. Dönem Milletvekili ve MYK Üyesi Hayati Arkaz, MHP Belediye Meclis Üyesi Sultan Aşkın, AK Parti Meclis Üyesi Filiz Güler, Gümüşyaka Mahalle Muhtarı Mazlum Güçlüve mahalle sakini kadınlar katıldı.425478751_947774596710540_6055446382545950904_n
GÜÇLÜ, TEŞEKKÜR ETTİ
Gümüşyaka Mahalle Muhtarı Mazlum Güçlü, yaptığı açılış konuşmasında Başkan Yılmaz'a şu sözlerle teşekkür etti: “Beş yıl önce sizlerin takdiri, Allah'ın izniyle göreve geldik. Beş yıldır bizleri hiç yalnız bırakmayan Başkanım Volkan Yılmaz'a teşekkürü borç biliyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.”
ARKAZ: YILMAZ'IN YAPTIĞI HİZMETLER SİLİVRİ'YE SON 50 YILDA YAPILANDAN FAZLA
MHP Milletvekili MYK Üyesi Hayati Arkaz yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Mesleğim gereği 40 Yıldır Silivriliyim. Volkan Yılmaz gelene kadar Silivri'de yapılan hizmetleri biliyorum. Belediye Başkanı seçildiğinden bu tarafa yapılanlar burada son 50 yıldaki hizmetlerden fazla. Silivri Belediye Başkanı herkesin yanında. Yardımcı olmadığı hiç kimse kalmadı. İhtiyaç sahibi vatandaşların yanı sıra çiftçilere ve hayvancılara çok büyük destekler sağladı.photo_1706875401
Silivri'deki bu hizmet mucizesinin herkes çok merak etti. Silivri'de sevgi, şefkat, saygı ve büyük emek var. Emek olmadan bu işler olmaz. Sabah saat 7'den gece 24'e kadar bir çalışma var. Volkan beyin çok değerli eşine de buradan teşekkür ediyorum. Başarı sadece Volkan beyin değil, sizin de desteğiniz çok büyük. Siz ve çocuklarınız çok büyük fedakârlık yapıyor.
Silivri'de vatandaşın ve üreticilerin yüzü gülüyor. Silivri'de huzur var. Bu huzurun devam etmesi için 31 Mart yerel seçimlerinde verdiği bu emeğin karşılığını alması lazım. Şimdiden başarılar diliyorum.”
YILMAZ: BİRLİKTE YOL YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Gümüşyakalı hanımefendilere şu sözlerle seslendi: “Bugün burayı varlıklarla şereflendiren ve başımızın tacı olan hanımefendileri sevgi ve muhabbetle selamlıyorum, hoş geldiniz. Evet, milletvekilim biraz önce ifade etti,“Ne kadar kalabalık Silivri burada” dedi. Ben dedim ki vekilim tabii ki Silivri her yerde ama burada bugün Gümüşyaka'daki kadınlarla kahvaltı yapıyoruz, kadınlar bugün burada salona sığmadı. Ama biz sizi yüreklerimize sığdırmasını bileceğiz. Her zaman olduğu gibi sizinle el ele, kol kola, en önemlisi birlikte yol yürümeye devam edeceğiz.425414829_947774300043903_3969687028872076487_n
“SİZDEN ALDIĞIMIZ ENERJİ VE İLHAM, DAHA BÜYÜK UFUKLARA VE ENGİN DENİZLERE YOL ALMAMIZI HATIRLATIYOR”
O kadar güzel gözüküyorsunuz ki sizlerden aldığımız enerji,ilham, bizlere vermiş olduğunuzgüç bizim yorgunluğumuzu ve yoğunluğumuzualıyor, daha güçlü, hızlı ve büyük adımlarla, daha geriy ufuklara ve engin denizlerde yol almamız gerektiğini bize hatırlatıyor. Toplantılardaki muradımız, sizlerle hasbıhal etmek, sizleri dinlemek, fikir alışverişi yapmak ve her zaman bizim yol haritamızı belirleyen geri bildirimleri, önerileri, şikâyetleri, talepleri almak.
Öncelikle Gümüşyaka Muhtarımız Mazlum Güçlü'ye, beş yıldır beraber görev yaptığımız Gümüşyaka'nın evladı Sefer Ölçer ağabeyim yapmış olduğumuz hizmetlerde bize vermiş oldukları destekler için çok ama çok teşekkür ediyorum.
“SİLİVRİ, MARKA POTANSİYELLERİNİ BARINDIRAN MÜSTESNA BİR YERLEŞİM ALANI”
Maksadımız Silivri'yi Marka yapabilmek. Marka nedir? Bir ürünü diğerlerinden tercih sebebidir. Yani bir tatile gidecekseniz ilçeler sizin önünüze dizildiğinde tercih ettiğiniz ilçe, tatilde ya da yaşarken bir ev kurarken ya da bir iş kurarken ya da bir yatırım yaparken tercih edilme sebebi marka değerimizdir. Silivri, bütün marka potansiyelleri içerisinde barındıran çok müstesna bir yerleşim alanı. 7000 yıllık tarihi geçmişi, hoşgörü iklimi, 44 km sahili. Gümüşyaka'mız gibi sayfiye alanları. Aynı zamanda Danamandıra, Sayalar gibi orman bölgeleri göletleri, verimli tarım arazileri ve İstanbul'un hemen kıyısında ama İstanbul desen değil, köy desen köy değil. Hem köy hem şehir hayatını yaşayabileceğiniz ender yerleşim alanlarından bir tanesi.”
“ŞEHİR EKONOMİK OLARAK ÇÖKMÜŞ, YÖNETENLER ZEVKİ SEFA İÇİNDEYDİ”
“Göreve geldiğimizde aldığımız tabloyu bir enkaz edebiyatı olarak size anlatmak istemiyorum” diyen Yılmaz iktidarının başlangıç ve bugünkü konumunu şöyle özetledi: “Şehir ekonomik olarak diz çökmüş. Belediye ekip, ekipman personel motivasyon yok olmuş, 11 ay ikramiyesini almayan, bir yıl emekli ikramiyesini alamayan, 2 ay maaşını geride alan bir personelle esasında şehrin gardı düşmüş, moralleri yıkılmış ama şehri yönetenler hep sefa içinde tatillerini, hayatlarını sürdürmüş. Böyle bir yönetim anlayışını kabul etmek mümkün mü arkadaşlar?”
““CEKETİNİ KOYSA KAZANIR” DİYENLERİ EVLERİNE GÖNDERDİLER”
“Yola çıkarken siz hanımefendilerle beraber yolda yürümek istiyorum, sizlerle beraber hareket etmek istiyorum ve sizlere çok önemli bir pasaj aşarak bu şehre hizmet etmek istiyorum dediğimde Silivri kadınları bize sahip çıktı” diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:“Ceketini koysa kazanır” diyenleri evlerine gönderdiniz, bizi de bu şehre hizmetkâr olmak için göreve getirdiniz.
“BİZ BU KOLTUĞU SIRÇA KÖŞK GİBİ GÖRMÜYORUZ”
Biz bu koltuğu sırça köşk gibigörmüyoruz. Makamları, insanlara fakire fukaraya, garibe, gurebaya, darda, zorda, yolda kalana zorda kalana hizmet edilecek, çarıkların ve çizmelerin ayaktan çıkmadığı, gece yorulmadan ve uyumadan gündüz yorulmadan çalışma gereken yerler olarak görüyoruz.
“SİZİN ÇOCUKLARINIZ İÇİN, ÜLKENİN YARARI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Esasında gören gözler, duyan kulaklar, vicdanlı yüreklerin inkâr edemediği mesai arkadaşlarımla 5 yıldır sahadayız, sokaklardayız, tarladayız, fabrikadayız. Yan gelip yatmadık ama şunu bilin ki, hep sizin çocuklarınız, gençlerimiz için, hep bu ülkenin yararı için, hep bu ülkenin yarınları için ama sözde değil, özde bir çağdaş ülke için, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin ikinci yüzyılınıTürk Yüzyılı Türkiye'nin yüzyılı yapmak için çalıştık, çalışıyoruz, yine çalışacağız.”
“SİLİVRİ, ARTIK KABUĞUNA SIĞMIYOR”
Başkan Bey şöyle devam etti: “Silivri artık kabuğuna sığmıyor. Üreten köyleriyle Silivri'yi artık tutabilmek, durdurabilmek imkânsız.Turizm Master planının olmamasından kaynaklı uzun yol kat ediyoruz ama inşallah iki ayrı sonra İstanbul muradına kavuştuğunda,Turizm Master Planıyla, turistlerle dolan Eko turizm ile köy hayatının canlandığı, sanayisiyle, tarihi dokusuyla herkesin ama herkesin yaşamayı arzu ettiği bir Silivri'yi bir beş yıl daha önümüzdeki süreçte göreceksiniz. Hep birlikte icra edeceğiz.
“SAYMAKLA BİTMİYOR”
Hükümet konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü binası, Jandarma Komutanlığı binası, Selimpaşa Polis Merkezi, Millet Bahçesi, ikinci Millet Bahçesi, 74 tane park, 8 tane halı saha, 4 tane stadyum, 4 tane tenis kortu, yüzme havuzu, Engelsiz Yaşam Merkezi, 6 tane sağlık ocağı, 6 tane 112 acil istasyonu, 8 tane sağlık evi. 35.000.000 milyon TL'lik yerli milli sertifikalı arpa tohumu, saman, silajlık mısır, yer bezelyesi. Ayçiçek tohumu, hayvan gübreleri, tüm hayvanların aşılarını yapımı, sayayım, sayayım bitiremeyiz.
“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, DAHA ÇOK HİZMETİ SİZLERLE BULUŞTURACAĞIZ”
Biz tamam biz bunları yaptık artık Silivri'de iş bitti diyecek bir karakterde değiliz. Durmak yok, yola devam edeceğiz, daha çok çalışacağız, daha çok hizmeti sizlerle buluşturacağız.
“EĞİTİME DESTEKLERİMİZ DEVAM EDECEK”
Elginkan Holding ile bir tane anaokulu yaptık.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yer tahsisi yaparaküç tane anaokulu, bağışçı Ayfar fabrikamızla Çanta'da 24 derslikli bir meslek lisenin yapımına başlandı.
Yine Milli Eğitim Bakanlığımızla şu an devam eden ve bitirilen, bir tanesi de Gümüşyaka'da olan üç tane 12 derslikli anaokulu, 24 derslikli Sezin Öztaş Ortaokulu, Çeltik'de 8 derslikli bir ilkokul ile eğitime desteklerimiz devam edecek.
Biz bugün ilkokula başlayan tüm çocuklarımızın eğitim ihtiyaçlarını, okul kıyafetlerini, çanta ve kırtasiye malzemelerini karşılıyoruz. Geçim sıkıntısı çeken ailelerin İlkokul 1,2,3 ve 4'e giden 1100 çocuğun her gün beslenme çantasını hazırlıyoruz.
Benden önce Belediye bir tek üniversite öğrencisine burs vermiyordu. Nedenini sorduğumuzda ne diyorlardı biliyor musunuz?“Anayasa Mahkemesi Belediyelerin burs verme imkanlarını kısıtladı, yasakladı ve Anayasa Mahkemesi kararından dolayı burs veremiyoruz.” Peki Anayasa Mahkemesi ve belediyeler burs vererek kararını niye aldı?Partileri bunu Anayasa Mahkemesine taşıyıp iptal ettiler. Belediye bursu veremezse belediyenin şirketi, derneği bugün 550 üniversite çocuğumuza her ay 750 TL bu belediye burs veriyor, yıllık 7.500 TL. 550 çocuğumuza, kimsin kimlerdensin, hangi partidesin, mezhebi ne, diye sormadan burs veriyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu bin olur, 1.500 olur, 2 bin olur. En nihayetinde inşallah Silivri Belediyesi tüm çocuklara burs verebilen bir Belediye haline gelir.
YKS, Milli Savunma Üniversitesi giriş ücretlerinin tamamını biz ödüyoruz. Yıllık 750 TL Üniversiteye Hoş Geldin Bursu veriyoruz.
“15 MİLYON SİLİVRİ'NİN CEBİNDE KALIYOR”
Bir dershanemiz var. YKS yani üniversite ve liseye geçiş sınavı dershanemiz var. 200 öğrencimiz var.Kadir Has Üniversitesiyle birlikte bu bursu devam ettiriyoruz.Kaç para derseniz bu kurs?40 para değil 0 TL. Üstelik öğle yemeklerini Silivri Belediyesi'nin verdiği çayın kahvenin ücretsiz olduğu bir dershane.
Dershane ücreti 75.000 TL hanımefendiler, 200 çarpı 75 bin, 15 milyon eder.15 Milyon TL Silivri'nin cebinde kalıyor. Bu parayı kim ödüyor? Bu parayı Kadir Has Üniversitesi ve Silivri Belediyesi ortaklaşa karşılıyor.
Ne söz vermiştik? Her çocuk bir enstrüman çalacak, bir sanatsal faaliyette bulunacak. Nişantaşı Üniversitesi sponsorluğunda Selimpaşa'mızda Güzel Sanatlar Akademisi'ni kurduk. Piyanodan saza, kemana, şan, dans ve tiyatroya kadar Güzel Sanatlar Akademimiz sizlerin emrinde.
“10 YILDA NE KÜTÜPHANE, NE ETÜT MERKEZİ YAPILMAMIŞ”
10 yılda bu şehirde Silivri Belediyesi marifetiyle kütüphane, etüt merkezi yapılmamış. Niye yapılamaz diye düşündük. Biz köylerden başladık. 12 köy okulumuzun kütüphanesini, bilgisayar odasını, tiyatro salonunu yaptık bitirdik.Tuvaletlerini yeniledik, binalarını boyadık. Okulların tüm ihtiyaçlarını karşıladık.
BARIŞ MANÇO ÇOCUK KÜTÜPHANESİ
Barış Manço Çocuk Kütüphanemizi Yeni Mahalle'ye yaptık, bitirdik ve ücretsiz hizmete sunduk. İçine sinema, resim odası, müzik odası, etkinlik alanı, masal köşesi yaptık.
ÖMER SEYFETTİN KÜTÜPHANESİ
Hemen yanı başına çok büyük bir romancı esasında,benim de ortaokulda okuma alışkanlığı kazandığı kişi olan Ömer Seyfettin Kütüphanesi ve Etüt Merkezimizi açtık.
MİLLET BAHÇESİ'NDE 40 BİN KİTAPLIK KÜTÜPHANE
Millet Bahçemiz açılıyor. İçerisinde bir kıraathane ve üstünde 40 bin kitaplık bir kütüphane yer alacak. Şubat ayının sonunda çocuklarımızın hizmetinde olacak. Derslerini çalışacaklar, çaylarını kahvelerini içecekler. Yeterli mi? Bence yetmedi.Kaymakamlık binamız taşınıyor. Kültür Bakanımız ve İç İşleri Bakanımızla bir araya geldi. 40 bin kitaplı 7/ 24 açık Etüt Merkezi veGençlik Kütüphanesi Silivri'mize hayırlı uğurlu olsun.
EK HİZMET BİNASI, OTOPARK, ETÜT VE BİLİM MERKEZİ İLE ZİYA GÖKALP KÜTÜPHANESİ
Bu da yetmedi belediyemiz arkasında 15 bin metrekarelik bir ek hizmet binası, otopark ve otopark yapıyoruz. Üst katına Etüt ve Bilim Merkezi ile Ziya Gökalp Kütüphanesini yapıyoruz. 50 Bin kitapla kitapseverlerimize hizmet sunacağız.
10 yılda yapılamayanlar arasında kütüphane yer alıyor. Selimpaşa'daki kütüphanemizi de yakında açıyoruz. Arkasında Gümüşyaka, Çanta, Kavaklı, Ortaköy beldelerimizin tamamında kütüphane ve etüt merkezlerimizi inşallah Mayıs ayının sonuna kadar da bitireceğimizin müjdesini buradan vermek istiyorum.
7 BELDEMİZE DE MAHALLE KONAKLARI VE GÜMÜŞYAKA'YA YAPILANLAR
Yalnızca merkeze yaptığımız yatırımlarla insanların, minibüs fiyatları, vakit, ulaşımda yaşadıkları sıkıntılarının farkındayız. Gümüşyaka'ya yaptıklarımızı anlatsam yarım saate sığdıramam. Gümüşyaka'mızda çok kısa bir süre içerisindebir Mahalle Konağı inşa ediyoruz. Mahalle Konağı'ndankastımız içerisinde annelerinin çocuklarının bakımlarının yapılabileceği kreş mantığındabir çocuk alanı.
Daha güzel şartlarda Gümüşyaka mahalle evini bu Mahalle Konağının içerisine taşıyacağız. Kütüphane, etüt merkezi, muhtarlık gerekiyorsa onu da buraya taşırız. Ama sosyal ve kültürel faaliyetlerin tamamının yapılacağı Mahalle Konaklarını 7. Beldemizde de kısa sürede bitecek.
İnşallah Gümüşyaka'da başlanan kreş seçimden önce biter diye temenni ediyorum.
Hemen yanına soyunma odaları olan, Gümüşyakaspor'un antrenmanlarını yapacağı, çocuklarımız ücretsiz futbol okullarından yararlanacağı halı saha yaptık. Yollar, parklar burada çok uzun bir liste var.
Ölçer ailesinin bir sağlık ocağı vardı. Gümüşyaka'nın kuzeyinde yaşayanlar, bana ne demişti? “Yağmurda, çamurda biz güneye sağlık ocağına karşıya geçemiyoruz, sağlık ocağı yapalım.”Ve yaptık 8 ay sürmedi. Kötü durumdaki sağlık ocağını yıktık. Yine Meclis Üyemiz Sefer Ölçer'in de bağışıyla katkılarıyla yeni bir sağlık ocağını sizlere hediye ettik.
Halı sahamız, basketbol sahamız, oyun ve spor alanlarımız 6 tane park ve aydınlatması, 7 çocuk parkının sıfır aletlerinin yapılması, yeşil alan ve parklara 9.000 metrekare çimin döşenmesi, 8.000 metrekarelik büyük bir Millet Bahçesinin yapımı,1.000 ağaç dikimi, çiftçilerimize yardımlar yapıldı.
Gümüşyaka'mızın E-5'in güneyinde yapmış olduğumuz çalışmaları yaşayan ve gören bilir. Bütün kanalizasyon hatları, içme suyu hatları yenilendi.Elektrik hatları yerin altına alındı, büyük trafo yapıldı. 25 bin ton asfalt, 25 bin m2 bordür. Yaklaşık 200 milyonun üzerinde bir yatırım yapıldı.
Yeter mi?Yetmez. Gümüşyaka'da asfaltsız yol kalmayana kadar,parke taşsız kaldırım kalmayana kadar bu kardeşiniz, meclis üyeleri, muhtarı ile beraber çalışmaya devam edecek.”
“HERKESTEN OY İSTEMEK LAZIM”
“Muhtarım konuştu ama bir şeyi unuttu” diyen Başkan Yılmaz, seçimlere yönelik bir anekdotu da şöyle paylaştı: “Nevşehir'de yaşandığı iddia ediliyor, belki de bir uydurulmuş bir hikâye. Bir muhtar adayı var. Muhtarlık seçimi yapılır, aday bir oyla seçimi kaybeder. Eve gider hanım yemek hazırlamıştır, annesi gelir,“Oğulumyüzün niye asık?” diye sorar.“Yaa sorma ana, bugünkü seçimi bir oy farkla kaybettim” der. Annesi, “Tüh oğlum bana söyleyeydin o bir oyu ben sana verirdim” der.
Muhtarım, herkesten oy istemek lazım; annenizden, eşinizden bile. Muhtarım kendisine oy istemeyi unuttu. Muhtarlar 7/24 emrinizde.Çok uyumlu birliklerimiz var. Sezar'ın hakkı Sezar'a at binenin kılıç kuşananın onun için kıymetlerinize, değerlerimize, ufak tefek şeylere takılıp sahip çıkmamazlık yapmayalım.
“BİR DAHA EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, BU ŞEHRE HİZMETKAR OLMAYA HAZIR MISINIZ?”
Bu duyguları düşüncelerle burada varlıklarıyla şereflendiren hanımefendilere bir teşekkür borcum var. Bu şehirde Belediye Başkanı isem, bu koltukta bu hizmetleri yapıp, iş ve işlemlere bana bütün şehre hizmet etme mutluluğunu bana verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Tabi buradamuhtarımın yaptığı hatayı ben yapmayayım. 2019'da ne demiştik? Hanımefendiler size elimi uzatıyorum, bu eli havada bırakmayın. Benim elimi sımsıkı tutun ki beraber bu şehre hizmet edelim. Bu eli sımsıkı tutmaya var mısınız? Bir daha el ele, gönül gönüle, bu şehre hizmetkar olmaya hazır mısınız? Ben hazırım. Siz hazırsanız, öyleyse biz hazırız. Ve bu düşüncelerle hepinizi hürmetle, muhabbetle, sevgi ve saygıyla selamlıyor, hepinizi cenabı Allah'a emanet ediyorum. Sağ olun sağlıcakla kalın.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP