“Sorun, bu kanunla çözülemez”

“Sorun, bu kanunla çözülemez”

18.07.2024 11:05:45

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'ndan Hayvanları Koruma Kanunu'na ilişkin mesaj...

'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin TBMM'de ele alınması gündemdeyken, hayvanseverlerin protestoları devam ediyor. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, konuyla ilgili görüşlerini bir mesajla paylaştı.
Başkan Balcıoğlu, mesajında, "Sokak hayvanları ile ilgili hiçbir sorun, hayvanları katletmenin önünü açan kanun teklifleriyle çözülemez" diyerek mevcut düzenlemelere karşı çıktığını belirtti. Silivri Belediyesi olarak hayvan haklarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Balcıoğlu, "Silivri Belediyesi olarak, Küçük Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'mizde can dostlarımızın tedavilerini ve bakımlarını gerçekleştiriyor, kısırlaştırıyor ve sahiplendiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Belediyenin sokak hayvanlarına yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Balcıoğlu, "Birlikte yaşadığımız, bu dünyayı paylaştığımız her canlının yaşam hakkına saygı duyuyoruz" dedi. Hayvanların yaşam haklarını korumak adına belediyenin çeşitli hizmetler sunduğunu belirten Başkan, tedavi, bakım ve sahiplendirme süreçlerine dikkat çekti. Buket KARAHIZIR

YORUM YAP