“Sorun kimlerin olacağı değil, nasıl proje üreteceği”

“Sorun kimlerin olacağı değil, nasıl proje üreteceği”

1.02.2024 10:09:37

31 Mart 2024 seçimlerine giderken Belediye Başkan Adaylarının belli olması sonrasında gözler meclis listelerine çevrildi. CHP en fazla meclis üyesi adaylık başvurusu alan parti olarak, yoğun bir merak uyandırırken, İlçe Başkanı İbrahim Kömür, Hürhaber'in sorularını yanıtladı.

CHP İlçe Başkanı İbrahim Kömür, Bora Balcıoğlu'nun CHP'nin Silivri Belediye Başkan Adayı olarak belirlenmesinden sonraki süreçte seçim çalışmaları ve meclis üyesi listelerinin hazırlığını Hürhaber'e değerlendirdi.
“SİLİVRİ'NİN SORUNU BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİN KİMLERDEN OLUŞACAĞI DEĞİL, KİMİN NASIL PROJE ÜRETECEĞİ”
Sevginar SALİ: Meclis üyesi aday listesi CHP'de ne şekilde belirlenecek?
İbrahim KÖMÜR: CHP olarak kurul ve kurallarımız, konuşacağımız, organize hareket edeceğimiz etkinliklerimiz var. Direk usulüyle muhatap olmayı tercih etmenin sebebi Silivri artık eski köy değil, artık metropole giden bir kent. Silivri'nin sorunu belediye meclis üyelerinin kimlerden oluşacağı değil, kimin nasıl proje üreteceği, nasıl çaba göstereceği benim için önemli. Böyle değerlendiriyorum. 80'e yakın meclis üyesi aday adayı var. Proje bazlı Silivri'ye katacakları konusundaki değerlendirmeleri göz önünde bulundurularak davet edeceğim ve listeyi ona göre oluşturacağız.
“ANKETLERDE BORA BALCIOĞLU KARDEŞİMİZ ÇIKTI VE O ATANDI”
Sevginar SALİ: Bora Balcıoğlu'nun adaylığı açıklandıktan sonra diğer aday adaylarla tam bir birlik sağlandı mı ya da bu konuda ne aşamadasınız?
İbrahim KÖMÜR: 9 Tane Belediye Başkan Aday Adayımız vardı. Hepsi parti hiyerarşisi ve disiplini, Silivri'ye yakışacak demokratik bir yarış içerisinde yarıştı. Sonuçta anketlerde Bora Balcıoğlu kardeşimiz çıktı ve o atandı. Diğer sekiz arkadaşımızla da görüştük. Aramızda bir sorun yok. 1 Şubat'ta da bütünleşme ve kucaklaşma toplantımız var. Birlik ve beraberliğimizi bütün Silivri görecek. Demokratik çerçevede yarışan bu arkadaşlarımın tamamına göstermiş oldukları performans, çalışma karşılıklı iyi niyet içerisindeki mücadele ve saygıdan dolayı diğer sekiz arkadaşıma teşekkür ederim.
“BİZİM BİR HEDEFİMİZ VAR SİLİVRİ HALKININ BİZE GÜVENMESİNİ SAĞLAMAK”
Sevginar SALİ: İlçe Yönetimi olarak sizin, seçim sürecinde, CHP'yi iktidar görmek isteyen vatandaştan beklentiniz nedir?
İbrahim Kömür: Bizim partili olarak, adayımızın da vatandaşa güven vermesi lazım. Silivri'ye yapacağı projelere vatandaşı inandırması, vatandaşın da bize inanması lazım ki bizimkiler yapsın. Bize inanmayan bir halk, bize inanmayan Silivrili niye bizi iktidara taşısın? Biz vatandaşa kendimizi anlatacağız. Demokratik çerçevede anlatacağız. Yapacaklarımızı anlatacağız, gelecekteki hedefimizi ortaya koyacağız, iknaya gideceğiz. Biz kendimizi anlatacağız. Kimseyle uğraşmayız, bizim kimsenin yaptıkları, yapacakları, gelecekleri, parti içi, parti dışı herhangi bir hareketle, hareketten kaynaklı herhangi bir şeyimiz olmayacak. Bizim tek hedefimiz var Silivri halkını ikna etmek, Silivri halkının bize güvenmesini sağlamak.
“SOKAK BORA BALCIOĞLU'NU SATIN ALMIŞ ZATEN”
Sevginar SALİ: Aday adayı adaylaşmayan CHP'liler ya da CHP seçmenine Bora Balcıoğlu'nun en doğru isim olduğunu anlatmak için neler söylersiniz?
İbrahim KÖMÜR: Ben ilçe başkanıyım, sorumluluklarım var. Cumhuriyet Halk Partisi benim için aslolan, önceliğimdir. Ben sokağın sesini dinlerim, vatandaşın sesini dinlerim. Metropole doğru giden Silivri'nin kiminle daha iyi yol yürüyeceğini, sesini sokaktan almaya çalışırım. Sokaktan aldığımız ses Bora Balcıoğlu'nu göstermiştir bize. Sokak 10-20 gündür yaklaşık bir çalışma içerisindeyiz ve sokak Bora Balcıoğlu'nu satın almış zaten… Bizim yapacağımız bir şey de yok, birilerinin de yapacağı bir şey yok. Bora Balcıoğlu Cumhuriyet Halk Partisi Silivri ilçesinin sokak sesiyle gelen belediye başkan adayıdır.
“BİZİM İÇİN ASIL OLAN PARTİDİR, KİŞİLER DEĞİL”
Sevginar SALİ: CHP üzerinde geçmiş dönem belediye başkanlarımızdan Özcan Işıklar ve Selami Değirmenci'nin bir üstün gelme mücadelesi varmış gibi bir algı var. Sebebi nedir sizce?
İbrahim KÖMÜR: Şimdi siyasette üstün gelme kavramı da doğru bir kavram değil. Belediye başkanlığımızı 2 dönem yapmış olan Özcan Başkan'ın bizimle ilgili tutum ve davranışlarında, bizi sahiplenmede, partiyi sahiplenmede, onun asli görevi olduğunu düşünüyorum. Önceliği parti olan, siyaset içerisinde partiyi kişisel egolarına yenik düşmeden partiyi önceleyen, kim olursa olsun benim de saygı duyduğum, saygı duymak zorunda olduğum şahıslardır. Parti önceliği olan her insan benim önceliğimdir. Bizim için asıl olan partidir, kişiler değil. Parti Cumhuriyet Halk Partisi Kurumu, bizim önceliğimizdir. Bu çerçevede bu hiyerarşide, bu disiplinde, bu program ve tüzük çerçevesinde hareket eden her arkadaşım benim önceliğimdir.

YORUM YAP