“Sosyal belediyeciliği yüreğimize yazdık”

“Sosyal belediyeciliği yüreğimize yazdık”

23.10.2023 11:33:34

Büyük Kılıçlı Mahallesinde Spor Tesisleri, Park ve Mahalle Evi Toplu Açılışında konuşan Başkan Volkan Yılmaz,“Biz sosyal belediyeciliği yalnızca kataloglara, seçim broşürlerine, afişlere, bilboardlara, yazmıyoruz. Sosyal belediyeciliği yüreğimize yazdık, gönlümüze nakş ettik ve herkese bu sloganı diline pelesenk edenlere, esasında burada ders veriyoruz.Ama şunu da biliyorum ki, ulaşamadıklarımız, yetemediklerimiz var mı? Var. Onları da bulmak, onlara da ulaşmak bizim öncelikli vazifemiz” dedi.

Büyük Kılıçlı Mahallesi Spor Tesisleri, Park ve Mahalle Evi Toplu Açılış Töreni, 20 Ekim 2023 Cuma günü düzenlendi. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, MHP Grup Başkan Vekili Sultan Aşkın, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Filiz Güler ve Sefer Ölçer, Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Ece ve Mahalle Muhtarları, geçmiş dönem Belediye Başkanımız Selami Değirmenci, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Güreş Ağası Çetin Ceylan, Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Ali Tonta katılan mahalle sakinleri arasındaydı.
MUTLU, HİZMETLER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Törenin açılış konuşmasını yapan Büyük Kılıçlı Muhtarı Ahmet Mutlu, şu sözlere yer verdi: “Öncelikle Büyük Kılıçlı Mahallesine yapmış olduğunuz park yenileme çalışması, mahalle evimiz, halı saha, soyunma odaları, 112 acil binası ve hizmete girmesinde en büyük pay sahibi olan Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a teşekkür ederim. Sadece tarımda değil, çocuklarımızın eğitimine, spora, sağlığa, kültür gezilerine ve birçok alanda bizleri yalnız bırakmadı.Bu duygularımla mahallemize kazandırılan tüm hizmetler için Belediye Başkanımıza ve hizmetlerin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese şahsım ve mahallem adına çok teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.”
YILMAZ: SİLİVRİ'Yİ SİLİVRİ YAPAN, DEĞER KATAN KÖYLERİMİZ VAR
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Büyük Kılıçlı sakinlerine şöyle seslendi: “Büyük Kılıçlı'daki hanımefendilerle bir kahvaltılı toplantı yapalım, sizleri dinleyelim, hemhal olalım diye bugün beraberiz. Ben konuşmamı bitirdikten sonra her mahallede aynısını yaptığımız gibi, mikrofonu sizlerin arasında dolaştırıyor ve görüşü, dileği, şikayeti, eleştirisi olan herkesi ama herkesi sabırla dinliyor, notlar alıyoruz, yapılması gerekenleri sizden aldığımız ilhamla, fikirleriniz doğrultusunda da yapmaya gayret ediyoruz.
Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum, biz seçimden önce birtakım sözler vermiştik. Silivri'ye aday olurken sloganlarımız vardı ve bunları sadece seçimde kullanmak, sizlerin oyunu alıp ondan sonra unutmak için söylemedik. Altını dolduracağımız, hepsini söz olarak bileceğimiz, kılacağımız söylemlerden en önemlilerinden birisi de ‘‘Silivri'nin yalnızca çarşı meydanından, sahilinden ibaret olmadığı ve bu anlayıştaki kişilerin Silivri'yi yönetmemesi gerektiğini savunduk. Aksi takdirde Silivri'ye ihanet edileceğinin paylaşmıştık. ‘Silivri'yi Silivri yapan ve değer katan köylerimiz var. Biz Silivri'yi bütüncül bir anlayışla, herkesi kucaklayarak, her mahalleye Silivri'de yaptıklarımızın benzerlerini yaparak, size, çocuklarınıza, gençlerimize, köylere hizmet edeceğiz' demiştik.
“SİLİVRİ'Yİ BERABERCE YÖNETME HAYALİMİZ VAR”
‘Hanımefendiler her şeyin en iyisine layık ve gözlerindeki tek endişe olan çocukları, bizim gençlerimiz, bizim çocuklarımız' dedik. ‘Bir şey değişecek, her şey değişecek' demiştik o yalnızca Belediye Başkanlığı'nda oturan kişinin değişmesi değildi. Bir yönetim felsefesinin, bir anlayışın, bir bakış açısının, bir kavrayışın yani Silivri'deki yönetim anlayışının değişikliği idi. Sizle beraber el ele, gönül gönüle birlikte Silivri'yi beraberce yönetme haliydi. Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana 7/24 hizmet etme anlayışıyla üstlendiğimiz sorumluluğu yerine getirmeye devam ediyoruz.
“KÖYLÜYE GÖZÜMÜZÜ KAPATMA, ÇİFTÇİYE KULAKLARIMIZI TIKAMA LÜKSÜMÜZ YOK”
Az önce köy kahvelerine uğradık, muhtarımızla beraberdik. Bir amcamız “Evladım bu köylere senden daha fazla gelen hiçbir Belediye Başkanı olmadı'' dedi. Esasında büyük bir yerleşim alanındayız. İstanbul'un 6/1 ama bizim yalnızca Silivri'nin merkezinde oturup, köylere uzaktan bakmak, gözlerimizi köylüye kapatmak, kulaklarımızı çiftçiye tıkama lüksümüz yok. Bizim Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifadesiyle “Milli ekonominin temeli tarımdır'', “Köylü milletin efendisidir'' sözünden hareketle köye, köylüye, tarımsal üretime, yerel kalkınmaya önem vermemiz gerektiğinin altını çizmek istiyorum.
Birileri gibi seçimden önce kataloglara boy boy bülten, billboardlara, kültür merkezleri, spor salonları, yüzme havuzlarının resimlerini koyup ondan sonra onları unutup, unutturanlardan olmadık. Eserlerimiz vaatlerimizin çok ama çok ötesine geçti. Ne söz vermişsek yerine getirdik, ne söylemişsek altını doldurduk.Yapamadıklarımız oldu mu?Tabii ki de olacak ama bunları da tüm samimiyetle, neden yapmakta güçlük çektiğimizi paylaştık.
“BENİ BAĞIRINA BASAN HANIMEFENDİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Biz şunu ifade etmiştik; Hayatın bütün çilesini ve yükünü taşıyan hanımefendilere geniş bir alan açacağız…‘Seçimden sonra hep onlarla yol yürüyeceğiz, dertleştiğimiz, onları dinleyeceğiz, onlardan aldığımız ilhamla, önerilerle yolumuzu belirleyeceğiz' demiştik. Bugün yine bu kadar güzel bir kalabalıkla, beni bağrına basan hanımefendilere çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki birlikteyiz.
“HERKESE EŞİT MESAFEDEKİ ANLAYIŞLA HİZMET EDİYORUZ”
Bakın siyasi mülahazaları, çekişmeleri, bir kenara bıraktık. Bizi hiç birisi ilgilendirmiyor. Varlıklarıyla bu toplu açılış törenini şereflendiren hanımefendilerin de siyasi görüşleri, bakış açıları bizi ilgilendirmiyor. Herkesi eşit gören, herkese adil yaklaşan ve şehrin tam merkezinde durup, eşit mesafedeki anlayışla hizmet eden bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz.
“KİM ALIN TERİNİ TOPRAĞA DÖKÜYORSA BİZİM KARDEŞİMİZ”
Bakın köylerimizde birçok tarımsal projeyi hayata geçirdik. Tekrar üretelim, köyler değer kazansın diye.Geriye göçü teşvik edelim diye… Köylerde yapılan bu çalışmalarda hiç kimseyi kadın ve erkek, beyaz, siyah, MHP'li mi, CHP'li mi, Alevi, Sünni mi diye sınıflandırmalara girmedik. Kim alın terini toprağa döküyorsa, Türk ekonomisine katkıda bulunuyorsa bizim kardeşimiz. Kimseyi ayırt etmeden bu tohumları ve tarımsal yardımları herkese yapacağızdemiştik. Muhtarlardan aldığımız bilgilerle de herkese bu yardımları götürdük, götürmeye devam ediyoruz.
“İSTANBUL'U, KIRSALIN POTANSİYELİNİN FARKINDA OLANLAR YÖNETMELİ”
Potansiyellerimizin farkında olmayanlar olabilir. İstanbul'da köyleri, kırsalı, bizi, sırtına yük görenler olabilir. ‘Köy'dediğimizde, ‘tarım',‘çiftçilik, hayvancılık', ‘köydeki çocukların kütüphanesi olmalı, köydeki hanımefendiler şehir tiyatrolarından yararlanmalı' dediğimizde yüzlerini buruşturanlar oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi toplantısında “Hep köyleri mi konuşacağız? Hep tarımı mı konuşacağız?Hep hayvancılığı mı konuşacağız?'' dediler. Çünkü bakış açıları arızalı. Bizi sırtlarına yük, küfe görmemeleri, bu şehrin köylerinin, çeperlerinin; Çatalca'nın Silivri'nin, Arnavutköy, Şile'nin şehre katacağı değerlerin farkında olarak bu şehri yönetmeleri gerekiyor.
“İBB, HİZMETİ KIRSALA YAYMALI”
Hani diyoruz ya ‘Silivri'yi çarşı meydanından, sahilden ibaret gören anlayış yönetemez' diye, İstanbul da Bakırköy'den, Beşiktaş'tan, merkezden ibaret gören anlayışla yönetilmemeli. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hizmeti kırsala yaymalı.
“COĞRAFYAMIZ ÇOK BÜYÜK BİR AVANTAJ”
Biz şehrin stresinden, petrol gazından, atmosferinden sıyrılmak isteyenler için bir kaçış noktasıyız. Hafta sonu gelecekleri, piknik yapacakları, orman yürüyüşü yapacakları, denizde yüzebilecekleri bir coğrafyamız var. Çok büyük bir avantaj. Büyükşehir Belediyesine ‘Ücretsiz halk plajları, piknik, mesire alanları, yürüyüş, bisiklet alanları yap' dedik. İBB bütçesiyle çok kolay yapılacak işler. Hem çeperlerdeki insanlar mutlu olacak, hem de şehirliler, hem de buraya geldiklerinde, dönüşte bizim yöresel ürünlerimizden satın alacaklar.
“”KENT TARIMI” DİYORUZ ANLAMIYORLAR”
İstanbul 700 km ilerden domates, salatalık yememeli. İstanbul bir saat mesafedeki Silivri'den, Çatalca'dan bütün tarımsal ürünü almalı. “Kent tarımı''diyoruz, anlamıyorlar. Kent tarımının önemi o kadar büyük ki esasında. İstanbul'un tamamını besleyebilecek potansiyele sahibiz. Çevredeki ilçeler buradaki tarımsal zenginleşme ile beraber daha ucuz, daha taze, daha güvenli ve daha sağlıklı ürünü de yiyebilir. İşte bunu anlayamıyorlar, idrak edemiyorlar, söylüyoruz, dinlemiyorlar.
“TARIMIN VE HAYVANCILIĞIN TEKRAR CAZİP HALE GELMESİ İÇİN DESTEK VERİYORUZ”
Hayvancılıkla uğraşanlarımız vardır aramızda. Aşı ücretlerini Silivri Belediyesi karşılıyor. Ahırdaki gübrelerini topluyoruz, silaj veriyoruz, yem bezelyesi, saman, arpa tohumu dağıtıyoruz. Bunları sizi desteklemek ve buradaki tarımın hayvancılığın tekrar cazip hale gelmesi amacıyla yapıyoruz.
“ÇİFTÇİYE VE HAYVANCIYA HİZMET ETMEK İÇİN YOLA ÇIKANLARI DURDURAMAYACAKLAR”
Hayvancılardan bir hayvan pazarı talebi vardı. Görevim olmamasına rağmen, bir hayvan pazarını çok hızlı bir şekilde bitirdik. Ve çok modern bir hayvan pazarı ve kurban satış yerinin inşasını yaptık ama gelin görün hayvancılar rağbet göstermedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, meclisimizde çocuklarımıza 4 tane kreş yapması için en kıymetli arazilerimizi tahsis ettik, mezbaha için de bir yer tahsis edelim, bu mezbahayı yapsın, hayvancı kazansın dedik ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu teklifimize ne “evet'', ne de “hayır'' dedi. 3 yıldır İstanbul Büyükşehir Belediyesi hayvancılığa mezbahayı ne yapıyor, ne de bize yaptırıyor. Ben “Oy senin olsun yeter ki hayvancı kazansın, gel bu mezbahayı yap'' diyorum. Eee, yapmıyor, yaptırmıyorlar. Biz de Tarım Bakanlığımızla görüştük. Hem bir mezbaha, hem de Et Balık Kurumu'nun, Hayvan Et Deposu, kesilen hayvanların etlerinin depolanacağı bir depoyla köylerimizde alım garantili bir hayvancılık modelini geliştirmek üzere yola koyulduk. Bu mezbahayı yapacağız. Beraber yapacağız. Üretimi, köylüyü, çiftçiyi, hayvancılık üzerinden siyaset yapılacak, oy devşirme unsurları olarak da değerlendirmiyoruz aldığımız siyasi edep ve terbiye gereği.
“YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Size, çocuklarınıza yatırım yapmaya devam edeceğiz. ‘Kütüphanesi, tiyatro salonu, bilgisayarı olmayan köy okulu kalmayacak' dedik. Oradaki annelerin, anneannelerin, babaannelerin torunlarını, çocuklarını merkezdeki okula götürmek zorunda kalmamaları gerekir. O okuldaki her şeyin merkezdeki okullardan daha üst seviyede olması gerekiyor. Muhtarımızla kütüphaneleri, tiyatro salonunu, bilgisayar odasını, okulun dış cephe boyasını yeniledik. Yetmedi, tuvaletler çok kötü durumdaydı, tüm tuvaletleri ECA ve Kütahya Porselen sponsorluğunda yeniledik. Çocuklarımız daha iyi şartlarda eğitim görsün diye.
Bugün Büyük Kılıçlı'da toplu bir açılış yapacağız. Öncelikle merkezdeki bu parkımızı A'dan Z'ye her şeyiyle yeniledik. Sulama sisteminden, oyun gruplarından, kamelyalarından, çay ocağına, tuvaletlerine kadar. Yine içerisinde şu an konuşma yaptığımız basketbol sahamızı A'dan Z'ye sıfırdan yaptık. Hanımefendilere katkı sunacak bir mahalle evimiz yoktu, mahalle evini kısa sürede tamamladık. Artık bütün meslek edinme kurslarının yapılacağı bir mahalle evimiz var ve hemen arkasında gençlerin, çocukların futbol oynayabileceği, Büyük Kılıçlı Spor'un antrenmanını yapabileceği, halı saha ve soyunma odalarını bitirdik açılışa dahil ettik.
“MUHTARIM “EN BÜYÜK DUA ALDIĞIMIZ HİZMET, 112 ACİL İSTASYONU”
Köylerimizde yaşanan trafik kazaları, kalp krizleri, beyin kanamalarında, ambulans merkezden geliyordu. Silivri Belediyesi olarak ‘Üstümüze vazife değil' demedik, 112 istasyonunu yaptık. Zaman zaman muhtarımızla sohbetimizde, “En büyük dua aldığımız hizmet Başkanım'' diyor. Bir can bile kurtulsa, o kadar büyük bir hizmet ki.
BEYCİLER'E 112 ACİL İSTASYONU MÜJDESİ
Sağlık Bakanımızla görüştük, inşallah çok kısa bir sürede 10 köyün orta noktası Beycilere'de bir 112 acil istasyonu yaparak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bunu da buradan müjdesini vermiş olalım.
600 YATAKLI EĞİTİM ARAŞTIRMA HASTANESİ
Bir müjde daha, bu tabii büyük bir müjde belki duymuşsunuzdur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi'nin takdirleri ile 2024 bütçesinde olmamasına rağmen; köyümüzdeki diyaliz, onkoloji, kanser tedavisi gören hastalarımız Çapa, Cerrahpaşa, Tekirdağ Şehir Hastanesi'ne kalp, beyin ameliyatına, plastik cerrahisine gitmek zorunda kalmasın diye, 600 yataklı tam teşekküllü bir Eğitim Araştırma Hastanesini Silivri'mize kazandırıyoruz. Çok kısa zamanda, projesi ve ihalesi yapılıyor SelimpaşaAraptepe Mevkii'nde, 130.000 metrekare alanda 600 yataklı dev bir eğitim araştırma hastanemiz Silivri'mize ve bölgeye hizmet edecek.
“2 YILDIR İBB'NİN ACİL YANGIN MERKEZİ KURMASINI BEKLİYORUZ”
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2 yıl önce bizden bir talepte bulundu, muhtarım da biliyor. Hemen 112 Acil İstasyonunun yanına “Bir itfaiye acil müdahale noktası kuralım, yol üstünde olsun'' dediler.Meclisimizden yer tahsisini yaptık, 2 yıldır Acil Yangın Merkezi kurmasını bekliyoruz. İnşallah yakın zamanda seçime kadar bir karar verirler.
“BÜYÜK KILIÇLI KÖY PAZARI BAHARA HAZIR OLACAK”
Takibini de yapıyoruz ama onun hemen yanına hanımefendilerden biraz önce talep geldi, sebzelerinizden, tarhana, erişte, kışlık ürünlerinize kadar, el işi ürünlerinizin de satılacağı, Büyük Kılıçlı Köy Pazarını, bahar aylarının içerisinde bitireceğiz, size hediye edeceğiz ve burada satışlarınızı güle güle yapacaksınız.
“KÖYLÜ YETER Kİ TOPRAĞINI TERK ETMESİN”
Büyükşehir Belediyesi'nde köylüye pahalı suyu reva gören iradeye karşı verdiğimiz mücadelenin 2 yıl sonunda artık merkezdeki suyun 1/4 oranında fatura ödüyorsunuz. Yani merkezde 4 TL ise siz 1 TL ödeyeceksiniz. Silivri Belediyesi olarak sizden ev yaparken ruhsat, hafriyat, iskân harcı almıyoruz. Tek katlı evin bugünkü harç bedeli 70.000 TL tutuyor, biz bundan da vazgeçtik. Köylü yeter ki göç etmesin, toprağını terk etmesin diye sizin harç ücretlerinizi sıfıra indirdik. Bir de köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın artık evlerinden ve imarlı arazilerinden emlak vergisi, temizlik vergisi almıyoruz, almayacağız bu da hayırlı uğurlu olsun. Bütün bunlar köylerdeki hayat bitmesin, köylü toprağına tutunsun, kırsal kalkınma başlasın, Türk ekonomisi, tarımsal anlamda büyüsün diye.
YOL HİZMETLERİ
Mahallenize cadde ve sokaklarımızda yaklaşık 2.000 ton asfalt dökülmüş, 93.000 metrekare yol iyileştirmesi yapmışız. 9.200 metrekare yeni yol yapmışız.
“GARİBİN, YETİMİN BELEDİYESİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ”
Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz bakın her yerde sizlere ulaşmaya çalışıyor. Garibin, yetimin, düşkünün Belediyesi olmayı hedefliyoruz. Veren elin, alan eli görmediği bir yardımlaşma sistemini hedefliyoruz ve bu noktada çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
“NE OLUR BİZİMLE İŞ BİRLİĞİ YAPIN”
Samimiyetle size bir şey söylemek istiyorum. Her yerde de bunu söylüyorum, iddialı olabilir belki ama bir aç varsa bu şehirde, açıkta kimse varsa, darda, düşkün bir kimse varsa ve ona ulaşılamıyorsa hiçbir mazeret kabul etmeden onun sorumlusu Volkan Yılmaz'dır. Çünkü bizim sizi görmemiz lazım, duymamız lazım, ama ne olur siz de bu konuda bizimle işbirliği yapın. Önce muhtarım, sonra mahalledeki hanımefendiler, o mahallede darda, düşkün, yetim, zorda biri varsa lütfen önce muhtarımıza, bize haber verin.
“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ YÜREĞİMİZE YAZDIK”
Biz sosyal belediyeciliği yalnızca kataloglara, seçim broşürlerine, afişlere, bilboardlara, yazmıyoruz. Sosyal belediyeciliği yüreğimize yazdık, gönlümüze nakş ettik ve herkese bu sloganı diline pelesenk edenlere, esasında burada ders veriyoruz.Ama şunu da biliyorum ki, ulaşamadıklarımız, yetemediklerimiz var mı? Var. Onları da bulmak, onlara da ulaşmak bizim öncelikli vazifemiz.
“KÜLTÜR GEZİLERİ HEPİNİZİN HAKKI”
Açık hava sinemalarımız, anne çocuk etkinliklerimiz, tiyatro gösterimiz, kültür gezilerimiz devam edecek. Edirne'ye ve Bursa'ya gittik, camileri gezdik. Kasım ayı içerisinde inşallah Heybeliada'da sizlerle bir arada olacağız, bir ada gezisini hanımefendiler ile gerçekleştireceğiz. Kültür, sanat, tarih, gezi, hava alma, hepinizin hakkı.
“VİCDANI OLAN HERKESİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ”
Bu günlerde özellikle de insanlıktan nasibini almamış, vicdanları kurumuş devlet adamlarının, ülkelerin, Ortadoğu'da yaptıkları insanlık suçu,Gazze'de yaşananlar, çoluğun çocuğun hastanede bombalanması kabul edilecek bir durum değil. Hepsini şiddetle lanetliyor, kınıyoruz ve uluslararası kamuoyunu,Birleşmiş Milletleri, vicdanı olan herkesi göreve davet ediyoruz.
“KADIN VARSA ÜRETİM VAR, ÜRETİM VARSA HAYAT VAR”
Mahallemize kazandırdığımız hizmetler, yapacağımız çalışmalar devam edecek, hiç meraklanmayın. Biliyoruz ki kadın varsa üretim, üretim varsa da hayat var. Bu sloganla kadınları ve yapmış olduğu üretim faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğiz. Silivri'de yaşayan tüm hanımefendiler bizim başımızın tacı, kıymetlimiz.
“OMUZ OMUZA VE ORTAK PAYDAŞIMIZ SİLİVRİ OLURSA BAŞARAMAYACAĞIMIZ ŞEY YOK”
Bir arada olursak, özellikle de kısır tartışmaları bir kenara bırakırsak, gönül gönüle, omuz omuza olursak ve ortak paydamız Silivri, Büyük Kılıçlı olursa, büyümek, gelişmek, refahın, huzurun, bolluğun artması olursa, yapamayacağımız, başaramayacağımız şey yok.
Kooperatifler de kurarız, pazarlama kanalları da buluruz ama bunun için ne yapmamız lazım? Bir araya gelmemiz! Bugün olduğu gibi sık sık bir arada olmamız, birbirimizi dinlememiz, anlamamız, değer vermemiz lazım. Bir kardeşiniz, bir evlat olarak hep sizi dinlemeye, hep sizinle hareket etmeye, sizle aynı pencereden bu şehre bakıp, şehrin problemlerini çözmeye devam edeceğim. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha beni bu kadar güzel, sıcak, güzel bir toplulukla karşıladığınız ve dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı yürekten teşekkürlerimi sunuyor, hepinizi cenabı Allah'a emanet ediyorum.”

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP