Ferhan Tezcan

Suçlu kim?

2018 yılıydı. Fenerbahçe'de başkanlık yarışı vardı. 20 yıla yakın süre başkan olan Aziz Yıldırım bir tarafta, onunla 5 yılı aşkın çalışan Ali Koç diğer taraftaydı. İki gün süren çok çekişmeli bir seçim oldu. Camianın ve taraftarın gönlü Ali Koç'taydı. Koç 16 bin oyla yeni başkan oldu.

Aziz Yıldırım köşesine çekildi ve uzaktan izlemeye başladı. Ali Koç 2018-19 sezonuna hızlı girdi.
Teknik direktör PSV Eindhoven ile harikalar yaratan Cocu idi. Yardımcısı Koeman. Sportif sorumlu da Fransız Comolli. Tam 16 futbolcu transfer edildi. Slimani'ler başta olmak üzere birçokları.
Ama sezon iyi başlamadı. 10'uncu hafta biterken Cocu geri gitti. Takım Koeman'a kaldı. Sonra o da ‘sepetlenince' seyircinin çok istediği Ersun Yanal geldi.
Yanal'da sezon sonu veda etmek zorunda kaldı.
Fenerbahçe en kötü sezonunu geçirmişti.
Neler mi olmuştu?
Lig 6'ıncı sırada tamamlanmıştı. 46 puan toplanmıştı. Takımı 3 teknik direktör çalıştırmıştı. Avrupa kupalarında Zenit'e yenilip elenmişlerdi.
1987-1988 sezonunda deplasmanda sadece 15 puan almışlardı. Çok düşüktü. Aynısı olmuştu. 1990-91 sezonunda alınan 10 yenilginin de aynısı olmuştu. Averaj ise tam anlamıyla 1990'da olduğu gibi ‘0'dı. Yani tam anlamıyla ‘hüsran'
Ali Koç ‘Bu sene acemilik yaptım' dedi. Tabii ki devam etti. İkinci sene de boş çıktı. Sonra üçüncü sene. Derken dördüncü. Ali Koç her sezon içinde önce hakemleri, ardından Futbol Federasyonunu ve MHK'yı suçluyor, ama sonunda Galatasaray'a hakaretlerle sezonu kapatıyordu.
Bu sezon başı daha aklı-başında davranmaya başladı. İyi oyuncular getirdi. Manchester United'den aldığı Fred başlı başına bir yıldızdı. Şampiyonlar ligi finali oynayan Dzeko, Ajax'ın ‘starı' Tadiç, Polonyalı Szymanski, Dünya kupası yıldızı Livekoviç, Djiku'lar Becau'lar sonradan gelen Kruniç'ler, Çağlar'lar Bonucci'ler, hiç de ‘küçümsenecek' futbolcular değillerdi.
Ama hoca konusunda ikilemde kalmışlardı. Başka birine karar verirken son anda İsmail Kartal demişlerdi. Ali Koç'un örneği de Okan Buruk'tu. Okan Buruk Galatasaray'ın nasıl şampiyon yaptıysa Kartal'da bizi yapar diyordu.
Ama 'kazın ayağı' öyle değildi.
Ali Koç önce Suudi Arabistan'da yapılacak Süper kupa finalinde türlü nedenler ortaya atıp maçı oynattırmadı. Sonradan Galatasaray ile söz dalaşlarına girmeye başladı. Mart ayında Avrupa Konferans kupasında Olimpiakos yenilgisi işin 'tuzu-biberi'
Bu kez İsmail Kartal takımı 'taşıyamamaya' başladı. Yanlış oyuncu değişiklikleri ve hatalı on birler birbiri ardına gelmeye başladı. Kartal özellikle Dzeko ve Tadiç ikilisine teslim olmuştu. Bu kez kendine olan güvenini yitirdi.
Hocanın bu ruh hali futbolcuları da etkiledi. Hele hele Sivasspor maçında alınan beraberlik futbolcuların kafasında son noktayı koydu.
Şimdi biri şampiyon olacak. Ama Fenerbahçe'de işler sıkılaşacak. Bu kabahatin arkasında Ali Koç mu, İsmail Kartal mı, futbolcular mı ya da kim varsa ortaya çıkacak. Ama işimiz futbol. Sonunda bu bir eğlence.
Hoşça kalın…

YORUM YAP