Sultan Aşkın: Hukuku ihlal eden tek tesis Kadınlar Plajı mı?

Sultan Aşkın: Hukuku ihlal eden tek tesis Kadınlar Plajı mı?

3.06.2024 14:46:06

“İstanbul'un tek kadınlar plajı bir kararla sökülerek kapatıldı. “3621 Sayılı Kıyı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'in birinci bölüm 5. maddesine göre kaldırılmıştır” şeklinde bir açıklama okuduk. Silivri'mizin sahil şeridinde Kumluktaki plaj ve özel işletmeler de dahil olmak üzere bu maddeyi ihlal eden tek tesis kadınlar plajı mıydı? Tek derdimiz kadınlarımızın şezlong ve şemsiye için ücret ödemeden rahatça denize girdiği plaj mıydı? Bu karar o plajdan yararlanan kadınlarımız için zulümdür” diyen MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, iktidara Haziran Meclisinde muhalefet bayrağını yerel yönetimin ilk uygulamaları üzerinden açtı.

MHP Grubu adına Silivri Belediye Meclisi Haziran oturumunda söz alan Sultan Aşkın, gündemin yanı sıra yeni belediye yönetiminin göreve gelir gelmez kuruma ait sosyal tesislerdeki fiyat artışı, iptal edilen otopark ve Selimpaşa Kadınlar Plajı uygulaması üzerinde durdu.
Aşkın şöyle konuştu: “Öncelikle hafta sonu Lise Giriş sınavına girmiş olan gençlerimizi tebrik ediyor, hayırlı sonuçlar almalarını temenni ediyorum. Haftaya YKS sınavına girecek olan kızımın da arasında bulunduğu gençlerimize de şimdiden başarılar diliyorum.
Taraftarı olmaktan gurur duyduğum Galatasaray'ımızın Spor Toto Süper Lig, 2023-2024 Sezonu Şampiyonluğunu tebrik ediyorum.
Silivri Kent Konseyi Başkanı olarak seçilen Nursel Erel'i ve ekibini tebrik ediyor, başarılar diliyorum.
Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözünü şiar edinmiş dünyanın önde gelen Hava Kuvvetleri arasında yer alan Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 112'uncu yıl dönümünü kutluyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile Hava Kuvvetleri şehitleri başta olmak üzere milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı uğruna canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.
1868'den günümüze din, dil ve ırk ayırmadan tüm dünyada ihtiyaç sahiplerine Türk Milletinin yardım elini uzatan Türk Kızılayı'nın 156. kuruluş yıl dönümü kutluyorum.
Başta bin bir emekle yetiştirdikleri değerli evlatlarını vatanımız için feda eden aziz şehitlerimizin babaları olmak üzere, babalarımızın Babalar Günü'nü kutluyor, ahirete göç eden babalarımıza Allahtan rahmet, hayatta olan babalarımıza sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.
Ülkücü Şehitlerimiz Halil Esendağ ve Selçuk Duracık'ı ve Cevdet Karakaş'ı, öğretmenlik yaptığı Batman'da terör örgütü PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit olan Aybüke Yalçın'ı, kutlu davanın kahraman şehidi Yusuf İmamoğlu'nu, büyük fikir ve dava adamı Dündar Taşer'i şehadetlerinin yıldönümlerinde rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.
Silivri'mizin gururu Milli Futbolcumuz merhum Müjdat Gürsu'yu da vefatının yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad olsun.”
AŞKIN: BİR DEĞERLENDİRME FARZ OLDU
“Belediyemizin yeni yönetiminin ilk 100 gününde yapılanları veya yapılamayanları hep birlikte görüp değerlendirme düşüncesinde olmamıza rağmen belediyenin mevcut yönetimi tarafından bugüne kadar alınan kararlar nedeniyle bir değerlendirme yapmanın farz olduğunu düşünüyorum” diyen Aşkın, iktidara yönelik eleştirilerini sıraladı.
“GEÇMİŞTE MEVZUATI DİKKATE ALMAYANLAR, ŞİMDİ YAPTIKLARINI HUKUKLA GÖLGELEME PEŞİNDE”
MHP Grup Sözcüsü şöyle konuştu: “Geçmiş dönemde belediyeyi yönetirken mevzuatı dikkate almayanların, her yıl artan Sayıştay bulgu ve tespitlerini görmezden gelenlerin şimdi yaptıkları her icraatı verdikleri her kararı hukukla gölgeleme peşinde olduklarına şahit olmaktayız.
İktidara geldikleri günden bu yana hukuk sadece ya 1 liraya çayını içen, aracını güvenle belediyemize ait otoparklarımıza bırakan vatandaşımıza, ya da kadınlarımıza işler oldu. Yönetim sosyal tesislerde içilen çaya, kahveye %300 zam yaparak işe başladı.
“HUKUKU İHLAL EDEN TEK TESİS KADINLAR PLAJI MI?”
İstanbul'un tek kadınlar plajı bir kararla sökülerek kapatıldı. Bu karara gerekçe olarak da haberlerden öğrendiğimiz kadarıyla önce “Silivri'yi İstanbul'un cazibe merkezi haline getireceğiz” iddiasında bulunan yönetim “İstanbul'un her yerinden insanlar geliyor” bahanesine sığındı. Sonra “Şikayet var” denildi. Son olarak da “3621 Sayılı Kıyı Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'in birinci bölüm 5. maddesine göre kaldırılmıştır” şeklinde bir açıklama okuduk. Yönetimin gerekçesinden hareketle, şimdi size şunu soruyorum arkadaşlar Silivri'mizin şu sahil şeridinde kumluktaki plaj ve özel işletmeler de dahil olmak üzere bu maddeyi ihlal eden tek tesis kadınlar plajı mıydı? Tek derdimiz kadınlarımızın şezlong ve şemsiye için ücret ödemeden rahatça denize girdiği plaj mıydı? Bu karar o plajdan yararlanan kadınlarımız için zulümdür arkadaşlar.
“İHLALE KONU OLAN BÜTÜN YERLERİ KALDIRACAK MISINIZ?”
Ayrıca Şunu çok merak ediyorum acaba belediyemiz bu maddeyi Silivri'mizin tüm sahil şeridi için de uygulayacak mı? Kadınlar plajında yaptığı gibi, tek tek ihlale konu her yeri sökecek veya kaldıracak mı? İhlallerin tespiti için bir gününüzü ayırıp sahili gezmenizin yeterli olacağı kanaatindeyim.”
AŞKIN, İPTAL EDİLEN OTOPARK UYGULAMALARINI SORGULADI
İptal edilen ücretli otopark noktalarına da değinen Aşkın, “Aynı durum belediyenin eski kaymakamlık arkası ve tapu yanındaki otoparklar için de geçerli. Geçen meclis toplantısında “Tahsis süremiz sona ermişti” diye bir açıklama yaptı Sayın Başkan” diyerek değerlendirmelerini sürdüren Aşkın, “Bunun çözümü çok basitti. Süre geçmeden veya bittiğinde yeniden bir talepte bulunmak (Bunun için gerekirse buradaki tüm meclis üyeleri çaba gösterirdi) ve vatandaşın kullanımına devam etmek. Konu tahsis süresi değil tahsis edilen yerden ücret talep edilemeyeceği şeklinde ise bunun da yolu vatandaşın belediye eliyle ücretsiz kullanımının sağlanmasıdır” dedi.
“PARK VE BAHÇELERDEKİ OTLAR DİZ BOYU OLDU, ÇÖP ŞİKAYETLERİ DUYAR OLDUK”
İktidara yönelik eleştirilerini sürdüren MHP Grup Sözcüsü şöyle devam etti: “Belediyemiz 2 aydır bu kararları almakla meşgul olmuş olacak ki park ve bahçelerdeki otlar diz boyu oldu, bakımsızlıktan çimler ve bitkiler kurudu. Yazlıkçı sezonu açılmamasına rağmen çöp şikayetleri duyar olduk. Ne temel atma ne de açılış olmadığı için 2 aydır billboardlar bile değişemiyor.
“BELEDİYENİN GÖREVİ VATANDAŞLARININ HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAKTIR”
Belediyenin önceliği geçmiş dönemin izlerini silmeye çalışarak tabelaları değiştirmek değildir. Vatandaşını çeşitli bahanelerle mağdur etmek hiç değildir. Belediyenin görevi Silivri de yaşayan vatandaşlarının hayatını kolaylaştırmaktır.”
Aşkın konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Sözlerime son verirken, aziz milletimizin, gönül coğrafyalarımızda yaşayan kardeşlerimizin ve Müslüman aleminin 16 Haziran'da ulaşacağımız Kurban Bayramımızı şimdiden kutluyor, en derin hürmet ve muhabbetlerimi sunuyor; Milliyetçi Hareket Partisi Grubumuz adına Haziran ayı meclis toplantısında alacağımız kararların Silivri'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP