Suyun hayatımızdaki yeri ve önemi anlatıldı

Suyun hayatımızdaki yeri ve önemi anlatıldı

28.03.2015 11:49:53

Çevre Mühendisi Oya Millisülün tarafından 23 Mart Pazartesi günü Silivri Belediyesi Sergi ve Nikâh Salonu’nda kaydedilen ‘Su ve İnsan’ konulu seminerde suyun insan sağlığı açısından önemi, ne zaman su içmeliyiz, susuzluğun vücudumuzda yarattığı tahribatlar, doğru zamanda su içmenin faydaları, canlı ve ölü su arasındaki mukayeseler üzerinde duruldu.

NEDEN SU İÇMELİYİZ?
Tüm canlıların yaşam kaynağı olan suyun yeryüzünün ve vücudumuzun ¾’ünün kapladığını söyleyen Çevre Mühendisi Oya Millisülün, sağlıklı-mutlu-huzurlu olmak, enerji vermesi, yaşlanmayı yavaşlatmak ve kilo kontrolü için su içmemiz gerektiğini vurguladı.

İNSAN VÜCUDUNDAKİ SU KAYBI ORANLARINA BAĞLI GÖRÜLEN RAHATSIZLIKLAR NELER?
Vücutta su eksikliğinin yol açtığı sağlık sorunlarını tablo üzerinden anlatan Oya Millisülün;
• %1-1,5 oranında; Susuzluk, Harekette Düzensizlik, İştahsızlık, Anüs Isısında Artma, Deri Kızarması, Sabırsızlık, Yorgunluk, Kalp Ritminde Artma,
• %6-7 oranında; Baş Ağrısı, Soluk Almada Güçlük, Konuşma Zorluğu, Hatırlamada Güçlük, Kan Hacminin Değişmesi, Kan Yoğunluğunda Artma,
• Kulağa küçük bir rakam gibi gelen -12 oranının kişinin ölümüne sebep olabilecek ciddi bir rakam olduğunu belirten Oya Millisülün, Kramplar, Yutkunma Zorluğu, Dilin Şişmesi, Görme ve Duyma Zorluğu, Ateş, Duyarlılıkta Azalma, Yaşamın Sonlanması gibi etkiler doğurduğuna dikkat çekti.

DOĞRU ZAMANDA SU İÇMENİN FAYDALARI
Ancak doğru zamanda içildiğinde fayda veren suyun aksi takdirde vücuda zarar bile verebildiğini belirten Millisülün, uyanır uyanmaz 2 bardak su iç organları aktive eder, her yemekten 30 dakika önce 1 bardak su hazma yardım eder, banyodan önce 1 bardak su tansiyonun düşmesine yardım eder, uykudan önce 1 bardak su kalp krizi ve felci önler gibi bilgiler vererek suyun vücudumuzda hayati önem taşıyan birçok işlevine değindi.

SUYU BAŞKA İÇECEKLERLE DEĞİŞTİRMEYİN İKAZI!
Suyun yerine başka içecekler tüketilerek suyun görevlerini yapmasının beklenemeyeceğinin altını çizen Millisülün, çay, kola, meyve suyu gibi içeceklerle su ihtiyacının karşıladıklarını sanan insanların yanlış bir düşünce çizgisinde olduğunu ifade etti.

CANLI VE ÖLÜ SU ARASINDAKİ FARKLAR?
Uzun ve sağlıklı yaşam sırrı olarak temiz, canlı ve alkali su içilmesini tavsiye eden Çevre Mühendisi, canlı ve ölü su arasındaki kıyaslamaları dinleyicilerinin gözleri önüne serdi. Buna göre;
• Canlı Su, temiz olur. Temizlik; içerisinde veya hafızasında hastalık yapıcı mikroorganizma bulunmamasıyla oluşuyor. 
• Ölü su, kirli olur. Kirlilik; içerisinde veya hastalık yapıcı mikroorganizma bulunmasıyla oluşuyor. 
• Canlı Su’daki mineral içeriği; sudaki mineraller vücudun alkalitesini korumak için kan içinde çözülür. Bu sayede kan akışını kolaylaştıran kan yoğunluğu düzelir ve kırmızı kan hücrelerinin elektrik potansiyeli artarak pıhtılaşma düzeyi ayarlanır.
• Ölü Su’daki mineral içeriği; her ne kadar günlük mineral ihtiyacımızı sudan karşılamamız beklenmese de yine de suda çözünmüş minerallerin oranı suyun şifasını belirlemektedir.
• Canlı Su’da pH seviyesi; alkali su canlı sudur. Alkali su; mineral elektron ve oksijen yönünden zengindir.
• Ölü Su’da PH seviyesi; asidik su ölüdür. Vücut pH’ımıza uygun olmadığı için hastalık yapıcı niteliktedir.
• Canlı Su’da su küme boyutları-Altıgen Yapı; su kümeleri küçüktür. Su küme boyutları ne kadar küçükse hücreye besin taşıma ve hücreden toksin atma verimi o kadar artar.
• Ölü Su’da su küme boyutları-Altıgen Yapı; su kümeleri büyüktür. Su küme boyutları ne kadar büyükse hücreye besin taşıma ve hücreden toksin atma verimi o kadar azalır.
• Canlı Su’yun ORP’sinin düşük olması; negatif ORP değeri indirgenme özelliği ile serbest radikalleri nötralize eder ve neden olduğu yaşlanma da dahil birçok etkiyi ortadan kaldırır.
• Ölü Su’yun ORP’sinin düşük olması; pozitif ORP değeri oksitleme özelliği vardır. Ayrıca serbest radikalleri nötralize edemez. Yaşlanma ve kanser gibi hastalıkları destekleyerek hızlandırır. 
Canlı Su; Temiz, Alkali, Su küme boyutu küçük, ORP’si düşük, Mineralli, Enerji dolu, Manyetize, Hidrojen Yönünden Zenginken Ölü Su; Kirli, Asidik, Su küme boyutu büyük, ORP’si yüksek, Mineralsiz, Enerjisi düşük, Manyetize olmayan, Hidrojen yönünden zayıf şeklinde özetlendi.

KARTAL, MİLLİSÜLÜN’E TEŞEKKÜR ETTİ
Kültür Merkezi Müdürü Duygu Kartal, seminer sonunda konuşmacı Oya Millisülün’e Silivri Belediyesi adına çiçek takdim etti.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP