Sevginar Sali

Tanışma faslı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından günümüze kadar Başkan Bora Balcıoğlu'nun önemli hamlelerine bir göz atalım mı? Gecikmeli bir ilk 100 gün yazısı diyelim…
En çok ses getiren ve etki yaratan olayların başında, geçen dönemin Başkan Yardımcıları Emre Sarısaltıkoğlu, Hasan Solak, Harun Akkan ve Proje Koordinatörü Tarık Gürleyen ile erkenden ve aynı zamanda girilen yol ayrılığı geliyor. Belediyenin önemli ayaklarında bu ani değişim, geçiş sürecinin de etkisi ile sarsıntı yarattı açıkçası. Tan Kıroğlu ve Yavuz Alçi'nin atamaları da doğrusu ne siyasi kanatta ne de belediyede önemli bir kabul gördü ilk başlarda. Emine Tarin, temel dayanak olarak sancılı süreci iyi idare etti; çektiği sıkıntıyı kendisi bilir tabii.
Bu arada bir de Özel Kalem krizi çıktı ama Silivri dışından biri tarafından yönetilmeye sıcak bakmayan kamuoyu nezdinde bu istifa Balcıoğlu'na prim bile kazandırdı.
Meral Kutlu ve Fatih Yavuz'un Başkan Yardımcısı atamaları ve ilk etapta atanan yeni isimlerin acemiliklerini atlatmış olması, Tarin'in yapıcı tavrı ve tecrübesiyle tepe yönetimdeki geçişin azami sorun ile atlatılmasını sağladı.
Balcıoğlu'nun, selefi ile ilgili iki dikkat çeken hamlesi akıllarda yer etti. İlki Kadınlar Plajı, ikincisi devir alınan borç tutarı.
Başkan Bey her ne kadar kabul etmek istemese de kendinden önceki ismin, ‘imza işleri' ve düzgün imajı ortadan kaldırmanın tatlı hissiyatı ya da belki de bir yerlere verilen sözleri tutarkenki hoşluk, gerçekler ve karşı tarafın cevabıyla karşılık bulunca yerini tatsız bir takım yüzleşmelere bıraktı.
İktidar kozunu elinde bulundurmak insana daha inanması kolay, ikna edici ve kendini ifade etme açısından konforlu bir alan sunuyor. Tam da bu noktada Volkan Yılmaz'ın muhalefette ilk kurşunu en iddialı olduğu konu belediyenin mali açıdan yönetiminden yemesine şahitlik ettik. Gerçi 5 yıllık yönetiminde iddialı olamayacağı tek konu vardı o da kişisel ilişkiler. Belediye Başkan görev ve sorumluluklarını katı bir biçimde yerine getirmiş olmakla beraber bedelini ödedi.
Neyse dönelim yeni dönem ve yönetime…
İlk söylemi ile boşluğa düştüğü Kadınlar Plajında, Balcıoğlu ikinci darbeyi Valiliğin adımıyla yedi. Tam bu konuda havlu attı derken “Valilik kapatmamı emretti, şimdi kendisi açıyor” diyerek Silivri'nin inanmaya çok hazır olduğu bir argümanı şırıngayla damardan zerk etti. “Nerede Valiliğin plajı kapatmayı emreden yazısı?” sorularını, yıllardır aldığımız siyasi engel ve manipülasyon argüman dozundan bağımlı olmuşçasına duymadık bile. Plaj itiş kakışından sıtkımız sıyrılmış olarak gerçek ipinin ucunu bıraktık!
“CHP'nin adayı olamaz”, “Aday oldu ama seçim kampanyasını bitiremez”, “Bu seçimi kazanamaz”ları yara yara açık ara farkla Silivri Belediye Başkanı olan Bora Balcıoğlu'nun yapabileceklerine sınır çizmek imkansız gibi… Şaşırtma potansiyeli oldukça yüksek, bunu ispat etti.
Aday olarak kaybettiği desteği, seçildikten sonra tekrar kazandı. İlk aylarında etrafında, kamuoyunda belediye başkanlığı durumunda yükselttiği beklentilerin önemli bir kısmını törpüledi. Hayal kırıklığına uğrayanlar bir parça çırpındı, eleştiri dozunu yükseltti, hatta hakaret ve karalamanın sınırlarında havasını alıp tekrardan bağlılıklarını beyanda bulundu.
CHP'nin ilçe kongresi havası içinde parti içinde de bir tık sahiplenme dozu revaçta. CHP için olmamış şey değil ama ‘Belediye Başkanına rağmen ilçe başkanlığı zor olur' malumunuz.
Özetle esnaf, meclis üyesi, başkan yardımcısı, başkan adayı Bora Balcıoğlu'nu tanıdığını sananlar, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ile yeni tanıştıklarını öğreniyor.

 

 

YORUM YAP