Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği geçmiş değerlerimize her yönüyle sahip çıkmaya aday. Envanter oluşturulması ve kalıntıların korunmasına yönelik gayretlerinin yerel yönetim tarafından da desteklenmesi tarihi dokusu ile öne çıkan bir Silivri'ye dair gelecek umutlarını arttırıyor.
Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği, kurumsal bir yapı çerçevesinde bölgemizin tarihsel ve kültürel geçmişini ortaya çıkarmak ile gelecek nesillere yönelik muhafazası yönünde gayretiyle dikkat çekiyor.
TARİHSEL BİLİNÇ OLUŞTURULMALI
Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Faysal Bulut, Başkan Yardımcısı Burak Mumcu ve yönetim kurulu üyesi Muhammet Ertürk gazetemizi ziyaret ederek çalışmaları ve hedefleri hakkında paylaşımda bulundular. Dernek temsilcileri toplum açısından tarihsel bilincin önemine işaret ederken, ilçemizdeki varlıkların korunması ile ilgili her tür çalışma ve faaliyette sorumluluk almaya hazır olduklarını ifade ettiler.
DONANIMLI KADRO, KAPSAMLI YAKLAŞIM
Kale Park'taki tarihi kalıntılar ile ilgili envanter çalışması gerçekleştirdiklerini aktarırken, yalnız tarihi bina ve kalıntılar değil anıt ağaçları da incelediklerini paylaştılar. Silivri Tarih Derneği bünyesinde heykeltıraş, ressam, doktor, araştırmacı, mimar bulunduğunu, bitki florası üzerinde incelemeler dahi yapıldığını söyleyerek oldukça nitelikli bir kadro ile hareket ettiklerini vurguladılar.
KALE PARK İÇİN PROJE HAZIRLAYARAK BELEDİYEYE SUNDULAR
Kale Park'la ilgili ciddi bir proje hazırlayarak Silivri Belediyesi ve Başkan Volkan Yılmaz'a sunduklarını söyleyen dernek yöneticileri yeni dönem yerel yönetim yetkililerinin iyi niyet ve tarihi bilincin oluşturulması, tarihi yapıların korunmasına yönelik hassasiyetinin memnuniyet verici olarak kaydettiler. Bu hususta Belediye Başkanı Başkan Volkan Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Proje Koordinatörü Şehir Plancısı Tarik Gürleyen'e de duyarlılıkları için teşekkür ettiler.
ÇOK YÖNLÜ BİR TARİHSEL DOKUNUŞ
Envanter, incelemeler, araştırmalar, Silivri ile ilgili yazılan kitaplar, örnek sokak projesi, tarih ile ilgili konferanslar tarzında çalışmalar ve hedeflerinin bulunduğunu paylaşan dernek temsilcileri ilçemiz açısından bu süreçlerin önemine işaret ettiler.
Silivri Tarih Derneği temsilcileri bölgemiz açısından sahip olunan oldukça zengin tarihi mirasımızın önemli bir bölümünün kayıp edildiği gerçeğine dikkat çekerek, kalanlarının korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının ciddiyetle yaklaşılması gereken bir mesele olduğunun altını çizdiler. Buna yönelik her türlü proje ve gayretin içinde de kurumsal olarak memnuniyetle yer almaya hazır olduklarını vurguladılar.
ÖNCESİNDE SİLİVRİ TARİHİNE ÇIK PLATFORMU VAR
Dernek kurucuları aynı zaman öncesinde “Silivri, tarihine sahip çık” Platformu olarak da ilçemizde devam eden restorasyon süreçlerini yakından takip ederek, aksayan zaman ile tarafları hakkında özellikle kamuoyunu bilgilendiren isimlerdi.
TANIŞIP KATKI SUNABİLİRSİNİZ
Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği, Fatih Mahallesi, İbrahim Kandemir Sokak, Dirik Apt. No: 1/A adresinde hizmet veriyor. Ziyaret ederek tanışmak ve görüş alışverişinde bulunabilirsiniz.
Sevginar SALİ