Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz her platformda olduğu üzere İBB'nin Mayıs Meclisinde de çiftçilik faaliyetlerinin kolaylaştırılması yönünde kararlılık ve destek çağrısını yeniledi.
İBB'nin Mayıs Meclisinde MHP Grup Sözcüsü olarak konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, tarım faaliyetlerinin desteklenmesi, seracılık ve hayvancılığın yapılabilmesi önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik çağrıda bulundu.
“EN FAZLA PROJE ÜRETEN VE DESTEK VEREN BELEDİYEYİZ”
Tarım konusunda merkezi idarenin yanı sıra belediyelerin de taşın altına elini koyması gerektiğini ifade eden Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak tarım ve hayvancılık konusunda iddia ediyorum, İBB'yi de içerisinde koyarak söylüyorum, en fazla proje üreten, destek veren Silivri Belediyesidir. Silivri Belediyesi'nin bir tohum programından sonra İBB'nin, bakanlığımızın dağıtması çitçinin, hayvancının yanında olması çok önemli gelişmeler. Bu vesile ile gönlünü, ruhunu, bedenini, alın terini, nasırlı ellerini bu topraklardan ayırmayan bütün çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
“İSTANBUL'UN KIRSALINDA SERCACILIĞI HAYVANCILIĞI ÖZENDİRECEK SİSTEMİ KURMAKLA MÜKELLEFİZ”
İBB'nin sınırları içerisinde, özellikle kırsal ilçelerde tarım ve hayvancılık faaliyeti yapılması için 20 dönüm şartı aranması konusuna da değinen Volkan Yılmaz, “Bu tavsiye kararı için 2 yıl önce bir düzenleme önerimiz oldu. Gelin sizi Danamandıra köyümüze götüreyim. Danamandıra köyümüzde 20 dönümlük tek tapu yok. Miras yoluyla bölünen tapular var. Biz İstanbul'daki tarım ve hayvancılık faaliyetinin farkına varalım. Turistleri ile beraber 20 milyon insanın yaşadığı İstanbul'un sebzesi, meyvesi Antalya'dan gelmemeli. Şile, Arnavutköy, Çatalca, Silivri, Büyükçekmece tarım potansiyelini doğru kullanırsa tarladan kopan salatalık 1 saat sonra İstanbul halinde olur. Biz 3 dönüm arazisinde üretim yapmak isteyen üreticimize, ‘20 dönüm yerin yoksa bunu yapamazsın' diyoruz. 10 ineği olan ve ahır yapmak isteyen vatandaşa da, ‘20 dönüm yerin yoksa tarım yapamazsın, hayvancılık yapamazsın' diyoruz. Bu oranın düşürülmesi gerekiyor. Bununla ilgili seracılık veya hayvancılık dışında yapılacak suiistimaller ilgili kurumlar ve belediyeler tarafından denetlenebilir.” dedi.
“3 dönümlük seradan bir aile geçimini sağlayabilir” diyerek kuralın değişmesi gerektiğini hatırlatan Yılmaz; “Sera için 3 dönüm, küçükbaş için 5 dönüm, büyükbaş için 8 dönüm şartı getirelim. İstanbul'un kırsalında seracılığı, hayvancılığı özendirecek ve takibini yapacak bir sistemi kurmakla mükellefiz.
Buradan 4 siyasi partimize çağrıda bulunuyorum; kırsaldaki kalkınmayı yapabilmek adına gelin bunu ilgili kurumlarla istişare ederek karara bağlayalım” dedi. Haber Merkezi