Annesi bana sosyal medya üzerinden ulaşarak Baruch'da doğuştan brachial pleksus yaralanması olduğunu, fiziksel değerlendirme ve egzersiz programı için kurumumuzdan randevu talep ettiğini söyledi. Bilinçli ve ilgili bir anne olarak seans esnasında yapılan değerlendirmeleri not alarak ve egzersizleri kaydederek interaktif bir seans geçirmemizi sağladı.
İki yaşındaki Baruch, sağ üst ekstremitesinde hareketlerin bazılarında limitasyon yaşasa da sağ tarafını kullanma konusunda çok istekliydi. Bu durumda da bazı tedavi sürecinde hızlı yol kaydedeceğine dair umutlandırdı.
Baruch ve annesini tanıdığım için çok mutluyum. Keyifli ve verimli bir çalışma oldu. Umarım bundan sonraki tedavi sürecinde de aynı azim, istek ve heyecanla engelleri aşar.
Bebeğinizi Nasıl Pozisyonlamalısınız?
Bebeğinizin fiziksel, zihinsel ve kognitif gelişimi için doğru pozisyonlama çok önemlidir. Altıncı aya kadar genelde sırtüstü pozisyonda zaman geçiren bebeğinizin, altıncı aydan sonra uyku esnasında sırtüstü günlük aktivitelerde ise yüzüstü pozisyonlamak bebeğin motor becerilerinin gelişimi için tavsiye edilir. Yüzüstü pozisyonlanan bebek, boyun sırt ve omuz kaslarının kuvvetlenmesi ile başını tutmayı ve kollarını daha iyi kullanmayı öğrenir. Bebeğiniz başlangıçta yüzüstü pozisyonda durmaya direnç gösterebilir. Bebeğinizi zorlamadan kısa periyotlarla başlayıp zamanla yüzüstü duruş süresini uzatabilirsiniz. Hatta başlangıçta U şeklinde yastıkla bebeğinizi koltuk altları ve göğsünden destekleyerek uyumunu kolaylaştırabilirsiniz. Zeminin düz ve bebeğin rahat edebileceği sertlikte olması gerekir. Yüzüstü pozisyonlanan bebeğinizin önüne ayna, sesli kitaplar ya da doku kartları koyarak konsantrasyonunu arttırabilirsiniz. Bu pozisyona alışan bebekler ileriki aşamalarda dönme, sürünme, emekleme gibi gelişim basamaklarını daha başarılı bir şekilde geçebilirler. Bebeğinizle keyifli vakitler geçirmeniz dileğiyle…