“Tek görevimiz: Cumhuriyet ve CHP’ye sahip çıkmak”

“Tek görevimiz: Cumhuriyet ve CHP’ye sahip çıkmak”

5.09.2023 11:22:32

“Bizler, böylesine büyük bir tarihsel öneme sahip ve halkına yol gösterici olan bir siyasi partinin temsilcileri olarak partimize ve milletimize layık olabilmek için her türlü engellemeye, baskıya ve hukuksuzluğa göğüs gererek mücadelemize devam edeceğiz” diyen CHP Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, CHP'nin 100. kuruluş yıl dönümü vesilesi ile Eylül Meclisinde yaptığı konuşmada, “Çünkü bir tek görevimiz vardır: O da, Ulu Önder'in iki büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmaktır!” ifadelerini kullandı.

Silivri Belediyesinin 2023 yılı Eylül Ayı I. Birleşimi, I. Oturumunda gündem dışı CHP grubu adına gündem dışı söz alan İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. yıl dönümü dolayısıyla bir konuşma yaptı.
BALCIOĞLU: CHP, 9 EYLÜL 2023 TARİHİNDE 100. YAŞINI KUTLAYACAK
Balcıoğlu, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Cumhuriyet Halk Partimiz'in 100. yıl dönümünü kutlamak amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi Grubu adına söz almış bulunmaktayım. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Evet… Savaş meydanlarında şekillenen; gücünü bu toprakların öz gücü olan Kuva-i Milliye'den alan, kuruluşun ve kurtuluşun partisi Cumhuriyet Halk Partimiz 9 Eylül 2023 tarihinde 100. yaşını kutlayacak.
“BÜYÜK ONUR, ÖVÜNÇ VE AYRICALIK”
Tüm Dünya'nın önünde saygıyla eğildiği bir kahramanın, ülkemizin kurucusunun ve aynı zamanda kurucu genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinin 100. yılında, onun birer evladı olarak halkımıza hizmet ediyor olmak bizler için –sade üyesinden genel başkanına her pozisyondaki üyesi için- büyük bir onurdur, büyük bir övünç kaynağıdır ve büyük bir ayrıcalıktır. Cumhuriyet Halk Partisi her bir üyesi ile kurulduğu günden bugüne, devletimizi ve milletimizi yüceltmek için üstün çaba sergilemiştir ve var olduğu müddetçe de bu çabası asla azalmayacaktır. Çünkü her bir üyemizin milli bilinci yüksektir ve ebedi genel başkanımızın işaret ettiği hedefe durmadan, yorulmadan yürümek için daima hazırdırlar.
“PARTİMİZ, REFORMLARLA TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ BİÇİMLENDİRMİŞ”
Elbette Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olmak büyük bir övünç kaynağı iken bunun yanı sıra bizlere büyük bir sorumluluk da yüklemektedir zira partimiz, tarihimizde pek çok devrimin, yeniliğin ve gelişmenin öncülüğünü yapmış ve halkımıza on yıllardır ışık olmuş bir partidir.
Partimiz, hukuk ve eğitim gibi toplumsal alanlarda gerçekleştirdiği reformlarla çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'ni biçimlendirmiş; ulusal sanayinin ve beraberinde ekonomimizin gelişmesine öncülük etmiştir.
1922 yılında bağımsız demokratik ülke oranı %45 iken, 1942 yılında bu oran %19'a gerilemiş ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti, kurucu genel başkanımız Atatürk'ün öncelikli hedeflerinden olan çok partili ve demokratik rejim sistemini -iktidarı kaybetme pahasına- 3.denemesinde hayata geçirmiş ve halkımızı demokratik yönetim sistemi ile tanıştırmıştır.
Saltanatı kaldırıp Cumhuriyeti ilan etmiş, böylece egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmasını sağlamıştır. Laisizmi benimseyip Diyanet İşleri Başkanlığını kurmuştur. Bugün eğer inançlı-inançsız ya da farklı inançlara sahip yurttaşlar özgürce bir arada yaşayabiliyor, özgürce ibadetlerini yerine getirebiliyorsa işte bu, cumhuriyet sayesinde, bu, Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde mümkün olmuştur.
Yeni harfleri kabul ederek; Türk Tarih Kurumu, Türk Dil Kurumu, Halkevleri gibi kurumları açmış ve okuma-yazma oranının 14 yıl içerisinde 3 kat artmasını sağlamıştır.
En önemlisi ne yapmıştır Cumhuriyet Halk Partisi biliyor musunuz değerli arkadaşlar? Çağdaş hukuk sistemine geçmiş; kadın-erkek, zengin-fakir, genç yaşlı fark etmeksizin her bir vatandaşı devletin önünde, kanunların önünde eşit kılmıştır.
Bundan daha büyük bir başarı olabilir mi değerli arkadaşlar soruyorum sizlere! Cumhuriyet Halk Partisi ne kandıran, ne de kandırılanlardan olmamış, halkı için daima ilkeli ve dürüst siyaseti benimsemiştir.
Bu uğurda yeri gelmiş ülkemizi yok saymak isteyenlere “Yeni bir dünya kurulur, Türkiye de orada yerini alır (İsmet İnönü)” diyerek meydan okumuş; Yeri gelmiş “toprak işleyenin, su kullananındır (Bülent Ecevit)” diyerek ezilen köylünün, çiftçinin, emekçinin yanında olmuştur.
Ve yeri gelmiş “Türkiye, savaşın cephesi ve karargahı olamaz” diyerek 60 bin yabancı ülke askerinin topraklarımızda pozisyon almasını engellemiştir. (Irak Savaşı ve 1 Mart Tezkeresi olayı)
“TEK GÖREVİMİZ: CUMHURİYET VE CHP'YE SAHİP ÇIKMAK
Bizler, böylesine büyük bir tarihsel öneme sahip ve halkına yol gösterici olan bir siyasi partinin temsilcileri olarak partimize ve milletimize layık olabilmek için her türlü engellemeye, baskıya ve hukuksuzluğa göğüs gererek mücadelemize devam edeceğiz. Çünkü bir tek görevimiz vardır: O da, Ulu Önder'in iki büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmaktır!
“KURUCU VE EBEDİ GENEL BAŞKANIMIZ ATATÜRK'Ü ŞÜKRANLA ANIYORUM”
Ben bu düşüncelerle başta kurucu ve ebedi genel başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yaşamını yitirmiş tüm genel başkanlarımızı ve partililerimizi şükranla anıyorum.
“GENEL BAŞKANIMIZ KILIÇDAROĞLU VE NEZDİNDE TÜM GENEL BLAŞKANLARIMIZI SAYGIYLA SELAMLIYORUM”
Mevcut genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve onun nezdinde tüm genel başkanlarımız ile tüm partililerimizi de saygıyla selamlıyor; Cumhuriyet Halk Partimiz'in 100. yılını tebrik ediyorum. Teşekkür ederim.”
Sevginar Sali

YORUM YAP