Tekin: Bizi eve gönderecekler de sizi nereye gönderecekler?

Tekin: Bizi eve gönderecekler de sizi nereye gönderecekler?

04.03.2021 11:13:24

AK Parti grubundan gündem dışı söz alan Meclis Üyesi Ömer Tekin, İstiklal Marşımızın kabul yıldönümüne değindi, merhum Necmettin Erbakan ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatlarının yıldönümü dolayısıyla anarken, CHP'nin gündeme taşıdığı konulara da değinmeden geçmedi.

Silivri Belediye Meclisi Mart ayı birinci oturumunda gündem dışı söz alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Ömer Tekin, İstiklal Marşının kabul tarihi 12 Mart 1921'in yıldönümü ile alakalı söz aldı.

Tekin konuyla ilgili görüşlerini şöyle ifade etti: “Osmanlı Devleti, milli bir marşa sahip değildi. Birinci Dünya Savaşı sonucunda Anadolu'nun işgal altında bulunduğu günlerde, halkın heyecanını sürekli tutmak ve vatan millet sevgisini vurgulamak için bir milli marş yazılması fikri ortaya atıldı ve bu fikir destek buldu.

Bunun üzerine “memleketin ve milletin genel kurumu”nu yansıtacak bir milli marş belirlenmesi için Milli Eğitim Bakanlığınca ödüllü bir yarışma düzenlendi. Ödül 500 liraydı. Yarışmaya katılanlardan istenen, Kurtuluş Savaşının anlamını ve milletin bağımsızlık istediğini dile getirecek bir marş yazmalarıydı. Yarışmaya 724 şiir katıldı. Ancak hiçbir şiir milli duyguları ifade etmek için yeterli bulunmamıştı.

Mehmet Akif, böylesi bir marşı para için yazmayı kabul etmediğinden söz konusu yarışmaya katılmamıştı. Nihayetinde Hamdullah Suphi Bey, Mehmet Akif'in çekincelerini gidermeyi başardı ve onun bir şiir yazmak konusunda ikna etti. 41 mısra, 10 kıtadan oluşan bağımsızlık, medeniyet, inanç, istiklal, maneviyat, cesaret, kahramanlık gibi temalar üzerine örülü şiiri Büyük Millet Meclisinin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda yani İkinci İnönü Savaşının hemen öncesinde, oyçokluğuyla milli marş olarak kabul edildi.

Mehmet Akif, verilen beş yüz liralık ödülü yoksul kadın ve çocuklarına iş öğreterek yoksulluklarına son vermek için kurulan Darülmesai'ye bağışladı. Şair ayrıca, İstiklal Marşı'nın Türk Milleti'nin eseri olduğunu beyan etmiş ve İstiklal Marşı şiirlerini topladığı Safahat'a dahil etmiştir.

1973 yılında İstanbul Fatih'in Sarıgüzel semtinde dünyaya gelen milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, 7 Aralık 1936 tarihinde vefat etmiş ve Edirne kapı Mezarlığına defnedilmiştir. Mekanı Cennet olsun. İnşallah Allah rahmetiyle muamele eylesin.”

ERBAKAN VE YAZICIOĞLU'NU YAD ETTİ

Erbakan ve Yazıcıoğlu'yu da yad eden Tekin, “ “Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar” diyen Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ı 10. Seneyi devriyesinde yad ediyorum. Ayrıca BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nu da “Bir saniyesine bile hakim olamayacağımız dünya için fırıldak olmaya gerek yok” sözleri ile anmış olalım…” dedi.

TEKİN'DEN EKMEĞİN SİYASETİ OLMAZ ÇIKIŞI

CHP saflarından Süheyl Kırkıcı ve Melih Yıldız'a da kısaca cevap veren Tekin, “Ekmeğin siyaseti olmaz derken 6 dakika siyasetini yaptınız. Siyaseti olmayan ekmek seçim vaadi olur mu? Şehit ve gazilere, engelli vatandaşlarımıza büfeler verilecek denip meclis üyelerinin önüne ‘Sadece işletme yetkilidir diye” dosya koydunuz! Ekmeğin tabi ki siyaseti olmaz ama bu algı operasyonu ile de, hani bizi eve gönderecekler ya, sizi bu siyasetle acaba nereye gönderecekler o da bilinmez?”

YORUM YAP