Tercihlerde nelere dikkat etmeliyiz?

Tercihlerde nelere dikkat etmeliyiz?

19.07.2024 16:11:19

2024 Yüksek Öğretim Sınavı (YKS) tercihleri 25 Temmuz-02 Ağustos arasında yapılacak. Peki, bu süreçte nelere dikkat etmeliyiz? Üniversite mi önemli, yoksa bölüm mü? Tercih sıralaması neye göre yapılmalı? Herkesin iyi kötü bir fikir sunacağı şu dönemde gençlerimiz kendilerine nasıl bir yol çizmeli? Öncelikle bu hassas ve kritik dönemde işin uzmanları ile ilerlemek ilk ve doğru tercih olacaktır.
NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
Tercihin puana göre değil, sıralamaya göre yapıldığını unutmamalıyız. Sınavın zorluk seviyesine göre puanlar değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle önceliğimiz sıralama olmalıdır. Son dönemlerde sağlık, uçak, gemi, gibi bölümlere olan ilgi arttığı için sıralamalarda oynamalar olabilir. Bu dönemde tercih yapacak olan öğrenciler dikkatli olmalıdır.
BU SENE TERCİHLER NASIL YAPILMALI?
2024 YKS tercih yılımıza kontenjanların azaltılması ve ikinci öğretimlerin kapatılması kararı ile başladık. Bu yeni alınan kararlar ile sıralamalarda geçtiğimiz yıllara göre daha fazla değişkenlik bekliyoruz. 24 tercih hakkınızdan sonlara doğru ‘güven tercihi' dediğimiz sıralamalarınızdan daha yüksek olan tercihler yazmanız şansınızı arttıracaktır. Yığılmaların ve değişkenliğin bol olacağı bir tercih dönemi bizleri bekliyor olabilir, sıralama farklarını biraz daha açarak tercih yapacağımız bu süreçte sizlere emeklerinizin karşılığını alabileceğiniz bir tercih dönemi diliyorum.

 

YORUM YAP