
"Toplumsal Çürüme ve Panzehiri: Felsefe" başlıklı söyleşide, Prof. Dr. Doğan Göçmen toplumsal yozlaşmanın nedenlerini ve felsefenin dönüştürücü gücünü anlattı.
Silivri Sanat Platformu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şubesi, Silivri Tarihi Kültürel Mirası Koruma Eğitim ve Araştırma Derneği ile Silivri Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen “Toplumsal Çürüme ve Panzehiri Felsefe” konulu söyleşi, hafta sonu Önder Yılmaz Sahnesi'nde gerçekleştirildi.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Felsefe Profesörü ve filozof Prof. Dr. Doğan Göçmen, toplumsal çürümenin tarihsel ve düşünsel kökenlerini ele alarak, bu sürece neden olan etkenleri detaylı bir şekilde analiz etti. Göçmen, felsefenin sorgulayıcı yaklaşımıyla bireyleri ve toplumları nasıl dönüştürebileceğine dikkat çekti.
Katılımın yoğun olduğu söyleşide, geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri Belediyesi Kültür Müdürü Meral Türkmen Terlikçi, Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan, Eğitim-Sen Silivri Temsilcisi Caner Erdoğan, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı temsilcisi Süheyl Kırkıcı, Silivri Demokrasi Platformu Sözcüsü Baki Çiftçi, Silivri Kent Konseyi Başkanı Nursel Erel, Atatürkçü Düşünce Derneği Gençlik Kolu Başkanı Rojin Acar ve ekibi, Evim Atölyem Derneği Başkanı Derya Küçük, Tüm Emeklilerin Sendikası Silivri Şubesi temsilcileri, çeşitli siyasi parti ilçe başkanları ile çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri yer aldı.
Felsefenin, sadece akademik bir alan değil, aynı zamanda toplumu dönüştürme gücüne sahip bir yaşam pratiği olduğu vurgulanan etkinlik, katılımcılardan büyük ilgi gördü.
Renginar SALİ