“Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum”

“Tüm meclis üyesi arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum”

4.03.2024 13:19:27

Mart Meclisi açılışında konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Mücadeleyi ve mücahedeyi; saygı, sevgi ve ahlaki hükümler çerçevesinde formüle etmeye özen gösterdik. Bu bağlamda, Silivri'mizin geleceğine yönelik aldığımız kararlara, yaptığımız çalışmalara, hayata geçirdiğimiz proje ve eserlere katkı sunan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Silivri Belediye Meclisi 2019-2024 döneminin sondan bir önceki oturumu için bu sabah Volkan Yılmaz Başkanlığında toplandı. Meclis toplantısı açılış konuşmasında Mart Ayının önemli şahsiyet ve olaylarına değinen Başkan Volkan Yılmaz, seçimler arifesine yönelik de mesajlar verdi.

YILMAZ: TÜM KAHRAMANLARIMIZI RAHMETLE ANIYORUM

“2024 yılı Mart ayı meclisimizi gerçekleştirmek için toplanmış bulunuyoruz. Hepinizi en kalbi duygularımla, muhabbetlerimle, sevgi ve saygılarımla selamlayarak sözlerime başlamak istiyorum. Devletimiz terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Yurt içinde ve yurt dışında, vatanımızın bölünmez bütünlüğü uğruna verilen mücadelede şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun” diyen Yılmaz, Ramazan ayına değindi.

“RAMAZAN DEMEK; BARIŞ VE KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANI DEMEKTİR”

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayına ulaşmanın manevi heyecanı içerisindeyiz. Ramazan demek; amellerin halis niyetlerle tazelendiği sabır ve tevekkül ayı demektedir. Ramazan demek; yardımlaşma ve dayanışma, buluşma ve kaynaşma mevsimi demektir. Ramazan demek; barış ve kardeşlik, birlik ve beraberlik zamanı demektir. Milli ve manevi hayatımızın bu güzide dönemi, gönüllerin birleştiği, yüreklerin bütünleştiği, özlemlerin vuslatla nihayete erdiği bu kucaklaşma devri, inanıyorum ki hayırlara vesile olacaktır. Cenab-ı Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla tutacağımız oruçların, samimiyetle gerçekleştirdiğimiz ibadetlerin kabulünü niyaz ediyorum. Türk-İslam aleminin ve Silivrili hemşerilerimizin Ramazan-ı Şerif'ini şimdiden tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek Başkan Bey, 11 ayın sultanına yönelik duygu ve düşüncelerini paylaştı.

“KADINLARIMIZ BAŞ TACIDIR VE HER ZAMAN ÖYLE OLACAKTIR”

“8 Mart Türk toplumunda ailenin, ailenin içinde de kadının yeri çok önemli ve büyüktür” diyen Yılmaz, Dünya Kadınlar Günü ile ilgili görüşlerini şöyle belirtti: “Aileyi oluşturan temel unsurlardan birisi kadındır. Kadın mutlu olursa aile, aile mutlu olursa toplum, toplum mutlu olursa devlet güçlü olur. Her zaman söylediğim gibi kadına dokunduğunuz zaman evde yeni doğan bebeğe, eğitim çağındaki çocuğa, evlilik çağındaki genç kıza, askere gidecek gence, engelli ve yaş almış bireylere dokunursunuz. Bu sebeple bir aileyi ayakta tutan ve hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan koruyup kollayan kadınlarımız baş tacıdır ve her zaman öyle olacaktır. Bu düşüncelerle, hayatımızın her alanına dokunan, varlıkları ile bizlere güç veren tüm hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.”

“18 MART KAHRAMAN ECDADIMIZIN ANITLAŞTIĞI BİR TARİHTİR”

“18 Mart tarihi, vatan topraklarını bin bir zorluk ve yokluğa rağmen koruyan kahraman ecdadımızın anıtlaştığı bir tarihtir. 18 Mart tarihi, vatan sevgisinin ne anlama geldiğinin tüm dünyaya gösterildiği bir tarihtir” diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu yüzdendir ki Çanakkale; hürriyet ve istikbal mevzubahis olduğunda destan yazılan şehitler diyarıdır. Çanakkale'yi anlamlı kılan bir başka önemi de bir milletin aynı ülkü etrafında birlik ve beraberlik içerisinde toplanmasıdır. Bu kenetlenme sayesinde Türk milletini yok etmek isteyen düşmanlar bozguna uğratılmış, Türk'ü hiçbir gücün yenemeyeceği cümle âleme gösterilmiştir. Bu nedenle Çanakkale'yi geçilmez kılan ecdadımız ile ne kadar çok gurur duysak azdır. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 109. yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Onlar tarihi kalemle değil, kanları ile yazdılar.”

“Mart ayı içerisinde yer alan bazı önemli günlere kısaca temas etmek, kaybettiğimiz şahsiyetleri de anmak istiyorum” diyen Başkan Bey, “1-7 Mart Yeşilay Haftası'nı, 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası'nı, Fedakâr sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı ve 18-24 Mart Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle çocuklarımıza ve ailelerine sevgilerimi sunuyorum.

Baharın müjdecisi, kardeşliğin ve dayanışmanın simgesi, Adriyatik'ten Çin Seddi'ne Türk'ün Bayramı olan 21 Mart Nevruz'u, 29 Mart-4 Nisan Kütüphane Haftasını, tiyatro camiasının ve sanatseverlerin 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü kutluyorum.

12 Mart İstiklal Marşı'mızın kabul edilişinin 103. yıl dönümünde, büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kurucularından ve ilk Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resulzade'yi, Türk Edebiyatı'nın usta kalemi ve fikir adamı Ömer Seyfettin'i, Büyük dava ve fikir adamı Galip Erdem'i, “Milletin yarısı, kadınlardır. Onlar hayat ve faaliyetten uzak kalırlarsa, milletin hayat ve faaliyeti de yarım kalır” diyen tarih ve siyaset adamı Yusuf Akçura'yı, Hürriyet kahramanı Talat Paşa'yı, fikir adamı, yazar, tarihçi ve siyasetçi Yusuf Akçura'yı, 51 yıl önce aramızdan ayrılan büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nu, ömrünü devletine, milletine ve davasına hizmetle geçiren değerli ağabeyim merhum Deniz Bölükbaşı'yı, 25 Mart 2009 tarihinde elim bir kaza ile aramızdan ayrılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu, 31 Mart 2015'te DHKP-C terör örgütü tarafından şehit edilen Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı, 31 Mart 2016'da PKK'lı teröristlerin saldırıyla şehit olan değerli kardeşim Emre Sarıtaş'ı rahmetle, minnetle anıyorum.

İsimlerini sayamadığım bütün fikir, sanat, siyaset ve devlet adamlarını rahmetle anıyor, ülkemiz ve milletimiz adına yaptıkları hizmetler için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BÜYÜK BİR MİLLETİN SEVDALISI OLDUĞUMUZU ANLATMAYA ÇALIŞTIK”
“Bu ayki oturumlarımız sonrasında, 31 Mart yerel seçimleri itibarıyla yeni bir dönem başlamış olacak” diyerek sözü yerel seçimlere getiren Başkan Yılmaz, “5 yıllık görev süremiz boyunca; acısı bir, sevinci bir olan, geleceğini geçmişinin emanetleri üzerine kuran, hayatın güçlükleriyle savaşan, huzur ve refah arzusuyla dolup taşan, alın teriyle ve göz nuruyla bereket bulan büyük bir milletin sevdalısı olduğumuzu anlatmaya çalıştık. Duruşumuz, tavrımız, ilke ve ülkülerimiz hep bu olmuştur. Yüce Meclisimiz çatısı altında zaman zaman tartışmalar yaşadık. Her zaman söylediğim gibi bu polemikler, asıl gayemiz olan ‘hizmet üretme' vazifemize gölge düşürmemesine çaba gösterdik. Elbette konuşmak, tartışmak, paylaşmak, daha iyiyi aramak, daha güzeli amaçlamak, insan olmanın alametifarikasıdır. Merhum vatan şairimiz Namık Kemal, bir vecizesinde şöyle demiştir: ‘Barika-i hakikat, müsademe-i efkârdan doğmaktadır.'
“TÜM MECLİS ÜYESİ ARKADAŞLARIMA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”
Mücadeleyi ve mücahedeyi; saygı, sevgi ve ahlaki hükümler çerçevesinde formüle etmeye özen gösterdik. Bu bağlamda, Silivri'mizin geleceğine yönelik aldığımız kararlara, yaptığımız çalışmalara, hayata geçirdiğimiz proje ve eserlere katkı sunan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum” dedi.
GENÇLİK VE KÜLTÜR MERKEZİMİZİN TEMEL ATMA TÖRENİNE AÇIK DAVET
Yılmaz son olarak, 4 Mart 2019 Pazartesi bugün saat 14.00'da gerçekleştireceğimiz Gençlik ve Kültür Merkezimizin temel atma törenine açık davette bulundu.
SON OTURUM İÇİN EKSİKSİZ KATILIM RİCASI
Başkan Volkan Yılmaz ayrıca Cuma günü bu dönemin son meclisinde tüm üyelere söz hakkı tanımak istediklerini belirterek, eksiksiz katılım çağrısını iletti.

Sevginar SALİ

YORUM YAP