TÜRAM Lisesi Öğrencileri Atatürk Arboretumu’nu gezdi

TÜRAM Lisesi Öğrencileri Atatürk Arboretumu’nu gezdi

23.10.2024 10:12:58

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri, Atatürk Arboretumu'nu gezerek buradaki bitkilerin özelliklerini ve ekosistem hakkında bilgi edindi.

Özel Silivri TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri, öğretmenlerinin rehberliğinde "Güzel Yarınlar İçin Çevrene Bak" projesi kapsamında geçtiğimiz gün Atatürk Arboretumu'nu ziyaret etti. Canlı bitki müzesi niteliğindeki Arboretum'da öğrenciler, iki binden fazla doğal ve egzotik bitki türünü yakından inceleme fırsatı buldu.
Ziyaret boyunca öğrenciler, Anadolu Karaçamı, Adaçayı Yapraklı Laden, Tibet Dağ Muşmulası, Makedonya Meşesi ve Japon Tesbih Çalısı gibi farklı bitki türleri hakkında bilgi sahibi oldular. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden Doç. Dr. Taner Okan, Doç. Dr. Hüseyin Tuncay Güner ve Dr. Rüya Yılmaz Dağdeviren, öğrencilere bitkilerin özelliklerini ve ekosistem içindeki önemini anlattı.
Arboretum'un tarihi hakkında bilgi verilerek, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Hayrettin Kayacık'ın önerisiyle başlatılan Arboretum'un, 12 Temmuz 1982'de Mustafa Kemal Atatürk'ün 100. doğum yılı anısına açıldığı vurgulandı.
TÜRAM Lisesi yönetimi, öğrencilere bilgi ve deneyim kazandıran akademisyenlere teşekkür ederek, bu tür gezilerin öğrencilerin çevreye duyarlılığını artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu ifade etti. Öğrenciler, doğa bilinci ve çevre koruma farkındalıklarını artıran bu geziden büyük memnuniyetle ayrıldılar.
Renginar SALİ

YORUM YAP