Turizm ve Kültür Bakanlığı iş birliğinde Etüt Merkezi ve Kütüphaneye onay

Turizm ve Kültür Bakanlığı iş birliğinde Etüt Merkezi ve Kütüphaneye onay

13.11.2023 11:49:16

Silivri Belediye Meclisi, mevcut belediye hizmet binasının arkasında tamamlanmak üzere olan kapalı otopark, ticari alan, belediye ek hizmet yerinin en üst katına Turizm ve Kültür Bakanlığı iş birliğinde etüt merkezi ve kütüphane yapılması için ihtiyaç duyulan tahsise onay, Başkan Volkan Yılmaz'a da protokol imzalama yetkisi verdi.

Silivri Belediye Meclisinin 2023 Yılı Kasım Ayı toplantısının 2. Birleşiminin 1. Oturumu 9 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirildi.
Meclis toplantısının birinci gündem maddesi “Silivri Belediye Meclisi'nin 06/11/2023 tarihli toplantısında, Hukuk Komisyonuna havale edilen Mülkiyeti Silivri Belediyesine ait Alibey Mahallesi, 5729 ada, 30 parselde bulunan yapıdaki 2.300,00 m2 alana sahip çatı katının, etüt merkezi ve kütüphane hizmetlerinin iş birliği ile verilebilmesi için Turizm ve Kültür Bakanlığına 15 yıl süre ile tahsis edilmesi ve bu konuda protokol yapmak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi'ne ilişkindi. 5393 sayılı yasanın 18/e maddesi kapsamında Hukuk Komisyonu tahsis ve yetki verilmesini onayladı.
YILMAZ: KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞIMIZIN BİLGİ BİRİKİMİ VE YOL GÖSTERİCİLİĞİNDEN DE FAYDALANDIK
Konu mecliste oybirliği ile kararlaştırılmadan evvel Başkan Volkan Yılmaz söz alarak şu bilgilendirmeyi yaptı: “ Bu gündem maddesi ile Meclis Toplantı Salonumuzun tam arkasında 14 bin m2 kapalı alanı olan otopark, ticari alan, belediye ek hizmet binamızın ve en üst katının da Silivri'deki gençlerimizin ders çalışabileceği, çay kahvenin ücretsiz olacağı kafeterya, dinlenme odalarının da yer aldığı kütüphane ve etüt merkezine dönüşmesine imza atacağız. Bu vesileyle Kültür ve Turizm Bakanımızla yapmış olduğumuz görüşme neticesinde onların bilgi birikimi ve yol göstericiliğinden de faydalandık. Kitap desteğinde bulunacaklar.
DİL OKULU, LGS VE YKS'YE HAZIRLIK KURSLARI
Ücretsiz Dil Okulumuz ve Ücretsiz LGS ve YKS'ye Hazırlık Kurslarımızın olduğu dershanemiz olacak.
İki yıldır YKS ve YGS Hazırlık Kursumuzda hiçbir ücret almadan, yemeklerini de karşıladığımız gençlerimize hizmet veriyoruz.
Gülsen-Ökkeş Nakipoğlu Eğitim ve Engelsiz Yaşam Merkezi tesisinin B Blok'unun üst katında şuan geçici olarak bu hizmeti veriyoruz. Daha önce Kadir Has Üniversitesi'ndeydik. Bu işin sponsoru yine iş birliği içinde olduğumuz Kadir Has Üniversitesi. 10 Tane eğitimcinin sigorta ve maaşlarını Kadir Has Üniversitesi karşılıyor.
O binada geçiciyiz, kalıcı olarak buraya geçeceğiz.
ETÜT MERKEZİ VE KÜTÜPHANE
Ön taraf yaklaşık 1700 m2'yi bulacak yek pare bir kültür merkezi. Kütüphane olacak. 2+1 evde oturan çok çocuklu ailelerin, her çocuğa bırakın bir çalışma odası, masa bile düşmüyor.
Çocuklarımız o ortamdan çıkıp burada akranlarıyla, birlikte çalışma olanakları bulacak. Bu etüt merkezi ve kütüphane Silivri'mize çok yakışacak.
Kültür ve Turizm Bakanımıza, Kütüphaneler Müdürümüze ilgi ve alakaları için teşekkür ederim.
Bu tahsisi sizlerin de desteğiyle gerçekleştirdik.”

haber

Silivrili gençler için yeni bir etüt merkezi ve kütüphane kazandırma kararın görüşüldüğü esnasında Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, geçtiğimiz günler ulusal medyada yer alan bir habere de değinerek, şu açıklamayı yaptı:

“SİLİVRİ'DEKİ BİLGİ KAYNAĞINI GÖZDEN GEÇİRMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

“Geçtiğimiz günlerde beni ve meclisimizi zan altında bırakacak bir haber çıktı. Gazeteci arkadaşı tanıyorum, suçlamak istemiyorum ama Silivri'deki bilgi kaynağını gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Haber şu; “MHP'li Silivri Belediye Başkanı mütevelli heyetinde bulunduğu üniversiteye Belediyenin binalarını tahsis etti.” Nişantaşı Üniversitesi kast ediliyor.

“TAHSİS, MECLİSİMİZİN OY BİRLİĞİYLE YAPILDI”

Birincisi; Belediye Başkanının üniversiteye bir arsa veya bina tahsis etme yetkisi yok. Yüce meclisin kararı olursa tahsis edebilir. O tahsis oy birliği ile yapıldı, çünkü orada Nişantaşı Üniversitesi'nin herhangi bir ticari faaliyeti yok.

“ MASRAFLARIN TAMAMINI ÜNİVERSİTE KARŞILIYOR”

MHP'li Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın ricası üzerine Mütevelli Heyetinde bulunduğu üniversite, tüm hocaların maaş ve sigorta, elektrik, su, doğalgaz masraflarının tamamı Nişantaşı Üniversitesi tarafından karşılanıyor. Bu vesileyle Silivri Belediyesi Güzel Sanatlar Akademisi kuruldu. Belediyemizin kasasından tek kuruş çıkmıyor. Üniversitenin bütçesiyle, siz meclis üyelerimizin vesile olduğunuz tahsisle, tek kuruş ödemeden çocuklarımız piyano çalmayı, dans etmeyi öğreniyor, drama dersi alabiliyor.

Dolayısıyla “Çamur at, izi kalsın”la haberciliğin yapılamayacağını ifade etmek istiyorum. Onun ifadesiyle; MHP'li Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesinin hiçbir varlığını, hiçbir değerini kimseye ne peşkeş çeker, ne tahsis eder, ne de öyle bir yetkisi var. Tüm meclis üyelerimiz bu sosyal projeye onay verdi ve oy birliği ile bu tahsisi gerçekleştirdik.”

Sevginar Sali

YORUM YAP