“Türk devletini yaşatmaya ant içmiş, vatan sevdalılarıyız”

“Türk devletini yaşatmaya ant içmiş, vatan sevdalılarıyız”

17.07.2024 10:59:16

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıl dönümünde, o gece yaşananların ortak bir bilince dönüştürülmesinin önemine dikkat çeken AK Parti Silivri İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, "Bizler, Türk devletini yaşatma konusunda and içmiş, ecdada ve tarihe söz vermiş vatan sevdalılarıyız. Bu uğurda Hakk'ın rahmetine kavuşan, şanlı tarihimize adını altın harflerle yazdıran şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, emanetinize sahip çıkacağımıza söz veriyoruz” dedi.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk bir açıklama yayınladı. Burada Türk milletinin gösterdiği kahramanlık ve ferasetin altını çizerek, milletimizin vatan hainlerine karşı dimdik ayakta durduğunu vurguladı.
PAMUK: TÜRK MİLLETİ, VATAN HAİNLERİNİN PLANINI BİR KEZ DAHA BOŞA ÇIKARMIŞTIR
AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, mesajında şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz 2016 gecesi, vatansever milletimiz, iftihar edilecek feraset ve fedakarlığı sayesinde ihanet çetesine hak ettikleri tepkiyi cesur tutumuyla göstermiştir. Bağımsız ve özgür yaşama gayesinden taviz vermeyen Türk Milleti, vatan hainlerinin planını bir kez daha boşa çıkarmıştır."
“MİLLETİMİZ, ŞER ODAKLARINA GEREKEN DERSİ VERMİŞTİR”
FETÖ'nün hem orduya hem de devletin tüm kılcal damarlarına sızdığına dikkat çeken Pamuk, "15 Temmuz gecesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla sokakları, meydanları dolduran milletimiz, birlik ve beraberliğinin bozulmayacağını, vatanın parçalanamayacağını ve bölünemeyeceğini bir kez daha haykırmış ve topyekûn bir tavır ortaya koyarak tüm şer odaklarına gereken dersi vermiştir" dedi.
“KAHRAMAN MİLLETİMİZ, SOYLU BİR İRADEYLE VATANINI VE MİLLETİNİ MÜDAFAA ETMİŞTİR”
Aziz milletimizin, vatanına, izzet ve haysiyetine sahip çıkarak ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı tereddüt etmeden direndiğini belirten Pamuk, "15 Temmuz, salaların vicdanlarda oluşturduğu bir şahlanış olarak tarihe geçmiştir. Zalimlerin kullandığı tankların, uçak ve helikopterlerin önüne vücutlarıyla siper olan kahraman milletimiz, soylu bir iradeyle vatanını ve milletini müdafaa etmiştir" ifadelerini kullandı.
“TÜRKİYE'NİN VARLIĞI VE İSTİKBALİ İÇİN MÜCADELE BİTMEYECEKTİR"
Pamuk, açıklamasında şunları da ekledi: "Şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yad etmek ve bıraktıkları onurlu mirası gelecek nesillere aktarmak hepimiz için milli ve vicdani bir görevdir. Siyasi ve ideolojik aidiyet ne olursa olsun, tüm terör odaklarına karşı en etkili mücadele, milli beraberlik ruhu ile hareket etmektir. Türkiye'nin varlığı ve istikbali için mücadele bitmeyecektir."
“BİZLER, TÜRK DEVLETİNİ YAŞATMA KONUSUNDA AND İÇMİŞ, ECDADA VE TARİHE SÖZ VERMİŞ VATAN SEVDALILARIYIZ”
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 8. yıl dönümünde, o gece yaşananların ortak bir bilince dönüştürülmesinin önemine dikkat çeken Pamuk, "15 Temmuz Destanını yazan her bir vatan sevdalısı, halkımızın gönlünde mutena yerini almıştır. Bizler, Türk devletini yaşatma konusunda and içmiş, ecdada ve tarihe söz vermiş vatan sevdalılarıyız. Bu uğurda Hakk'ın rahmetine kavuşan, şanlı tarihimize adını altın harflerle yazdıran şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, emanetinize sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Değerli gazilerimize aileleri ile mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyor, hürmet ve muhabbetle anıyorum" dedi.
Pamuk, açıklamasının sonunda, 15 Temmuz gecesi vatanına sahip çıkarak meydanları boş bırakmayan tüm hemşerilerine en kalbi teşekkürlerini iletti ve şunları söyledi: "Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nün 8. yıldönümünde bağımsızlığımız ve demokrasimiz uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimize ve tarih boyunca aynı ortak mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını feda eden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, en derin saygılarımı sunuyorum."
Seda ŞİMŞEK

YORUM YAP