Türk Eğitim Sen’den okullarda siyaset tartışmasına tepki

Türk Eğitim Sen’den okullarda siyaset tartışmasına tepki

11.10.2024 16:45:01

Türk Eğitim Sen 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan, Eğitim Sen ve Eğitim İş Sendikalarına “Okullarda siyaset istemiyoruz diyerek; CHP, SOL PARTİ ve DEM PARTİ Silivri yöneticileri ile eylem yaparak mı eğitimi ve öğrencileri siyasetten uzak tutuyorsunuz?" eleştirisini yöneltti.

Türk Eğitim Sen 9 Nolu Şube Başkanı İbrahim Ender Aktan, Silivri'de Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın gerçekleştirdiği okul ziyareti üzerine Eğitim Sen ve Eğitim İş sendikalarının düzenledikleri basın açıklamalarına tepki gösterdi. Aktan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, sendikaların protestolarının ideolojik olduğunu savunarak eleştirilerde bulundu.
AKTAN: BASIN AÇIKLAMASI EYLEMİ TAMAMEN İDEOLOJİK
Aktan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Silivri'de Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı'nın STK olarak okul ziyaretini geçtiğimiz gün basın açıklaması eylemi ile tamamen ideolojik saplantı dürtüleri ile güya protesto eden Eğitim-Sen ve Eğitim-İş başkanlarını göreve davet ediyorum. Aşağıdaki ziyaret için yarın nerede ve saat kaçta basın açıklaması yapacaksınız?"site 2_26
“OKULLARDA SİYASET İSTEMİYORUZ DİYEREK; CHP, SOL PARTİ VE DEM PARTİ YÖNETİCİLERİYLE EYLEM!”
Ayrıca, Aktan sendika yetkililerine yönelik bazı sorular yöneltti: "CHP Gençlik Kolları Başkanı, siyasi apoleti ile sınıfa girme iznini kimden aldı? Öğrencilerin resimleri çekilmeden velilerinden izin alındı mı? Okullarda siyaset istemiyoruz diyerek; CHP, SOL PARTİ ve DEM PARTİ Silivri yöneticileri ile eylem yaparak mı eğitimi ve öğrencileri siyasetten uzak tutuyorsunuz?" ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.
Aktan'ın açıklamaları, okullarda siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının ziyaretleriyle ilgili tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.
Renginar SALİ

 

YORUM YAP