Türkiye Kültür Yolu Festivali forumuna katıldılar

Türkiye Kültür Yolu Festivali forumuna katıldılar

4.10.2024 11:14:54

Evim Atölyem Silivri Sanatı ve Kadın Emeğini Geliştirme Derneği Başkanı Derya Küçük ve Başkan Yardımcısı Rabia Gürleyen, Kültür Bakanlığınca Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen foruma katıldı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında, UNESCO'ya akredite Geleneksel Sanatlar Derneği, UNESCO'nun 2003 Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi alanlarında faaliyet yürüten ancak henüz akredite olmamış sivil toplum kuruluşları için bir forum düzenledi.
Sözleşmeyi yakından tanımak ve akreditasyon süreçleri hakkında bilgi vermek için düzenlenen 1-2 Ekim 2024 tarihlerinde gerçekleşen foruma sivil toplum kuruluşu olarak Evim Atölyem Silivri Sanatı ve Kadın Emeğini Geliştirme Derneği de davet edildi.
Derneği temsilen Başkan Derya Küçük ve Başkan yardımcısı Rabia Gürleyen katıldı.
KÜÇÜK: PAYLAŞILAN BİLGİLER DERNEĞİMİZİN FAALİYET KONUSU AÇISINDAN FAYDALIYDI
Başkan Küçük, katılımlarına ilişkin şu paylaşımda bulundu: “Forumda verilen bilgiler, derneğimizin faaliyet konusu açısından son derece faydalıydı.
Ulusal ve uluslararası STK temsilcileri ile bu kuruluşlara destek amacıyla katılan danışmanlık temsilcilerini ilgiyle dinledik. Derneğimiz adına oldukça önemli bilgiler içeren konularla ilgili üyelerimizi bilgilendirmek ve konuyla ilgili yol haritamızı düzenlemek üzere notlarımızı aldık.
Ayrıca Sepetçiler Kasrı'nda, İstanbul'un en güzel manzaralarından birine hâkim bu salonda, yabancı konukların organizasyondan memnuniyeti ve İstanbul'un harika atmosferiyle ilgili güzel ve takdir eden yorumları nedeniyle ülkemiz adına onur duyduk.
Yerel kültürlerin sürdürülebilirliği ve STK'ların desteklenmesi açısından büyük önem taşıyan bu forum için başta Kültür Bakanlığı olmak üzere emeği geçen tüm kurumlara ve temsilcilerine çiçeği burnunda bir STK olarak çok teşekkür ederiz.”
Renginar SALİ

YORUM YAP