“Türkiye’nin şampiyonluğu kaçırıldı”

“Türkiye’nin şampiyonluğu kaçırıldı”

27.05.2024 11:35:58

Kongre hazırlıkları kapsamında Silivri'de Fenerbahçelilerle buluşan Başkan Adayı Aziz Yıldırım'ın toplantısında konuşan önceki dönem Belediye Başkanlarımızdan Özcan Işıklar, ilçemizde kurulması planlanan ve sonrasında gündemden kalkan Fenerbahçe Üniversitesi konusuna eğildi. Işıklar, “Bunu ben Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kadar önemsiyorum. Türkiye'nin şampiyonluğu kaçırıldı” dedi.

Aziz Yıldırım, kongre öncesi Cuma günü Silivri'de Villa Restoran'da Fenerbahçelilerle kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda geçmiş dönem Belediye Başkanlarımızdan Özcan Işıklar, Silivri'ye yapılması planlanan tematik Fenerbahçe Üniversitesi ile ilgili kaçırılan fırsata işaret etti.
IŞIKLAR: BİR KULÜBÜN TARİHİNDE İZ BIRAKACAK BİR ÜNİVERSİTE PROJESİYDİ
Işıklar şöyle konuştu: “Dünyada bir spor kulübünün, böyle tematik, sağlığı önceleyen, spor sahası olan tek üniversitesiydi. Fenerbahçe'nin bir önceki kongresinde şöyle bir konuşma yapmıştım, ‘Bir insanın parası olabilir, ama hayal gücü ve vizyonu yoksa o paranın ve bilginin de bir önemi yok. Vizyon olması gerekiyor. Aziz Başkanım, böyle bir üniversite kurulumu bir vizyondur. Çok önemli. Bir kulübün tarihinde yol açacak ve iz bırakacak bir projeydi'.
Bu proje yeterince Türkiye'de anlatılamadı. Bence o kadar mütevazı olmayın. Üniversite kuruldu, rektörü atandı. Rektörü Ali Rıza Büyükuslu ile hala diyalog kuruyorum. Ali Rıza hoca şu anda Londra'da iki tane üniversitede ders veriyor. 5.0'ı Türkiye'de anlatabilen çok özel bir akademisyen. Aziz Başkanımız onu bulup getirdi. Fenerbahçe Üniversitesi'nin kurucu rektörü yaptı. Burada yer, 4 tane bina verdik. Rektör, fakültenin çeşitli branşlarını kurdu ve ilk defa spor sağlığı, sporun branşlarını, dünyada ilk defa bir spor kulübünü kurduğu tematik bir üniversite vizyonunu yarattı. Bu ıskalandı, o kongrede yeterince anlatılamadı. Bana göre Aziz başkanımızın yaptığı en önemli projelerden biridir. Dünyada da ilkti. Bu yeterince anlatılmayıp kıskandığı için de üzgünüm.
“MAALESEF ÜNİVERSİTE KAPATILDI”
Burada 94 dönüm yer, Rumlardan kalan tarihi ve üniversite olan bir bina alındı. Maalesef o üniversite de kapatıldı. Fenerbahçe Üniversitesi şu anda pasifize edildi. Rektörle konuşuyorum, kendisi çok üzgün. Türkiye'de yedinci kitabını yayınlamış. Özellikle bu son dönemlerde Aziz başkanım nasıl buldu, nerede bunu bilemem, onun becerisi, vizyonu ve bilgisi dahilinde yapılmış bir projeydi.
Çok üzgünüm. Silivri'de başlamıştık. Bu proje maalesef seçimden sonra bilinçli bir şekilde karartıldı, kapatıldı. Sadece Fenerbahçe'ye değil, Türkiye'nin geleceğine yapılmış tematik konulu bir üniversiteydi. Bir şeye rakip olacağı düşünüldü. Ne oldu bilmiyoruz.
“ORASI ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİYDİ”
Türkiye'de beyin göçü veriyor olmamızın en önemli nedenlerinden biriydi. Orası çocuklarımızın geleceğiydi. Bugün Almanya'da 250- 300 tane doktor bir piknikte buluşmuşlar, fotoğraf veriyorlar. Bu çok acı bir şey. Bugün onlar Fenerbahçe Üniversitesi'nde görev yapan hekimler ve hocalar olacaktı. Bu çok acıklı. Bunu ben Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kadar önemsiyorum. Türkiye'nin şampiyonluğu kaçırıldı, bunu anlatmak istedim. Teşekkür ediyorum.”
Sevginar Sali

YORUM YAP