Önce Kurban Bayramı ardından Cumhuriyet… Her ikisinin de anlamı tartışılmaz. Türkiye'yi Türkiye yapan değerler bütünün ana başlıklarıdır dini bayramlar ile laikliğimizi garanti altına alan yönetim rejimimiz; Cumhuriyet. Türkiye, dünyaya hem İslam hem de laik bir ülke olduğunu kanıtladı ama halen bu iki kavramı birbirine çatıştırarak, milli gücümüzü zayıflatma çabalarını ısrarla sürdürenler var. Cumhuriyet'in olmazsa olmazı demokrasi ve laiklik, inanç ve ibaret özgürlüğünün de vazgeçilmezleridir. 89 yıl önce Atatürk ve bağımsızlık mücadelemiz uğruna canını ortaya koyan silah arkadaşları Türkiye için çok önemli bir karar verdi. Cumhuriyet'imizi yaşatmakla kazandıklarımız paha biçilmez. Türkiye asla daha azıyla yetinmez!
TÖRENLERDE POTOKOL KRİZİ
İlçe protokolüne göre ilk sırayı kaymakam, ikinci sırayı TBMM temsilcisi (milletvekili), üçüncü sırayı garnizon komutanı ve dördüncü sırayı belediye başkanı alıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili çelenk töreni protokolünde milletvekilinin yeri olmadığı için kaymakam, garnizon komutanı ve belediye başkanı için yer ayrılmış durumda. Gülay Dalyan'ın çelenk sunmamasına karşılık tören protokolünde yer alma ısrarı yanlış. İlçe protokolünde 2. sırada yer aldığı bir gerçek olmakla birlikte, tören protokolünde yeri yok. Bunun için katıldığı ilçe törenlerini partililerinin yanında takip etmesi daha uygun gibi görünüyor. Protokol kurallarının uygulanması konusunda kaymakamımız etkinliğini ortaya koymalı. Törenler başladıktan sonra değil, öncesinde durum herkes için netleştirilirse sıkıntılar da krize dönüşmeden ortadan kalkacak.
Bu arada stattaki kutlamalarda da Belediye Başkanının isminin yazılı olduğu sandalyedeki kağıdı Ak Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Gülay Dalyan iddialara göre yırtarak oturdu. Işıklar'a yerini vermeyi Emniyet Müdürü teklif etse de Başkan eşiyle birlikte garnizon komutanının sağına geçti.
Dalyan ve Işıklar çekişmesi klasik bir hal aldı: Dalyan'ın Işıklar'a yönelik ısrarlı tutumundan yerel seçim mesajı çıkartanlar bile var. Hadi hayırlısı…
ADAYLIK ÇELİŞKİSİNE DİKKAT
CHP'de yerel seçimler ile ilgili yüksek beklentileri bulunan isimlerin, örgüt etkinliklerine katılmaması, destek vermemesi partililer tarafından eleştiriliyor. Aday adaylıklarını rahatça telaffuz edip, tartıştırmalarına rağmen örgüt faaliyetlerine bu isimlerin iştirak dahi etmemesi büyük bir çelişki olarak yorumlanmakta.
SİYASET HALKIN İÇİNDE CAN BULDU
Siyasi liderler arasındaki polemikler ve tartışmalar siyasetin tadı tuzu olabilir ama asıl anlamı halkın içindedir. Her iş halka yayıldığı ölçüde değerini arttırır. Bir siyasetçi ne kadar fazla kişiye ulaşırsa iktidara yaklaşır, bir gazete ne kadar çok kişiye ulaşırsa verdiği haberin değeri artar. Kurban Bayramı'nı, Silivri'de iktidar yarışının en güçlü adayları halkın içinde geçirmekle en iyisini yaptı, vatandaştan iyi bir puan aldıklarını söylemek mümkün.
Bayramdan önce Ak Parti'nin siyasi partilere gerçekleştirdiği nezaket ziyaretleri vardı bir de… Siyasi etik açısından da bayram arifesinde gerçekleştirilmiş olmasından dolayı da ayrı anlam kazandı bu program. Siyaset bir anlamda sınırları ortadan kaldırma sanatıdır bunun üzerinde iyi düşünülmesinde yarar var.
GÜNÜN SÖZÜ
"Bir mutluluk kapısı kapandığında, bir diğeri açılır. Fakat bazen kapanan kapıya o kadar uzun süre bakarız ki, bizim için açılmış olan diğer kapıyı göremeyiz.”
Helen Keller