Hazır mazbatayı almasının 3. yıldönümüne 3-5 gün kala Silivri'nin 31 Mart 2019 tercihine dair, geçen hafta yaşananlar ışığında da, birkaç konuyu netleştirelim mi?
*Biz eleştiriye tahammülü olan bir belediye başkanı seçmemişiz!
*Hesap vermeyi, şeffaflığı, yaptıklarının sorgulanmasını kolayca hazmedebilecek birini de…
*Her hangi bir ekibin içinde rahat hareket ve tek başına olduğu zamanki gibi başarı sergileyebilmesi de mümkün görünmüyor.
Gelelim geçen haftaya…
En önemli meselelerimizden biri yerli ve milli tohum konusunda Silivri Belediyesi'nin atmış olduğu adım. Daha doğrusu Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Trakya Tohumcular Derneği ve Silivri Belediyesi işbirliği ile TÜRAM Merkezimizde yapılan Ar-Ge çalışmaları neticesinde elde edilen yerli ve milli Ayçiçek tohumlarının ortaya ve görücüye çıkması!
Silivri Belediye Başkanı olarak Volkan Yılmaz'ın üç yılda yaptıklarını ve ne seçtiğimizi bir günde, bu köşeden anlatmam imkansız ama size bir özet geçmeye çalışacağım…
KENDİNDEN ÖNCE YAPILANLARI YOK SAYMAK YERİNE DAHA İYİSİNİ YAPMAK
Kendinden önceki belediye başkanının en iddialı olduğu alanda yaptıklarını görmezden gelebilir hatta yok etmeye çalışabilirdi! Yapması gerekeni yerine getirdi diye alkışlayalım demiyorum. Ancak kendinden önce 10 yılda yapılanlardan daha fazlasını 3 senede gerçekleştirdiği için başarılı olduğu gerçeğini hiçbir şekilde inkar edemeyiz.
HERKES KONUŞUR AMA O YAPTI
Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan'ın değerlendirmeleri üzerinden gidelim...
“Yıllardır söylediğimiz bir şeyi Volkan Yılmaz yaptı” dedi.
• Volkan Yılmaz sadece yerli ve milli tohum hususunda değil Silivri'de yıllardır çözüm bekleyen pek çok konuyu çözüme kavuşturdu, düşünce ve hayal noktasında asılı kalan meseleleri hayata geçirdi. Bir fikir ne kadar güzel olursa olsun hayata geçirilmediği müddetle hiçbir hükmü olmaz ki!
STRATEJİK VE KİTLESEL DOKUNUŞLAR
“Türkiye Tohumcular Birliği olarak 65 Bin üyemizle birlikte hedeflediğimiz bir işi yapıyorsunuz” şeklinde devam etti.
• Stratejik ve kitlesel noktalara dokunmak Volkan Yılmaz'ın farklılık ve farkındalığını arttıran bir diğer unsur. Bunu sadece tarımda değil eğitimde, sağlıkta, kadın odaklı yerel yönetim eğiliminde hissediyoruz. İnsanları bilmediği bir şeye sevmesi ya da desteklemesi mümkün değil. Bilmekle başlıyor pek çok süreç.
SİYASETTEN ÇOK DEVLET ODAKLI HAREKET
“Yerli ve milli tohumun stratejik önemi var, bağımsızlığımızın temelidir” ifadelerini kullandı.
• Yılmaz'ın siyasetten çok, devletin ihtiyaç ve önceliklerinden yola çıkarak yürüttüğü yerel yönetim anlayışını çok değerli buluyor ve bunun son derece yararlı olduğunu da düşünüyorum. “Belediyeler tarım alanında daha çok sorumluluk almalı” çağrısı da günümüz şartları ve geleceğimiz adına son derece isabetli.
“Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” sözü Volkan Yılmaz için söylenmiş sayabiliriz. Şundan sebep söylüyorum bazen söz ve uygulamaları ile küçük çapta yıkımlar ve hatta siyasi harakiri olarak sayılabilecek durumlara imza atsa da 3 senede Silivri'ye yaptıkları inkâredilecek ya da küçümsenecek şeyler değil. Dinmek yerine artan bir azim, doyumsuz bir şevkle ve çalışma heyecanına sahip oluşu da geleceğe dair umutları çoğaltıyor.
Ne güzel söylemiş Mevlana, “Neyi feda edersen, o sana ihsan edilir; neye kıyamazsan, onunla sınanırsın.”