Umutcan’dan ağlatan veda

Umutcan’dan ağlatan veda

10.06.2015 10:51:02

Trafik kazası sonucu kaybettiğimiz Umutcan Pirik için Silivri Anadolu Lisesi’nde veda töreni düzenlendi. Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay ve Şube Müdürü Mehmet Şen de katılanlar arasındaydı. Genç yaşta vefatıyla ailesini, akrabalarını ve sevenlerini yasa boğan Pirik,  Çeltik Mezarlığında toprağa verildi. Hazin törende gözyaşları sel oldu.

GÜNEYSU: ÖĞRENCİMİZE ALLAH’TAN RAHMET, YAKINLARINA BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM
Silivri Lisesi Beden Eğitimi Hocası Adnan Güneysu, törende yaptığı konuşmada, "Saygıdeğer arkadaşlar ve sevgili öğrenciler, okulumuzun öğrencilerinden Umutcan’ın vefatı için bir aradayız. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.” dedi ve ardından Umutcan’ı ahiret yolculuğuna uğurlamaya gelen sevenlerini saygı duruşuna davet etti.

ÖZKAN: NİYE ACELE ETTİN BE ASLANIM?
"Öğretmenlik hayatımın en zor konuşmalarından birini yapıyorum” diyerek sözlerine başlayan okulun Tarih Öğretmeni Mehmet Özkan, duygu yüklü konuşmasında şunları söyledi: "Yüce Allah hiçbir okula ve öğretmenlerine; hiçbir öğrencimizin okuluna böyle gelişini bir daha göstermesin. Sen ey sevgili evladım, mezuniyet töreni için burada olmalıydın. Okul Müdürümüz ve biz öğretmenlerin de, "Güle güle gidin evlatlarım, başarılar diliyorum” diyerek bir konuşma yapmalıydık arkanızdan üniversitelerin fakültelerine ilim irfan tahsiline giderken… Ama; "Her nefis ölümü tadacaktır” ilahi hükmü mucibince emanetini teslim edip gittin, gidiyorsun… Niye acele ettin be aslanım? Daha yaşayacak çok güzel günlerin yok muydu? Biz senden Umut’luyduk… Umutlarımı ve umutlarımızı yarım bıraktın. Hak öyle istedi. Hüküm O’nun, irade sahibi O.

"BİZLERE GÜZEL HATIRALARINI BIRAKTIN”
Hamdolsun ki; sevgini ve güzelliklerle dolu hatıralarını bıraktın arkandan bizlere… Gönlümüzde acı, gözlerimizde yaşlarla aziz hatırana saygı duyacağız. Uzun bir yolculuğa çıktın; sevenlerini, sevdiklerini ardında bırakarak… Seyahatin, imtihanın kolay olsun.
Bi günah gidiyorsun, inşallah, taksiratın affola… Mekanın cennet ve cemal ola… Kabrin pir nur olsun.

"HAKKIMIZ HELAL OLSUN”
Başta Sevgili Peygamberimiz olmak üzere Devletimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının, bu aileden rahmete kalan bütün ölmüşlerin, rahmete kalan bütün eğitim-öğretim, ilim irfan camiası üyelerinin ruhları için, bu törene katılan siz sevgili evlatlarımın rahmete kalan yakınlarının mübarek ruhları, sevgili evladımızın mübarek ruhu ve Allah rızası için El Fatiha. Biz sana haklarımızı helal eyledik, sen de bizlere lütfen helal eyle.”

ARKADAŞINA VEDASI YÜREKLERİ DAĞLADI
Özkan’ın ardından öğrencilerden Sinan Biter söz alarak arkadaşı Umutcan Pirik için yürekleri burkan bir konuşma yaptı. "Okuldaki son gününde Umutcan kardeşimizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Her zaman kalbimizde yaşayacak. Onu çok seviyoruz, asla unutmayacağız” diyen Biter, konuşmasını güçlükle tamamlayabildi. 

Rahmetli Umutcan’ın okulu bitirme karnesi ailesine verildi. Ayakta durmakta zorlanan acılı aileyi teselli etmek mümkün olmadı.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP