Gün boyu süren etkinlikler, 100. Yıl yürüyüşü, iftar programıyla birleşince 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı daha önce görülmemiş bir katılım ve coşkuyla kutlandı.
Volkan Yılmaz'ın kısa sürede yarattığı pozitif sinerji halkta karşılığını bulmuş gibiydi. Sahilde boydan boya adım atacak yer yoktu, her yer kırmızı beyazdı. Kavgasız gürültüsüz olaysız geçmesi herkesin huzur içinde evine dönmesiyle sone eren program çok güzel oldu.
Bu tür etkinliklerde insanları mutlu etmenin, harekete geçirmenin maliyet hesabı yapılmaz ama diyelim ki 150-200 bin TL'dir. Yani bir konserde sanatçı parası, futbolda bir oyuncu maliyeti kadardır.
Bu yolla bir avuç insanı mutlu edebilirsiniz, oysaki bu etkinlikten yararlanan insan sayısı yaklaşık 15.000 oldu…
15.000 kişiye dokunuldu.
Dolayısıyla amaç hizmetse takip eden yararlanan insan sayısı önceliklidir…
100. yıl etkinlikleri Silivri için milat olabilir.
Silivri'de spor ayakkabısı olmadığı için beden dersine giremeyen, malzemesi olmadığı için antrenman kaçıran yüzerce çocuk var.
Bunların ihtiyaçlarının giderilerek okulda, çarşıda, sahilde, belediyenin tişörtü, yağmurluğuyla dolaştığını düşünün yaratacağı sinerji 100. Yıl kutlamalarında anlaşılmıştır umarım…
Bu durumda YAZ OKULLARI bir başlangıç olabilir…
Her geçen gün batağa sürüklenen kulüplerdeki bir oyuncu maliyetiyle binlerce çocuğu mutlu etmek, sporla barıştırmak mümkündür…
Volkan Yılmaz, belediye başkanı olarak spora, sporcuya mutlaka destek katkı verecektir, ancak önceliği bir kulüp, bir grup üzerinden mi yoksa yaklaşık 20.000 öğrenci gencin ilgi alanlarına yönelik altyapı tesis, malzeme, eğitim odaklı mı olacak?
Yakın çevresi kısa vadeli kişisel çıkar yerine, uzun vadeli toplumsal yararları gözeteceği kanaatinde…
Bu arada Ergene Velimeşe 2. Lige yükseldi.
Tesisleşme ve sportif başarıyı birlikte yakalayan Trakya temsilcimiz her türlü övgüyü hakkediyor.
Birkaç yıl öncesine kadar BOZA'dan başka kayda değer bir özelliği olmayan Velimeşe'nin futbolda yakaladığı başarı öyküsü çıkarılacak derslerle dolu…
Bazı çevrelerde belediye desteği öne çıkarılsa da işin sırrı yönetim şeklinde!!!
Tüm belediyeler kulüplere sınırsız destek veriyor ama galiba marifet muhasebe müdüründe…
Kulüplerin çoğu sayısız oyuncu, onlarca antrenör, menajer, analizer, izlemeci, ceo vs çalıştırırken Velimeşe bu işleri belediyenin muhasebe müdürüne bırakmış.
Her şeyi bir kişi yapıyor.
Sonuç;
Trakya'nın en iyi tesislerine sahip az parayla çok iş yapan bir model ortaya çıkıyor.
Artık önümüzde Velimeşe modeli diye bir örnek var. Herkes onu dikkate alarak konuşmalı ona göre davranmalıdır…