Volkan Yılmaz: Belediyeler tarım alanında daha çok sorumluluk almalı

Volkan Yılmaz: Belediyeler tarım alanında daha çok sorumluluk almalı

01.04.2022 10:16:33

Silivri Belediyesi'nin Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Trakya Tohumcular Derneği işbirliğinde elde ettiği yerli ve milli ayçiçek tohumlarının tanıtım ve teslim töreninde konuşan Başkan Volkan Yılmaz, “Hükümetin yaptığı desteklemeler var ancak yerel yönetimlerin bu alanda daha fazla sorumluluk alması gerekir. Trakya'daki belediyelere sesleniyorum. Trakya'nın en önemli varlığı bir gün imarlı arazilerden daha değerli olacak olan tarım toprakları” diye konuştu.

Silivri Belediyesi'nin Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ve Trakya Tohumcular Derneği işbirliği ile TÜRAM Merkezinde yapılan Ar-Ge çalışmaları neticesinde elde edilen yerli ve milli ayçiçek tohumlarının tanıtım ve teslim törenini gerçekleştirildi.

Törende konuşan Başkan Volkan Yılmaz “Belediye olarak bu sezon 1.000 dönüm ayçiçeği ekeceğiz ve 20.000 teneke yağ dağıtacağız. Ancak daha önemlisi, yerli ve milli tohumlarımızla bunu gerçekleştirmiş olacağız. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun” dedi.

Yerli ve milli ayçiçek tohumlarının tanıtım ve teslim törenine Kaymakam Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. Tamer Dodurka, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Alper Kocatürk, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, meclis üyeleri, muhtarlar, Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akçan, Silivri Ziraat Odası Başkanı Sabri Özer, Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim Toruk, Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatif Başkanı Turgay Sakarya, Silivri Tarım Kredi Kooperatif Başkanı İskender Kuloğlu katılanlar arasındaydı.

Törende konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, niye tarım, hayvancılık, yerli ve milli üretim konularında Silivri Belediye Başkanı olarak dertlendiğinin sorusunun cevabını şöyle açıkladı: “Vaatlerimizin arasında olmamakla birlikte bu topraklara ve üretime inanmış, yerli ve milli üretimin nasıl ki milli yerli savunma sanayisi önemliyse, stratejik bir önemin olduğunu düşünüp buradan hareketle yerel yönetim olarak merkezi hükümete topu atıp, mazeret üretip sorumluluklardan kaçma gibi bir lüksümüz olamazdı. Derlendik, Tarımsal Üretim Merkezi'ndeki mesai arkadaşlarımla “Silivri için üretiyor, Türkiye için geliştiriyoruz” sloganıyla yola çıktık.

“O GÜN ATTIĞIMIZ KÜÇÜK ADIM, BÜYÜK UFUKLARA SİLİVRİ'NİN YELKEN AÇIŞIYDI”

İlk zamanlarda “Türkiye'de tarım mı kaldı, tarım bitti, belediyenin işi mi?” diyen siyasetçilerimiz ve çevremiz oldu. Biz Silivri'nin potansiyellerini biliyoruz. Onların farkında bir yönetim anlayışıyla Silivri'de bir hikaye yazabiliriz dedik. Tüm Türkiye'de model olacak bir lokomotif adına yola çıktık. 350 dönüm arazimizde tarım yapmak ve hayvancımıza destek olmak için yola çıktık. Ürettiğimiz ürünlerden kazandığımızın tamamını dar gelirli çiftçiye dağıtmayı planladık. Üreten herkese destek vereceğiz dedik. O gün attığımız küçük adım, büyük ufuklara Silivri'nin yelken açışıydı.

Bugün Silivri Belediyesinin yapmış olduğu birçok proje, Silivri Belediyesinin hatta birçok büyük bütçeli ülkeler örnek oluyorsa ne mutlu bize. Tarımsal Hizmetleri Müdürlüğü olarak her yıl yeni bir proje ekleyerek, çeşitlendirerek devam etmeliyiz.

“YERLİ MİLLİ POLİTİKALARA DEVAM ETMEK ZORUNDAYIZ”

Geldiğimiz noktada Silivri Belediyesi çok ciddi desteklemeler yapıyor. Türkiye'nin nasıl ki bir Kıbrıs politikası varsa, stratejik milli, yerli tarım politikası da olmalı. Kim seçilirse seçilsin bu politikaları çeşitlendirerek, artırarak yap-boz yapmadan yerli milli politikalara devam etmek zorunda.

“BELEDİYELER TARIM ALANINDA DAHA ÇOK SORUMLULUK ALMALI”

Hükümetin yaptığı desteklemeler var ancak yerel yönetimlerin bu alanda daha fazla sorumluluk alması gerekir. Trakya'daki belediyelere sesleniyorum. Trakya'nın en önemli varlığı bir gün imarlı arazilerden daha değerli olacak olan tarım toprakları.

Tarım paydaşlarımızla verdiğimiz mücadele çok önemli. Buradan hepsine çok teşekkür ediyorum.

“HÜKÜMETİ ELEŞTİRİRKEN AYÇİÇEK İTHALATINDAN BAHSEDERKEN YABANCI TOHUMU DAĞITAMAYIZ”

Bugün yerli ve milli Ayçiçek tohumuyla karşınızdayız. Silivri Belediyesi olarak geçen yıl 500 dönüm ektiğimiz Ayçiçeği bu yıl 1000 dönüme çıkarıyoruz.  100 bin Ayçiçek tenekesini 20 bin aileye 5'er litrelik tenekelerde paylaşma hedefini koyduk. 1000 dönümün tamamına yerli, milli Ayçiçek tohumu ekeceğiz. Hükümeti eleştirirken Ayçiçek ithalatından bahsederken yabancı tohumu dağıtamayız. Onları Silivri Belediyesinin arazisine ektirmem.

SPONSORLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Bugün 500 dönümünü Sarı Tohumculuk, 500 dönümünü Trakya Tohumculuk A.Ş.'nin sponsorluğunda belediyemizin 1000 dönüm arazisini ektireceğiz. Buradan çıkan 100 bin litre yağın teneke sponsorluğunda da Silivri'nin gururu Sarten Ambalaj üstleniyor. Sıkımını ve fabrikada işlenmesini de Antalya Yağı üstleniyor. Tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yağımız gelecek sene de fakir fukarayla buluşur.

“GÖMLEĞİN İLK DÜĞMESİ OLAN TOHUMU DÜZGÜN İLİKLERSEK, ONDAN SONRAKİLER DE İNŞALLAH DÜZGÜN GİDECEK”

Gönlünü bu topraklardan ayırmayan inanmış insanlara, Trakya Tohumculuk A.Ş.'ye, Sarı Tohumculuk'a, Tohumcular Derneği Başkanımıza, projelerimize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Gömleğin ilk düğmesi olan tohumu düzgün iliklersek, ondan sonrakiler de inşallah düzgün gidecek. Yerli ve milli tarım ve üretim demeye devam edeceğiz. Bol bereketli, hayırlı, kazançlı hasatlar diliyorum.”

Yerli ve milli Ayçiçek tohumlarımızın Silivri'mize, çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

YORUM YAP