Volkan Yılmaz: Metro ne oldu? Unuttunuz mu?

Volkan Yılmaz: Metro ne oldu? Unuttunuz mu?

08.03.2021 18:00:07

İBB Mart Meclisinde konuşan MHP Grup Sözcüsü Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Hürhaber'de köşe yazarı Şahin Dirik'in kısa bir süre önce kaleme aldığı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun  “Büyükçekmece-Gümüşyaka metro” vaadini gündeme getirdi.

İBB Meclisi 2021 Yılı Mart Ayı 1. Oturumunda söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesine lavra ile mücadele, hibe asfalt, mezarlık ve üst geçitlerin bakımı gibi konuları gündeme getirerek İBB'nin görev, yetki ve sorumluluklarını hatırlattı. Yılmaz ayrıca Hürhaber köşe yazarı Şahin Dirik'in gündeme taşıdığı metro vaadini de sorguladı.

“LAVRAYLA MÜCADELEYİ BU YIL ZAMANINDA YAPMANIZI TAVSİYE EDİYORUM”

Yılmaz, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Yaptığım tespitlere her zaman alınganlık gösteriyorsunuz. Söyleyeceklerimi eleştiri değil, dost veya başka bir göz olarak aklınızın bir köşesine yazın. Geçen dönemde uçkun ve lavra ile mücadele konusunda maalesef ki İBB üzerine düşen sorumlulukları yerine getiremedi. Silivri'de yazlık kesimde ve dere kenarlarında yaşayan vatandaşlardan çok ciddi şikâyetler aldık. Kalkıp da vatandaşımıza ‘Bu görev İBB'nin' ve yapmıyor' deme şansımız yok. Takdir edersiniz ki Silivri Belediyesinin uçkun ve lavrayla mücadele edecek teknik donanımı ve teçhizatı yok çünkü sizin göreviniz. Buna bir kaynak ayırma durumunda değiliz ama bu yıl salgın şartlarını da göz önünde bulundurarak ilaçlama ekipleri hastaneleri, kamu binalarını ilaçladığını da varsayarak bütün iyi niyetimizle İBB'yi halka şikayet etmeden sinek ve uçkunla mücadeleyi yaptık. Belediyemize bir külfet yükledik.

Bu yıl bunun çok iyi bir şekilde programlanmasını arzu ediyorum. İlçe Belediyeleriyle istişare etmiyorsunuz arkadaşlar! Daire başkanlıklarınızın bu konuyla ilgili İlçe Belediyesiyle istişare ederek bu dönemdeki lavrayla mücadeleyi zamanında yapmanızı tavsiye ediyorum. Lavraların yumurtlama döneminden sonra gittiğiniz zaman iş işten geçmiş oluyor. Bataklığı kurutmanız gerekiyor.

İBB'YE MEZARLIKLARIN BAKIMI VE TEMİZLİĞİ HATIRLATILDI

Yine geçen dönem bir mazur gördüğümüz konu daha vardı; mezarlıklar. Mezarlıklar Müdürlüğü biliyorsunuz İBB'nin görev, yetki ve sorumluluğunda. Mezarlıkların bakımı, onarımı ve bahar temizliği size ait. İnsan boyunda çıkan otların biçimi İBB'nin yönetimine aitti. İnsanların mezarlıklara bayram ziyareti öncesinde mezarlıkları biz temizlemek zorunda kaldık. Muhtarlarla yaptığımız istişareler sonucunda 10 mahallenin mezarlığı Silivri Belediyesi ekipleri tarafından temizlendi. İBB'yi aradığımızda iş yoğunluğu ve salgın sebebiyle buralarda yaşanan mağduriyeti paylaşıyor, bu yıl otların hızlı bir şekilde İBB ekipleri tarafından biçilmesi ve yönetimi tarafından İlçe Belediyesiyle istişare edilmesini arzuluyorum.

“ASFALT PROGRAMINI YAPABİLMENİZ LAZIM”

İBB'de hibe asfalt bir gelenek haline gelmiş. Her yıl 39 ilçeye hibe asfalt veriliyor. 2019 yılında ne hikmetse, seçimi ve salgını varsayalım, ilçelere hibe asfalt dağıtılmadı. 2020 yılında bir program yaptınız Kasım-Aralık aylarında bize asfaltı alın dediniz. Kasım, asfalt dökümü için uygun bir ay değil. Bunun programını yapabilmeniz lazım. İBB'nin çok ciddi bir hafızası var. Bundan faydalanmanız lazım. Onun için bu yıl asfalt programını yaz aylarına yapmanızı istiyorum.

“SİZ ORALARA ASFALT HİBESİNİ NASIL DAHA FAZLA YAPARSINIZ?”

İstanbul'un çeperindeki ilçeler (Şile, Çatalca, Arnavutköy, Silivri, Büyükçekmece) adına konuşuyorum. Göngören'in yüzölçümü 8.5 km2, Bakırköy'ün yanılmıyorsam 25 km2, Silivri'nin 870 km2, Çatalca'nın 900 km2. Köy yollarını da var sayın. Bakırköy ve Güngören'de asfalt olmayan sokak mı var? Siz oraya daha fazla asfalt hibesi nasıl yaparsınız?

Buradaki rasyonel, objektif, şeffaf bir belirleme komisyonu mu kurarsınız, bizlerden fikir mi alırsınız, ama yeni hibe programında bizim sesimize kulak vermek zorundasınız.

“METRO NE OLDU? UNUTTUNUZ MU?”

Doğan bey, Silivri'yi size ezberleteceğiz. “Silivri çok konuşuluyor, burası İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi” diyor ama bu seferki Silivri'yi konuşma nedenim üç gündem maddesi. Hürhaber diye günlük yayınlanan bir yerel gazetemiz var.  Orada köşe yazarlığı yapan, daha önce CHP Gençlik Kolları'nda yöneticilik yapmış Şahin Dirik adında bir arkadaşımızın bir ay önce yazdığı köşe yazısından yola çıkarak sizlerle bir takım şeyleri paylaşacağım.  Arkadaşımız şöyle diyor: “Bu yazıyı yazarken elimde CHP'nin 2019 yılı Ekrem İmamoğlu'nun Silivri Projeleri başlığı altında paylaşımlar dikkatimi çekiyor. Ancak aralarında bir proje var ki en çok parlayanı, en çok dikkat çekeni Büyükçekmece-Gümüşyaka metrosu.” Ekrem beyin vaat ettiği projeyi sıralıyor.  Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın “Ekrem İmamoğlu'nun Silivri projeleri” kitapçığından bir pasaj… Durakları da söylüyorlar; Selimpaşa-Silivri merkez-Uyumkent-Gümüşyaka. Değerli kardeşimiz Şahin Dirik şunu da ilave ediyor; “Geçtiğimiz günlerde İBB'nin yürütmekte olduğu entegre ulaşım projelerinin detaylarının paylaşıldığı raylı sistemlerde büyük hamle toplantısında takip ettim. Ekrem İmamoğlu görev süresi dolana kadar hayata geçirmeyi hedeflediği tüm raylı sistem projelerinden bahsetti ama maalesef Silivri'nin S'si dahi ağızlara alınmadı. Proje resmen unutulup gitti. Bu durum beni üzüyor.” diyor. İBB'den, İBB Meclis Üyelerinden umudu kesmiş ki arkadaşımız, “Bu dönem Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz, aynı zamanda MHP Grup Başkanvekili olması sebebiyle İBB'de en çok konuşulan ilçelerden biri olma gibi bir avantaja sahibiz.” diyor. Doğan beyin şikayet ettiği konudan Şahin bey mutlu.

CHP'li bu köşe yazarı kardeşimizin satırlarıyla İBB'nin yetkililerine soruyoruz; Gümüşyaka-Büyükçekmece arasındaki metro ne oldu? Unuttunuz mu?

“SİZ YAPAMAYACAKSANIZ, SİLİVRİ BELEDİYESİ YAPMAYA HAZIR”

Millet İttifakı'nın size göre diğer ortağı İyi Parti İlçe Başkanlığı tarafından bir metin paylaşıldı. Fotoğraflarla da süslendi. İlçe Başkanı Refik Bek, “Silivri Eski Sanayi E-5 üzerinde bulunan üst geçidin hali ortada. Deprem, kentsel dönüşümün konuşulduğu Silivri'mizde eski binalar kadar tehlikeli olan üst geçitlerin de yenilenmesi gerekmemekte midir?” Karayolları, İBB Beyaz Masa ve beni etiketlemiş. Bir yıldır İBB Yetkilileriyle bu üst geçit üzerine görüşmeler yaptık. Tuzla'dan Silivri'ye  deprem deprem diyoruz da İBB'ye ait üst geçitlerin deprem kontrollerini yaptırdınız mı?  Hayır, yaptırmadınız. Neden yaptırmadınız? İsteseniz hepsini bir ayda yaptırırsınız. Daire Başkanınızla defaten konuştum. Hatta bir ara topu oradan oraya attınız. Silivri'deki üst geçitlerde bunu yapmayacaksanız, gelin bir protokol yapalım Silivri Belediyesi hem deprem kontrolünü hem iyileştirilmesini yapmaya hazır. Çok zor işler değil. O üst geçitler çöktüğünde, D-100 karayolu ulaşıma kapandığında hiçbir yere gidemezsiniz.

“GELİN KAÇAK HAFRİYATLA BİRLİKTE MÜCADELE EDELİM”

CHP'li bir arkadaş sosyal medyadan, “Taksici, minibüsçü oldunuz, hafriyatçı olamadınız” paylaşım yaptı. Altına da, “Çevreyi, doğayı korumak adına, dere yataklarına doldurulan hafriyatları ne zaman kontrol edeceğiz?” İSTAÇ'ın görevleri arasında depolama var ama sizin bünyenizdeki Çevre Müdürlüğünüzün yetkileri altında hem ceza uygulamak, hem de kaçak hafriyatla mücadele var. İlçe Belediyeleri Çatalca, Silivri, Şile kaçak dökümün çok yoğun olduğu yerler. Gelin bir araya gelelim, teknolojiyi kullanarak, dronlar uçurarak nasıl yapacaksak yapalım, kaçak hafriyatla mücadele edelim.

Çevre Bakanlığı, İSTAÇ'a bir ceza kesmiş. Daha önce konuştuğum çöp suyu hadisesi… 12 Bin ton çöp, Seymen Katı Atık Depolama Merkezi'ne getiriliyor. Bu çöplerden sızan çöp suyunu bertaraf edilecek tesis maalesef ki Seymen'de yok. Projesi çizilmiş, ihalesi bir önceki yönetim tarafından yapılmış ve geçtiğimiz Mart ayında da 43 milyon TL, Çöp Suyu Arıtma Tesisi yapmak adına kredi verilmiş.  Tesise başlamadıysanız bu krediyi nereye kullandınız? Bu çöp suyunun Silivri'deki Kula Deresi'ne karıştığı anı düşünün. Oradaki domatesi, marulu, havucu sulayan su da bu dereden geliyor. Bu hafta Silivri'nin Çevre Komisyonu ve İBB Meclis Üyelerimizle beraber İSTAÇ'ın Seymen'deki Katı Atık Depolama Merkezi'ni ziyaret edeceğiz. Oradaki çöp suyunun hangi şartlarda depolandığını ve bertaraf edildiğini yerinde inceleyeceğiz. Bu da yetmezse İBB bünyesinde bir komisyon oluşturalım, İSTAÇ'ın faaliyetlerini yerinde değerlendirelim.

“DEPREM KONUSUNDA İŞ BİRLİĞİNE VARIZ”

Depremle ilgili artık araştırılacak bir durum kalmadığını umuyorum. Artık eylem zamanı. Bütün iyi dileklerimle İBB'nin KİPTAŞ'ına, Çevre Bakanlığının TOKİ'sine açık bir çağrı yapmak istiyorum. Silivri Belediyesinde kurulan SİHTAŞ diye bir şirketimiz var. Kentsel dönüşüme soluk olmak için kurduk. Her türlü iş birliğine varız. Siyasi rant ve nemalanma peşinde değiliz. İki kurumu da iş birliğine davet ediyoruz.”

Renginar SALİ

  1. İsak Yargun İsak Yargun

    Sayın Ekrem İmamoğlu Silivri metrosu ile ilgili verdiği sözleri tutmalıdır. Konunun takipçisi olan Volkan Yılmaz beyefendiyi tebrik ediyoruz.

YORUM YAP