İstanbul'un iki yakasını üçüncü kez birleştiren Yavuz Sultan Selim Köprüsü dünya liderlerinin de katıldığı bir törenle açıldı. Silivri'den de bir çok vatandaşın katıldığı açılış sonrasında köprüde yoğun trafik yaşandı.
3. Köprü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda dünya liderinin katılımıyla hizmete açıldı.
31 AĞUSTOS'A KADAR ÜCRETSİZ
Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir müjde veriyorum size. Buraya az harcamalar yapılmadı, adil olacağız. 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak" dedi.
ERDOĞAN: DALGA GEÇENLER OLDU AMA KÖPRÜYÜ YAPTIK
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti: "Köprünün temelini büyük bir coşkuyla attık. Dalgalarını geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Biz yapacağız dedik ve işte Halep oradaysa arşın burada, yaptık. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün adını siz koydunuz. Boğazın altından bir Marmaray var. İnşallah 20 Aralık'ta da Avrasya Tüneli'nin açılışını yapıyoruz. Açılışını yaptığımız köprüyle denizin üzerinden üçüncü defa kıtaları birleştiriyoruz. Bu köprü hem tekerlekli, hem raylı geçişi sağlaması açısından öncü bir köprü. Bu köprü dünyada birçok yayınlara öncü olacak. Dünya filmleri buralarda çekilecek, bunu göreceksiniz. İnşallah Kanal İstanbul'un da hazırlıklarını bitiriyoruz. Çanakkale Köprüsü'nün de hazırlıklarını yapıyoruz. Niye kıskanıyorlar bizi, işte bunlardan dolayı. 3. havalimanını da 2018'de açacağız. Üç katlı büyük İstanbul tüneli de var. Ekonomide tüm göstergeler olumlu yönde seyrediyor.
YILDIRIM: OTOBÜS VE TIR'LAR ŞEHİR İÇİNE GİREMEYECEK
Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım şunları söyledi: "Bugün İstanbul için büyük bir gün. 26 Ağustos 1071 Malazgirt zaferinin yıldönümü. İstanbul kapılarını açan Sultan Alpaslan'ın ruhu şad olsun. 15 Temmuz'da Türkiye'nin geleceği için hayatını seve seve veren şehitlerin ruhu şadolsun. İstanbul bir köprüler şehridir. İstanbul doğuyla batının köprüsüdür. Yavuz Sultan Selim Köprüsü aynı zamanda bir sanat eseri, bir mühendislik harikasıdır. Dünyanın en geniş köprüsüdür. Üzerinden demiryolu geçen en uzun köprüdür. 29 Mayıs 2013'te temeli attık. O gün dedik ki bu köprü 3 yılda bitecek. İki yıl sonra gazetenin birinde köprüden geriye iki kule kaldı dendi. O manşetleri atanlar gelsinler İstanbul'un köprüsünü görsünler. Bu köprüyü yapmaya karar verirken cumhurbaşkanımızla çok düşündük. Güzergahları beraber inceledik. Dört tane güzergah inceledik, sonunda en doğru yeri bulduk. İşte boğazın en kuzeyinde Karadeniz'in girişinde bu tarihi eseri İstanbul'a kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yavuz Sultan Selim Köprüsü yarın hizmete girecek. Köprünün özelliği şu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçen bütün kamyon, otobüs ve TIR'lar yarından sonra şehir içine giremeyecek. İstanbul'un trafiği de biraz daha rahatlayacak."
Haber Merkezi