"Silivri’nin en önemli sorunu nedir?” diye sorsanız şehrimizin güzide sakinlerine her ikinci kişi size Konutlar Bölgesindeki alt geçidi söyler.
Bir karar veya uygulamayı hayata geçirseniz bu konuda fikir beyan eder her ikinci kişi de…
Çarşamba günü Silivri Belediye Meclis Salonunda bir toplantı düzenlendi. İstanbul Teknik Üniversitesi uzmanlarına alt geçit sorunu ile ilgili çözüm önerileri hazırlatan belediyemiz bunları kamuoyunda değerlendirmeye açarak, en uygun olanını veya geliştirilen alternatiflere ilişkin önerileri almak istedi.
Toplantıya katılanların sayısı 30’u geçmedi sanıyorum. Duyarlılık gösterenleri tebrik ediyorum. Belediye Başkanımızın iyi niyetini de takdir ettim de mevzu itibariyle bir şeye faydası yok… Sonuçta konuyla ilgili sıkıntıyı hissetsek de çözüm önerisinde bulunmak için farklı bir bilgi ve tecrübeye ihtiyaç olduğu kesin. Vatandaş veya gazeteci olarak biz "Şöyle olsun” deriz demesine de bunun bir dizi etkisi olacak bunların genelini hesap edebilme imkânımız yok. Keza kendi alanında belli ki son derece bilgili ve tecrübeli olan Doç.Dr. Murat Ergün de geliştirilen alternatifleri artı ve eksisiyle anlatırken, sadece Silivri’nin trafik sirkülasyonu daha iyi tanıyanların sunabileceği kimi ufak katkılardan yararlanabildi sanıyorum.
Kimi belediyelerin sokak veya toplu taşıma araçlarının rengini vatandaşlarına sormasından esinlenen (kaldı ki onu sorarsınız renkler ve zevkler tartışılmaz çünkü/gerçi onların bile bilimsel kimi dayanakları var artık genel kabul gören) başkanımız ve muhtemelen Kara Mustafa Sokak’taki kötü deneyimden etkilenerek, ‘halka danışarak’ bir şey yapmak istedi ama neredeyse danışacak halk bulamadı!
Geçenlerde Hüseyin Turan’ın çok güzel bir sözü vardı; (bunu bir daha aday adayı olduğunda kullansa "Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri”nden daha etkili olacağına bahse girerim : )) "Ağzı olan değil, teknik bilgisi olan konuşsun…” Valla tuttum ben bu sözü. Onun şu ‘yüzyıllık yatırım’ polemiğinde ne kadar işine yaradı bilmiyorum ama böyle bir lafı ben yesem, sitti sene teknik bir mevzuda konuşmadan önce çok iyi düşünürüm, hatta araştırır, danışırım. Sonuçta hepimiz, her şeyi bileceğiz diye bir kaide de imkan da yok zaten. Bilmediklerimizin farkında olup ona göre davranalım ben ona da razıyım, hem de sonuna kadar…
Işıklar, "Halka soracağım” dedi hemen hemen kimseden ses çıkmadı ya, "Şu alternatifi hayata geçiriyorum” demeye kalsa, (Gerçi Işıklar’ın bu konuda yapacakları Karayolları üzerinde ikna kabiliyetini kullanmaktan öteye çok geçmiyor…) ‘ağzı olan’ herkesin ne kadar çok ve yüksek ihtimal büyük bir çoğunluğun ne denli boş konuştuğunu görürsünüz.
Valla ben yol mühendisi değilim. Bu konular da öyle basite alınıp, üzerinde karar verilecek türden değil. Şoför esnafı, müteahhit veya muhtar olan arkadaşların görüşlerine saygı duyuyorum ama teori ile pratiğin ortak noktasını bulmak zorundayız. Silivri’nin geleceği ve her geçen gün hızla artan trafik sorunu ile nüfus ve şehir büyüme oranı karşısında bazı şeylerin değişmesi, etkilerini hissetmemiz kaçınılmaz görünüyor.
Işıklar’ın çabalarını ve alt geçit sorunun çözümü konusundaki gayreti karşısında şapka çıkartırım da netice alması için daha farklı adımlar atması lazım geldiğini o da biliyor muhtemelen. Politik becerilerini kullanması gerektiği alt geçit sorunu ile ilgili en kesin söyleyebileceğim şey.
Ve de bir yol sorunu ile düzenlenmesi hakkında bu denli eğlenceli bir sunum beklemiyordum; itirafını eklemek zorundayım; Doç.Dr. Murat Ergün’ün öğrencileri ve çalışma arkadaşları ne kadar şanslı olduklarının farkına varsın bence : )
Hey Silivri alt geçit sorununun çözümü için kendini yırtan bir belediye başkanınız var bir kulak verin! Ya da kendi başına bir çare bulduğunda itiraz etmeyin; bence bu daha makul bir istek oldu…
Allah hepimizin yardımcısı olsun!
ELEKTRİK KESİNTİSİ
15-16 Mayıs 2015 tarihinde 07:30 - 19:30 saatleri arasında bakım onarım çalışmaları nedeniyle Fener Mahallesinin; Akören Yolu, Bekir Sıtkısoy, Uluşahin, Karasinan Caddeleri ve civarına elektrik verilemeyecek.
Hayırlı Cumalar...