Sevginar Sali

‘Yalnızlık senfonisi’

Silivri Belediyesi'nin Temmuz Meclis Toplantısı Pazartesi günü gerçekleştirildi. Toplantıda, yerel iktidar aleyhine esen rüzgâr dikkat çekti. AK Parti'nin ılımlı muhalefeti, eleştirilerini artırarak MHP'yi bile geride bıraktı.
AK Parti Silivri'nin gönlü MHP ile Cumhur İttifakıyla ‘ikinci bahar'a da yok, CHP'li iktidara da nedense taze bir bilenmişlik seziliyor. AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı'nın yöresel gıda çadırı, köy pazarı bitişiğindeki otoparkın işletilmesi ve “Silivrispor'a vaat ettiğiniz paraları nereden bulacaksınız” manasındaki son salvosu Başkan Bora Balcıoğlu'nu afallatmadı desek yalan olur.
MHP'nin eleştirilerine “Halk beni seçti” diyerek yanıt vermek Balcıoğlu'nun kredibilitesini zorlarken, AK Parti'nin eleştirileri de gündeminde önemli bir yer tutuyor. İktidara alıştıkça siyasetçiler gücü de ilgiyi de kimseyle paylaşamamak deformasyonuna uğruyor bu da politikacıların ‘mesleki arızası'.
Balcıoğlu'nu huzursuz eden daha az MHP daha fazla AK Parti Grup Sözcülerinin konuşmaları esnasında AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk ile oturumu takip eden Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Ömer Hakverdi'nin onaylayan tavrı Balcıoğlu'na “Kazanmanı istedik ama senden ötürü değil” diye haykırıyordu adeta : )
Balcıoğlu'na tarihi bir seçim zaferi sağlayan taban, giderek ayağının altındaki desteği zayıflatarak kendi mecrasına doğru çekiliyor.
Peki sadece ‘emanet oylar mı' gidiyor? Değil maalesef. Çiçeği burnundaki Belediye Başkanımız çevresindeki coşkulu hale, beklentilerinin yüksekliği oranında hasar alıyor. Sıfır beklenti sıfır hayal kırıklığı kuralını düşünün. Ne kadar yüksek beklenti o kadar yüksek hayal kırıklığı.
Meclisin canlı yayınlandığı esnada Başkan Bey'ye tepkisini en sert şekilde ifade edebilmek özgürlük ya da demokrasi değil, düzensizliktir. Çok daha büyük bir skandalın kıyısından geçilmiş olması teselliden ziyade gelecek için endişe verici bir durum.
Balcıoğlu'nun adaylığı kesinleştiği günden bu yana kimsenin desteğini talep etmemesi, ya da sorun ve görevlerinin üstesinden kendi başına gelmeye çalışması en yakın çevresinde bile “Başarısız ol da düş elimize” tarzında tuhaf bir beklenti oluşturdu.
İyi niyet yeterli gelmez, tek başınıza çabalamak kamu sorumluluklarının üstesinden gelmek için asla doğru bir yöntem değil.
Balcıoğlu ile aday adaylığı ve adaylık süreçlerinde yaptığımız görüşmelerde belediyecilik işleyişini çok iyi bilen insanlardan kadro oluşturma iddiası havada asılı durdukça, ayağına takılan taşların etkisinden kurtulması zor. Silivri'yi, sorunları, belediyeyi bilen biri olarak yıllardır biriktirdiği halkın teveccühüne daha fazla halel getirmeden, kompleks yapacak bir şey olmadığını idrak ederek çevresini sıkı bir ekiple kuşatıp seçildiği görevi layığı ile yapmaya odaklanmalı.
“Birlikte yöneteceğiz” iddiasını sıkça dile getiren Balcıoğlu'nun, her şeyi tek başına çözmeye çalışması onu yükseltmek yerine, zorluklarla baş başa bırakıyor.
Çalmaya başlayan müzik adeta bir ‘yalnızlık senfonisi'. Bu durum, muhalefet için fırsat olabilir, ancak iktidar için endişe verici.

YORUM YAP