“Yarının güçlü toplumu anne ve babaların eseri olacak”

“Yarının güçlü toplumu anne ve babaların eseri olacak”

5.06.2024 11:01:55

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Ebru Akgün Pekel, “Yarının güçlü toplumu bugünün çocuklarının doğru eğitim ve doğru dokunuşlarla yetişmiş yetiştirilmiş anne ve bablarının eseri olacaktır” diyerek Babalar Günü ile ilgili mecliste grubu adına bir
konuşma yaptı.

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Ebru Akgün Pekel, Haziran meclisinde gündem dışı söz alarak Babalar Günü ile ilgili grubunun görüş ve duygularını ifade etti.
PEKEL: KİŞİLİK AİLENİN İZLERİ, BABANIN SEVGİSİNİ TAŞIR
Pekel'in açıklaması şöyle: “Bir cana dokunmak ve yetiştirmek emek ister. Anne ve baba bir evin kökleridir. Duygusal açıdan dengeli, benlik algısı farklılaşmış, olumlama gücü artmış, problem çözme yeteneğini gelişmiş, sevgi dilini öğrenmiş, pozitifleme becerisini kendine katmış, algısını ve algılarını artırmış çocuklar, bu gelişim alanlarını ve yeteneklerini ebeveynlerinin tutumlarından alır. Kişinin kişilik ve karakter oluşumu ailesinin izlerini, babasının sevgisini taşır. İyi bir babanın çocuklarına verebileceği en büyük hediye annesine gösterdiği ilgi sevgi ve şefkattir.
“CAYDIRAN DEĞİL, CESARETLENDİREN BABADIR”
İyi bir baba öğretirken domine etmeyip, bilen adam konumundan çıkıp çocuğu ile öğrenen konumuna geçendir. Caydıran değil, cesaretlendiren babadır. Reddeden eleştiren değil kabul eden babadır. Katı olan katı değerler veren değil esnek değerler ve katkı sağlayan babadır. Bir taraftan sorumluluk verip diğer taraftan hak veren sorumlulukla haklar arasında denge oluşturan babadır. Çocuklarını ve eşini kim ve ne olduğu için değil kim ve ne olduğuna rağmen seven babadır. Şefkat göstermeyi bilen babadır.
“YARININ GÜÇLÜ TOPLUMU ANNE VE BABLARIN ESERİ OLACAK”
Yarının güçlü toplumu bugünün çocuklarının doğru eğitim ve doğru dokunuşlarla yetişmiş yetiştirilmiş anne ve bablarının eseri olacaktır. Bu doğrultuda canını, memleketi için feda etmiş yiğitlerin anne ve babalarının, evlatlarını tek başına yetiştiren hem anne hem baba olmak zorunda kalan kadınların, bir canlıyı sahiplenip fizyolojik olarak bakımını sağlayıp yaşam alanını güzelleştiren bireylerin, dünyaya gözünü açtığı andan itibaren gen bağı olmasına gerek duymadan sahiplendiği evladın kahramanı olan ebeveynlerin, başta Ulu Önder Gazi Mustafa kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna şehit olmuş askerlerimizin duygusal duyarlılığa sahip olan tüm bireylerin babalar gününü kutluyorum.”
Sevginar Sali

YORUM YAP